nabavlam mbp-ja pa me zanima kaj priporočate, glossy ali matt display in v čem se najbol razlikujeta?
| Kakšen ekran izbrati na MBP, glossy ali matt? | |||
nabavlam mbp-ja pa me zanima kaj priporočate, glossy ali matt display in v čem se najbol razlikujeta?
|
|||
odvisno za kaj boš maca uporabljajl
jaz imam HP z glossy displayem in je špica odlične barve in kontrast vendar se 100% obnese v notranjih prostorih zunaj nekoliko manj pri matt displayu pa ti ga priporočam če ga boš uporabljal na terenu oz zunaj |
|||
ce bo MBP za profesionalno rabo, absolutno matt - realnejse barve, ni motecih odsevov.
ce pa za sminko, pa lahko glossy... |
|||
In če si dosti na poti, tudi mat. Ker odsevi na glossyju res motijo, pa ne le zunaj. Letalo, letališča, v avtu ...
|
|||
Jaz bi vzel mat. Sicer si sam lastim bleščeč iMac in sem mislil, da me bo odsev motil ampak ga sploh ne opazim rzen v redkih primerih. Čeprav ima bleščeč zaslon malo lepšo sliko za kake filme in slike. Dokler se seveda ne ukvarjaš z grafiko.
|
|||
...
Nazadnje urejal/a togrizek Tor 08. Sep 2009 09:51; skupaj popravljeno 1 krat |
|||
Glossy sploh ni tako slabo. Še posebej ne na iMacu. Barve izpadejo veliko bolj žive.
Za MBP pa je verjetno bolje mat. |
|||
Sam imam mat sem pa pred dnevi imel enga HPja z glossy in me je full motilo predvsem verejtno zato ker nisem navajen. Še tako sem sedel da je svetloba prihajala od zadaj in sem se res vidu kot v špeglu
Verjetno pa ko se navadiš te ne moti več seveda pa je odločitev odvisna tudi od tega za kaj rabiš računalnik... |
|||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |