Jabuk
RAM Disk
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ajdovščina
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 29.01.2013 13:44:24
RAM Disk
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni.

A uporablja kdo RAM Disk?
Kaj je RAM Disk in kako ga ustvariti?
MacOS
Win7

Pa samo za primerjavo hitrosti:

-Samsung 840 PRO 128GB (preko Sata2)

-RAM DIsk

Uporabljam pa na Win7 (nimam MACa, ampak PC) za FireFox cache, FF downloads, pa temp files in si s tem zmanjšam količino zapisanih podatkov na SSD, tako pa podaljšam življenjsko dobo le tega.

Tako, da če bo kdo testiral in si ustvaril RAM Disk, naj tukaj komentira, sprašuje, lepi slike testov,..

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 29.01.2013 13:54:58
Re: RAM Disk
To ma kolega k ma server za minecraft pa ma 50gb (se mi zdi) rama. Drgač pa se mi zdi za normalne potrebe mal preveč rama.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ajdovščina
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 29.01.2013 17:16:40
Ok, 50GB je res ogromno, že samo za ram, kaj šele za RAM Disk Question Jst imam trenutno samo 1GB Disk Ram, ker imam samo 4GB rama, pa že tako mi ga na momente Firefox zabije. Tako da bo v kratkem upgrade na 16GB rama in bom RamDisk povečal do max 4GB.

Kaj res noben ne uporablja tega na MACu? Kakšen ki se ukvarja z grafiko, glasbo, video obdelavo?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 15.02.2013 23:30:35
Jaz uporabljam...

Mam bash skripto ki me vpraša koliko GB hočem, ga naredi, ko jo zalaufam še enkrat me vpraša če ga zbriše, pa če naredi še enega.

Okrog 8GB ga mam ponavadi... (16GB RAM v Macbooku)

Najbolj se pozna v Logicu Random Access pri editiranju s Flex-time in po odzivnosti kontrolerja (Scrub/play/stop etc).

Ampak razlika z SSDjem in RAMDrive je minimalna, uporabljam samo kadar editiram bobne sploh pri večjih sample-rejtih ko je velik podatkov za prežvečit in se dejansko pozna. Drugače ni razlike med 450mb/s ssdjem in RAMom (real-life use, ne benchmarki)

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani