Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Prikaz obraza klicane osebe
Jabuček

Jabuček

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 19.11.2010 19:08:20
Prikaz obraza klicane osebe
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lep pozdrav,

od včeraj si tudi jaz lastim ta fenomenalni telefonček in sem čisto navdušen (Iphone 4)...zato imam za neketere morda malo osnovna vprašanja, glede na to da je to moj prvi Iphone...

..in sicer:

1. Všeč mi je ko me kdo kliče - da se vidi obraz čez celoten ekran - tudi ves čas trajanja klica...se da to kje nastaviti??

2. Če sem dobro razumel Jailbreak - najbolj verjetno priporočate L1mero (imam OS 4.1, telefon je nezaklenjen UK). To recimo namestim - kje potem dobim igre, apps-e, navigacijo (sicer ne vem če se lahko to sploh na tem forumu vpraša Embarassed ) in ali lahko s kakšno app kaj uničim (predidevam da ne)

3. lahko odprem account v app store, brez da bi vnesel kreditno kartico - pač da bi potegnil dol brezplačne appse, predvsem slovenske..

Hvala za kakršnokoli pomoč - počasi se bom naučil:)
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 19.11.2010 19:16:07
Re: Prikaz obraza klicane osebe
Matic007 je napisal/a:
Lep pozdrav,

od včeraj si tudi jaz lastim ta fenomenalni telefonček in sem čisto navdušen (Iphone 4)...zato imam za neketere morda malo osnovna vprašanja, glede na to da je to moj prvi Iphone...

..in sicer:

1. Všeč mi je ko me kdo kliče - da se vidi obraz čez celoten ekran - tudi ves čas trajanja klica...se da to kje nastaviti??

2. Če sem dobro razumel Jailbreak - najbolj verjetno priporočate L1mero (imam OS 4.1, telefon je nezaklenjen UK). To recimo namestim - kje potem dobim igre, apps-e, navigacijo (sicer ne vem če se lahko to sploh na tem forumu vpraša Embarassed ) in ali lahko s kakšno app kaj uničim (predidevam da ne)

3. lahko odprem account v app store, brez da bi vnesel kreditno kartico - pač da bi potegnil dol brezplačne appse, predvsem slovenske..

Hvala za kakršnokoli pomoč - počasi se bom naučil:)

Prijatelj, ne boš verjel ampak čisto na vsa tvoja vprašanje so že dogovori na forumu. A nebi uprabil magičnega gumbka "ISKANJE"
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 19.11.2010 19:18:41
Re: Prikaz obraza klicane osebe
Matic007 je napisal/a:

Kolikor vem, tako dela ze privzeto. Edino, ce imas slike ze v imeniku, ki si ga sinhorniziral od drugje, se slikca pokaze le v kotu... ce pa slikco dodas na iPhone-u, pa je cez cel ekran ...

Matic007 je napisal/a:

Jaz svetujem, da se raje navadis iPhone uproabljati brez jailbreaka... da ne bos se eden izmed tistih, ki odpirajo nove teme s stalno istimi problemi Smile

Matic007 je napisal/a:

Da... in to je ze napisano tolikokrat, da bi ze brez uproabe iskalnika moral naleteti na kaksno temo, kjer je to opisano Smile Naj bo se enkrat link do vodica:)

http://tabla.mobile.si/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=35471#Post35471

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 19.11.2010 19:25:42
Hvala za hitre odgovore!!!

Tako sem navdušen nad telefonom, da sploh nimam časa za tipko "iskanje" Laughing

Vidim, da jo bom moral bolj pogosto uporabljati:)

Drugače pa so slike pravzaprav prineše iz adress booka iz maca, ko sem syncal zadevo - zato verjetno le majhna slikica v kotu...

...očitno bom moral ročno nastaviti sliko za vsak kontakt posebej.

Hvala tudi za link vodica Jest - glede na to, da sva skoraj soseda (Medvode) dobiš za pivo Cool
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 20.11.2010 07:55:45
poglej z dobre plati - vse kontakte boš moral srečat v živo, da zajameš njihovo sliko. socialnost na vrhuncu Smile
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 20.11.2010 09:06:29
Angus je napisal/a:
poglej z dobre plati - vse kontakte boš moral srečat v živo, da zajameš njihovo sliko. socialnost na vrhuncu Smile

Ni potrebe po tem Smile ... Lahko imas tudi shranjene njihove slike... in jih samo preneses na iPhone in rocno dodajas stikom... Za jailbreakane iPhone se mi zdi, da je bil nekoc preko Cydie nek program, ki ti je to naredil sam, da je shranjeno mini slikico spremenil v full screen slikico ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 20.11.2010 13:25:30
ja samo neko miceno slikco raztegnt na retina rezolucijo? Very Happy

sicer pa lahko uporabis smartsync ali kj podobnega, ki ti z facebooka pobere slike kontaktov.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 20.11.2010 20:48:02
če si facebook user pa seveda SmartSync (mislim da je free na Appstoru)...super zadeva, synca vse roj. dneve in slike uporabnikov, seveda je pa potrebno imeti kontakt shranjen IME IN PRIIMEK točno...
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 20.11.2010 21:22:36
SmartSync je za kupit in te pride 3€.
Jaz ga imam kupljenega in delo opravi odlicno. Sinhronizira tudi datume rojstva in jih vrze v calendar in tudi vse ostalo.
Ni nujno da jih imas isto shranjene. Samo potem pod conflicts izberes kateri komi pripada..
Uporaben app..
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 21.11.2010 23:52:41
Sicer mi je uspelo vnesti slike...

