Monitor pa kar naprej spi?!
|
Jabček
Kraj: Pomurje |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 05.03.2008 09:54:00 Monitor pa kar naprej spi?! |
|
Imam en problem!Prvič se mi je zgodilo, ko sem dal računalnik v mirovanje! Računalnik je prešel v spanje, pravtako pa tudi monitorja, ki se nista zbudila niti po večkratnem izklopu računalnika, z resetiranjem PRAMA-a (cmd+opt+P+R), izklopom računalnika iz elektrike in podobnimi zadevami!
Nazaj sem ga komaj spravil po nekaj urnem poskušanjem prej naštetih zadevščin! Nato se mi je enaka stvar zgodila še dvakrat in sicer pri namestitvi windowsov preko boot camp-a!
Imam Mac pro in čisto novo posodobitev (10.5.2)!
Hvala in prosim za pomoč!
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 05.03.2008 10:14:59 |
|
hmmm... meni se je to dogajalo na PCju - ene dvakrat, potem je pa za vedno mrknilo... posledica je bila graficna kartica, ki je na koncu popolnoma crknila... in takrat se monitor ni vec prebudil niti pod razno...
Priporocam ti:
1. probaj drugi monitor (ce se prizge, potem je monitor - ce se ne prizge je krivec v racunalniku)
2. zamenjaj kable (malo verjetno, ampak vseeno)
2. probaj drugo graficno
|
 |
Jabček
Kraj: Pomurje |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 05.03.2008 11:14:27 |
|
Žal Matty, ni to to! Probal sem z drugimi kabli, monitorjem in grafično! Mislim, da se napaka skriva v operacijskem sistemu ali pa konfiguraciji?!
Sam ne vem!
Vseeno hvala.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 05.03.2008 17:06:31 |
|
ce prav razumem, ko prizges maca, bodisi iz mirovanja, bodisi na "sveze" se ti ne prizge monitor? Al samo kadar ga prizges iz "mirovanja"?
Ne vem... ce se ti ne prizge, ko celotni racunalnik izkljucis iz elektrike in vkljucis nazaj, se to meni ne zdi softwerski problem... ker softwer se ti zacne sele kasneje nalagati...
|
 |