| Kooch je napisal/a: |
| Problem je v tem da imam router sedaj že kakšen teden. Prvih par dni je lepo delal, pol sem odpotovala in se tam priključevala na razna brezžična omrežja, pridem nazaj pa se priključi na mojega potem pa začne se čudno obnašat. Ko kliknem na katerega naj se poveže mi ga lepo obkljuka, tudi tista modra ikonca se pokaže zgoraj, vse lepo in prav. |
To se je meni povsem enako zgodilo. Razlog pri meni je bil ta, da sem imel doma omrežje z standardnim imenom (netgear). Na omrežje z enakim imenom sem naletel drugje in spremenil fixne nastavitve z DHCP...sem sicer doma takoj ugotovil zakaj gre.
| Kooch je napisal/a: |
Nastavitev nisem nič spreminjala.
pustila sem vse na default, potem ko je sam izbral omrežje...
A lahko malo bolj razložiš ta security off in mac filtering? |
A veš kako se tvoj ruter nastavi (http://IP_od_ruterja) ?
Potem imaš med nastavitvami nastavitev kodiranja (wep, off...) in filtriranja MAC...za preizkušanje delovanja vse nastavi na off (šele kasneje nastaviš odiranje po potrebi).
Med nastavitvami RUTERJA imaš tudi DHCP opcijo. Lahko poskusiš z DHCP. To pomeni, da ruter sam dodeli iPhonu (ali drugi napravi) IP-naslov, gateway, DNS, IP-naslov ruterja. Predpogoj je pravilno nastavljen ruter. Seveda moraš na iPhonu enako izbrati način povezave DHCP.
Jaz sicer nimam rad DHCP-ja ker imajo potem te naprave vedno druge IP-je, kar moti povezovanje preo telneta, ssh-ja, sftp-ja ipd, poblemi so potem tudi z forwardiranjem portov...
Jaz bi na tvojem mestu za domače omrežje nastavil fixne IP-je oz. nastavitve.
Če tega ne znaš sama, prosi kakega "geek" kolega ali znanca, da ti to nastavi in malo razloži, ker je preveč za takole...preko foruma.
PS: velika možnost je, da je samo v nastavitvah problem...veliko manjša, da gre za okvaro rurterja ali iPhona...