...in res pokaže celoten obraz - ampak ko dvigneš telefon - se pa čez le-tega prikaže mreža z info-ti.

Mene je v bistvu zanimilo oz. me še - če se da v nastavitvah kje nastaviti tako, da se ves čas pogovora kaže obraz osebe oz. če za to obstaja kakšne program v appstoru...

hvala!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ženska

Prispevek: #11   Objavljeno 22.11.2010 00:03:51
Ves čas pogovora je zaslon ugasnjen, ko držiš aparat pri ušesu razen, ko govoriš preko zvočnika ali BT slušalke, ne vidim pa razloga zakaj bi nekdo med pogovorom gledal v ekran Surprised ...sicer pa 100 ljudi 100 čudi Very Happy
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 22.11.2010 06:57:17
jerca je napisal/a:
Ves čas pogovora je zaslon ugasnjen, ko držiš aparat pri ušesu razen, ko govoriš preko zvočnika ali BT slušalke, ne vidim pa razloga zakaj bi nekdo med pogovorom gledal v ekran Surprised ...sicer pa 100 ljudi 100 čudi Very Happy

Temu je namenjen FaceTime Very Happy Very Happy Very Happy kjer ti niti slike ni treba shranjevat... pa se slika "miga" Smile ... Zal je pogoj, da imata oba iPhone, ki podpira FaceTime in da sta v WiFi omrezju Wink ...

Takega nacina ni, ker je neuproaben. Zakaj bi med klicem gledal sliko. Meni se zdi bistvo te funkcije to, da ko klice, ze po sliki vidis, kdo je... Cool

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 22.11.2010 08:35:55
samo eno vprašanje... npr. imaš osebe takole slikane z iPhonom, ampak... to moraš potem narediti vsakič ko na novo naložiš telefon? Ker meni so se ob zadnji nadgradnji vse te velike fotke "izgubile"...

(torej, če daš set up as a new phone, pa ti sinhronizira z imenikom na računalu)
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 22.11.2010 09:05:36
ne bi rekel. Ko sem jaz dal nazadnje restore na iPhone-u , sem prej cel imenik backupiral v windows stike. Ko sem dajal nazaj imenik, je lepo "pobralo tudi slikce" in jih kaže čez cel ekran
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 22.11.2010 10:12:22
Jest je napisal/a:
jerca je napisal/a:

Temu je namenjen FaceTime Very Happy Very Happy Very Happy kjer ti niti slike ni treba shranjevat... pa se slika "miga" Smile ... Zal je pogoj, da imata oba iPhone, ki podpira FaceTime in da sta v WiFi omrezju Wink ...

Takega nacina ni, ker je neuproaben. Zakaj bi med klicem gledal sliko. Meni se zdi bistvo te funkcije to, da ko klice, ze po sliki vidis, kdo je... Cool

Face time poznam, ampak nimam ravno veliko Iphone userjev med kontakti (jih je pa opazno več, odkar si sam lastim napravo...heh, po moji zaslugi)

Drugače pa telefon veliko uporabljam v avtu, prostoročno seveda in ker mi je vrhunski designerski izdelek, ga imam na nosilcu pred sabo - zato bi mi bilo všeč, da bi bila med pogovorom slika klicočega (hmm, moral bi reči...klicoče Embarassed ). Stari SE p1i mi je to omogočal, zato me je zanimalo če ima tudi Iphone podobno funkcijo...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 22.11.2010 10:27:07
Ne mislim nič slabega, ampak glej rajši na cesto ta čas. Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 22.11.2010 10:35:16
Imam iPhone 4 z 4.1, sync preko exchange (že zadnje 4 telefone) in mi prenese tudi slike kontaktov, katere prikaže po celem ekranu, le ostrina malenkost pade po 1. sync. Drugače pa dela v nulo do zdaj na vseh iPhoneih in in od 3.1.2 verzije naprej .

LP
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 22.11.2010 11:02:55
Cocky je napisal/a:
Ne mislim nič slabega, ampak glej rajši na cesto ta čas. Wink

heh, pri nekaterih kontaktih zna bit kar problem ja Very Happy
Jablanator

Jablanator

Ženska

Prispevek: #19   Objavljeno 22.11.2010 15:20:06
Pravkar kupila smart sync in je res odlična aplikacija...že cel dan iščem kontakte in jih sinhroniziram! Smile Pa bosta šli še dve uri na igranje s telefonom! Laughing
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Žabnica
Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 22.11.2010 15:21:40
lahko se igrava skupi Embarassed Embarassed Embarassed
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani