Jabuk
Študij in macbook pro
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 01.03.2008 10:09:30
Študij in macbook pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Razmišljam o nakupu macbook proja, ker bi ga uporabljala predvsem za faks (študij računalništva) me zanima če se da delat z vsemi programi in orodji k jih bomo rabl na tem operacijskem sistemu, al bom mogla tut winse kdaj uporabit. (slednja moznost mi seveda ni všeč) Lahko kdo tut mal iz izkušenj pove, katere programe lahko pol uporabljam za programiranje, če lahko v vseh jezikih programiram, kako je potem če hočem program uporabit na katerem drugem operacijskem sistemu, če so kakšni problemi..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 01.03.2008 10:28:24
Program, ki ga že pri operacijskem sistemu zravn dobiš za programiranje je XCode (http://developer.apple.com/tools/xcode/), za kej druzga pa žal ne vem, ker trenutno rabim samo visual studio od M$...
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljutomer
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 01.03.2008 10:33:03
Re: Študij in macbook pro
deedlit je napisal/a:
Razmišljam o nakupu macbook proja, ker bi ga uporabljala predvsem za faks (študij računalništva) me zanima če se da delat z vsemi programi in orodji k jih bomo rabl na tem operacijskem sistemu, al bom mogla tut winse kdaj uporabit. (slednja moznost mi seveda ni všeč) Lahko kdo tut mal iz izkušenj pove, katere programe lahko pol uporabljam za programiranje, če lahko v vseh jezikih programiram, kako je potem če hočem program uporabit na katerem drugem operacijskem sistemu, če so kakšni problemi..

Nič ne boš pogrešala. C/C++/Java prevajalniki itak delajo na macu. Za IDE se tudi dobi Eclipse, Oracle Jdeveloper.
Glede Windows programiranja (.NET, WS, MFC, itd.... uporabljam v službi) pa ti lahko konkretno povem, da jaz uporabljam vmware fusion in dela visual studio kot raketa.

Uporabljam MBP 2.2 Core 2 Duo, 2 GB Ram.

LP D
Jabuček

Jabuček

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 01.03.2008 12:36:37
Seveda boš rabila tudi windowse. Odvisno na katero fakulteto hodis, ampak lahko ti povem, da na FRI definitivno rabis windows & linux. Brez tega pac ne bo slo (raznorazni programcki, ki so pisani samo za Windows, potem uporaba&bash&podobna jajca v linuxu so tudi obvezna - ja sej je mac narejen na osnovi bsdja, ampak ima linux dosti svojih specificnih ukazov & fint), tako da Smile
Jaz imam maca, pa cisto lepo shajam ... sicer res, da imam se eno widows masino doma (ker imam se starega G4 ibooka).

V vseh jezikih ne mores programirat (oz. vsaj enostavno ne, ker moras dosti stvari rocno postorit - primer je microsoftov .net, kateremu se pravtako ne izognes na faxu).

Delovanje programov na drugih sistemih, ki so skompajlani na macu, je bolj not-go kot ja Smile Izjema je seveda java (pa tudi to ne drzi v vseh primerih) & podobni jeziki.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 02.03.2008 16:39:22
Pa razmisli tudi v smeri navadnega Macbooka (ne pro). Za programiranje itd. je več
kot zadosti...

LP
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 03.03.2008 09:29:37
Na FRI ti bo vsaj v prvem letniku bolj prisel prav MB ker je ful guzva in imajo vsi probleme s tem kam dati laptop. Un k pred tabo sedi se nasloni nazaj in ti ga zapre ...

Pa kaksen razdelilec za elektriko tudi ne skodi Wink
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani