Zaklenjen ipad z geslom, prosim za pomoč
|
Jablanator
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 14.03.2013 21:29:08 Zaklenjen ipad z geslom, prosim za pomoč |
|
Pozdravljeni,
nečakinja je v škribcih. Imela je zaklenjen iPad z geslom. Tamala sestrca se je igrala in ji prevečkrat vtipkala napačno geslo. Sedaj je Locked!
Geslo seveda pozna.
Kaj storiti ? Se ga da odkleniti in kako ? Ima namreč polno slik in filmčkov, katere nujno rabi,  že cel večer.
Na iTunes ni nikoli priklopila, ker sem ji vse jaz urejal, Jailbrake, Igrice itd.
Stanje:
- ipad ni povezan v internet! Sem ji nastavil te vse reči za zaklep na daljavo itd., samo to sedaj ne pride v poštev...
Kako se naredi restore preko iTunes mi je jasno, samo potem se vse zbriše kar je gor.
Zelo hvaležen bom, če kdo ve kaj narediti, pozna kak programček s katerim bi se dalo odklenit itd.
Hvala.
Lp,
Bojan
|
 |
Premaknjeno: Čet 14. Mar 2013 21:39. |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 14.03.2013 21:41:07 Re: Zaklenjen ipad z geslom, prosim za pomoč |
|
Bojan, žal jst ne vidim druge opcije kot restore - torej priklop na itunese..
Ne razumem, kako ji nisi niti enkrat naredil backupa, ce si ji vse rihtal?! 
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 14.03.2013 21:47:19 Re: Zaklenjen ipad z geslom, prosim za pomoč |
|
Sem imel pred enim mesecem enga kolega, ki je tud zaklenil iPad.
Se da rešit, tako da se ob restoru nekako naredi backup, potem se pa iz backupa vse povrne. Bom probal najdt link.
|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 14.03.2013 21:48:40 Re: Zaklenjen ipad z geslom, prosim za pomoč |
|
Ob priklopu na itunese bo tako ali tako naredil backup.. Ker to naredi ob prizganem ipadu avtomaticno
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 14.03.2013 21:56:57 Re: Zaklenjen ipad z geslom, prosim za pomoč |
|
Evo link:
http://www.ipadastic.com/tutorials/how-to-unlock-an-ipad-if-the-passcode-is-forgotten
Ob restoru naredi backup in potem iz backupa povrne podatke.
Nisem pa še nikoli tega delal sam, tko da ne me flejmat, če ne bo uspelo. 
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 14.03.2013 22:04:32 Re: Zaklenjen ipad z geslom, prosim za pomoč |
|
To pomoje ne bo slo (vsaj logicno je, da ne, drugace je zascita z geslom brez pomena  ) ... Backup se bo sicer naredil... ampak bo pomoje tudi zaklenjen... oz. bo po restore-u spet zahteval tisto geslo ...
Tudi v tistem prispevku pise, da se sicer da... ampak moras to narediti na tistem racunalniku, s katerim si nazadnje sinhroniziral...
Ce sem prav razumel, pa iPad ni bil nikoli prikljucen na racunalnik... oz. samo prej, preden so se zacele polniti vsebine in preden je bilo nastavljeno geslo ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 14.03.2013 22:30:44 Re: Zaklenjen ipad z geslom, prosim za pomoč |
|
Puck0 je napisal/a: | Bojan, žal jst ne vidim druge opcije kot restore - torej priklop na itunese..
Ne razumem, kako ji nisi niti enkrat naredil backupa, ce si ji vse rihtal?!  |
Kupila ga je sem ji ga postimal, zdej ga je pol leta uporabljala veselo.... nisem pomislil, da ima otrok lahko tako pomembne reci gor 
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 14.03.2013 22:34:39 Re: Zaklenjen ipad z geslom, prosim za pomoč |
|
Jest je napisal/a: | To pomoje ne bo slo (vsaj logicno je, da ne, drugace je zascita z geslom brez pomena ) ... Backup se bo sicer naredil... ampak bo pomoje tudi zaklenjen... oz. bo po restore-u spet zahteval tisto geslo ...
Tudi v tistem prispevku pise, da se sicer da... ampak moras to narediti na tistem racunalniku, s katerim si nazadnje sinhroniziral...
Ce sem prav razumel, pa iPad ni bil nikoli prikljucen na racunalnik... oz. samo prej, preden so se zacele polniti vsebine in preden je bilo nastavljeno geslo ... |
Ja samo na zacetku na mojem pc-u, hmm, torej restore z back upom, pa potem enkrat zahteva geslo, hmmm ?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 06.04.2013 16:37:43 Re: Zaklenjen ipad z geslom, prosim za pomoč |
|
Ne. Povežeš ipad s tvojim računalnikom če si delal na svojem takrat pred pol leta.
Potem pa ko boš kliknil restore, te bo vprašalo če naredi še backup pred restorom in potrdiš da JA.
In imaš potem backup na računalniku. Ko restore ipad , izbereš namesto set up as new , izbereš restore from backup.
A te opozorim še nekaj : izgubil boš jailbreak, saj se bo ipad restoral na najnovejsi iOS.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 06.04.2013 18:06:56 Re: Zaklenjen ipad z geslom, prosim za pomoč |
|
S programom PhoneView lahko vse kar želiš dol pobereš pa se ni treba sekirat za backup..
|
 |