Jabuk
Velik problem z port mappingom
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 08.03.2013 18:21:10
Velik problem z port mappingom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Težava je v tem, da se nikakor ampak res nikakor ne morem z interneta povezat do mojega Windows računalnika v LAN-u. Za routerjem Airport Express imam Mac minija in HP microserver. Ko sem doma, znotraj LAN-a se lahko brez težav povežem remote iz Mac-a na HP računalnik. Se pravi porti pri HP-ju in mreža štima. Preveril sem tudi da HP posluša na portu 3389. Dodelil sem mu fiksen IP, preveril sem da imam nizko varnost pri T2, tako da mi teh portov ne blokirajo.

Se pravi je nekako kriv sedaj Airport Express ker očitno pri njemu ne štimajo nastavitve portov, ali pa je kje skrit trik zakaj tole vse skupaj ne deluje. Na routerju sem odprl port 3389 takole:

Zunanji port: 3389 (TCP)
Privatni IP: 10.0.1.7 (statičen)
Privatni TCP port: 3389

Shranil in restartal vse skupaj. Zadeva ne deluje nikakot. Preveril sem tudi da podpira in ima omogočen NAT router. Počasi ostajam brez idej. Prosim koga, ki ima še kakšen nasvet v rokavu, da mi prosim pomaga. Aja, router ima zadnjo verzijo firmware-a in uporabljam zadnjo verzijo Airport Utility-ja.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 08.03.2013 23:22:55
Re: Velik problem z port mappingom
Nevem sicer kako ima to narejeno airport express s konfiguracijo, a je logicno in treba je na routerju skonfigurirati da ko se ti povezez od zunaj na tvoj fix ip (ip od t-2) in se povezez na dolocen port v tem primeru 3389 mora router vedeti na kateri notranji ip (ip od hpja.... Ampak notranji ip, ki ga imas v tvojem domacem omrezju) in pa tudi port nenazadnje.

Primer:
IP HP-ja Internal port External port
192.168.1.100 3389 3389

Internal port je port ki ga uporabljas na hp-ju za doloceno aplikacijo. V tem primeru rdp.
External port pa je port ki ga uporabis pri klicanju na tvoj fix ip od t2ja. Ta ni nujno da je enak, kot je pa internal. Npr ce bi bil external port 5000, bi moral v rdp konekrciji uporabit xxx.xxx.xxx.xxx:5000 (x-i pomenijo ip od t-2-ja)

Upam, da sem ti vsaj malo pomagal. Res pa nevem kako imas airport express moznost konfigurirati, a sem skoraj preprican, da se to, da ker nenazadnje vsak router lahko skonfiguriras.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 09.03.2013 00:46:49
Čist ena brezvezna;

Kako probaš, če dela od zunaj?

Meni dela, recimo če dostopam od zunaj, če pa kličem zunanji IP iz lokalnega omrežja, pa ne router ne dojame (noče delat).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 09.03.2013 23:12:28
macata je napisal/a:
Čist ena brezvezna;

Kako probaš, če dela od zunaj?

Meni dela, recimo če dostopam od zunaj, če pa kličem zunanji IP iz lokalnega omrežja, pa ne router ne dojame (noče delat).

Meni je najlazje da se s telefonom (3g internet) skusam povezat, ce gre za kak rdp, vnc
Drugace pa imam na telefonu namescen app "Net Master" s katerim lahko search-aš porte na dolocenem ip-ju in tako sprobas ce je odprto od zunaj. Lahko pa celo vpises rang portov kjer naj poskenira. Men je must have app na iphonu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 10.03.2013 10:42:21
Sem ugotovil. Pri T-2 imam naročen srednji varnostni paket, ki pa blokira porte za oddaljen nadzor. On no
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 10.03.2013 11:27:56
Ed Wood je napisal/a:
Sem ugotovil. Pri T-2 imam naročen srednji varnostni paket, ki pa blokira porte za oddaljen nadzor. On no

Sej to lahko spremenis na nizko varnost.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani