Jabuk
prestar sistem?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 11.04.2013 19:35:02
prestar sistem?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdrav!

Že v naprej opravičilo, če podobna tema že obstaja - poskusil poiskat vendar nisem našel nič uporabnega...

brat si lasti starejšega macbooka (črna verzija), pravi, da ima Intel procesor, ram je že pred časom nadgradil na 4gb.
Ker si je kupil iphone 5, mu noče ustvarjati backupa preko iTunes-ov, ker naj bi bili prestari. Posodobitve iTunes pa se ne da naložiti, ker ima prestar sistem. Naložen ima namreč osx 5.8

Kako je s samo nadgradnjo sistema? Malo sva pogledala preko appstora , kjer naj bi kupil nadgradnjo za mountain lion 10.8.3 za nekih slabih 20 dolarjev... se to da oziroma se to samo kupi in sname ter updejta in dela brez problema?

Sam imam beli macbook in malo novejši sistem na DVDju , ki je bil priložen v kompletu... lahko nadgradim z njim ? - kako je z licenco?

prosim za kakšen nasvet

Hvala že v naprej.

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 11.04.2013 19:40:43
Re: prestar sistem?
Prit morta vsaj na 10.6.8 delal mislim da bo tudi Lion, medtem ko 10.8 ML nevem ce podpira ta sistem. drugace pa na 10.6.7 in 10.6.8 dela appstore kjer kupis liona pa je.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 11.04.2013 19:43:20
Samo kakor se jaz spomnim, sem na app storu našel samo najnovejši mountain lion...

mi lahko prosim posreduješ kakšen link?

kako je s tem DVDjem, ki sem ga dobil priloženega jaz svojemu macbook-u?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 11.04.2013 19:56:06
Najprej bo moral iz CD-ja ali USB ključka nadgraditi na 10.6 (snow leopard). Šele iz njega se lahko nadgraduje naprej (na lion ali mountain lion). Kaj točno pa njegov HW podpira, naj pa prej pogleda (verjetno res ne bo šlo višje od 10.7 (Lion)).
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 11.04.2013 20:06:46
Kupiš lahko le DVD z Snow Leopardom (10.6) zato, da lahko nato v App Storu kupiš Mountain Liona.

Če misliš kupovati Mountain Liona, lahko kupiš na svojem MacBooku, narediš bootable USB ključek in inštaleraš še na bratovem.

Navodila za USB ključ: http://arstechnica.com/apple/2012/07/how-to-create-a-bootable-backup-mountain-lion-install-disk/

Če boš delal clean install, ne potrebuješ prej nadgradit na 10.6.

Kateri je zadnji sistem, ki ga podpira bratov MacBook lahko najdeš na www.everymac.com.

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 11.04.2013 20:20:02
Snow Leopard bo za starejši prenosnik, seveda če ga podpira tipi topi. Po moje je SL itak najboljši OS X sistem do sedaj, kar se tiče stabilnosti in manjka hroščev. Naloži SL, poglej če Appstore in iTunes verziji delujeta z iPhone 5 in če deluje, se ne obremenjujta naprej. Ostanita pri SL in to je to!
Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani