Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Windows 8 ...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 02.06.2011 06:51:37
Windows 8 ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Načeloma naj bi bil prvi predogled kakšni bodo dejansko Windows 8. Sam menim, da ni slabo in bi znal marsikoga "ogrozit".
UI je precej svež ... bomo videli kako bo ob izzidu ... če bodo še malce mečkali, bo UI že zastarel.

http://www.youtube.com/watch?v=tev-bBF2N-4&feature=player_embedded

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 02.06.2011 08:18:01
IMO je UI neuporaben. Seveda če si navaden user k ga zanima vreme, fejsbuk pa twiter pol OK. Pa da mal slikce gledaš.

Ne vem pa kako bo na takem vmesniku zgledal Netbeans, Eclipse, Adobe & Co.... Vprašanje tudi kako bodo tekoči ti prehodi ko se enkrat resno fragmentira disk in bo gor N programov.....
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 02.06.2011 08:44:15
No, če smo prav pošteni ... si teh programov ne predstavljam tudi na iPad-u (pa ga imam in neprestano uporabljam). Razne Adobe in ostale zadevepa imam na "pravem" računalniku.

Če sem prav videl, lahko "šiba" tudi "redni" Office v obliki kot je sedaj in ne vidim nobenih težav, na desk/lap topih. Sicer pa tudi Apple vedno bolj približuje filozofijo iOS-a desk/lap topom.

Vsekakor pa za neko redno 8 urno delo z "predrkavanjem" nekih tabelic in podobnega ni primerna še nobena tablica v tem trenutku ... in iPad ni izjema.

Kakorkoli, vsake oči imajo svojega malarja ... meni se zaenkrat zdi precej osvežujoče, bo pa seveda uporabniška izkušnja povedala več.

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 02.06.2011 08:54:17
Če smo že natančni, reče da bo omenjena osmica (GUI) na voljo na prenosnikih in tudi na namiznih računalnikih. IMO ne bo nič kaj veselo z miško drgnit čez tista okna.

Sicer pa mislim da je to bol mešanje zraka. V tako kratkem času niso mogli nardit čudeža. In gre verjetno za spedenano sedmico z custom temo čez. Verjetno ko se boš teh oken naveličal boš lahko vklopu klasično temo. Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 02.06.2011 09:02:27
Tak mam filing da so hotli skombinirat WP7 GUI ter W7 GUI skupaj in so zaj neki srednjega vzeli pa namučkali skupaj samo zato da majo novico...ne vidim lih neke uporabnosti v tem videu...
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 02.06.2011 10:34:49
Uporabno za tablične računalnike, za desktopa pa neuporabno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 02.06.2011 10:39:42
No, saj tudi Applova ideja je, da bi nekako prenesel iOS na desk/lap tope kajne?

Lahko bi rekel, da sem "zagrizen" Apple uporabnik, sem pa tudi objektiven in ne spljuvam vsega po vrsti.

Zaenkrat se mi zadeva zdi obetavna, sveža in upam, da se bo MS rešil tiste navlake v ozadju OS-a (.dll ipd.) in do sistem res postal konkurenčen, saj se le z močno konkurenco vsi razvija(mo)jo.

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 02.06.2011 21:08:17
Jaz sem daleč od tega da bi pluval čez Gatesa.

Sam uporabljam meka zaradi iTunes-a, VirtualBoxa, Premier Pro-ja, Illustratorja, Photoshopa ter Safarija ker je lahko mek ves čas prižgan in mi ni treba PC mašine prižigat ko nekaj na hitro pogledam na netu.

PC uporabljam pa za Netbeans, Visual Studio, Orange, peko DVD-jev in par malenkosti ki se mi tam bolj dopadejo.

Nasplošno mi ni všeč da tako osmica kot Lion prehaja preveč v te vode. Cel kup aplikacij za socialna omrežja, neke aplikacije za vreme ki imajo mogoče 50% točnost, nek prikaz delnic pa mogoče office pa še to bolj za pogledat, daleč od tega da bi v Excelu urejal 3000 vrstic podatkov torej.

Glede Lion-a si še nisem nič uspel pogledat razen reklame. Samo se mi zdi fail da bo vse bolj podobno iOS-u. Očitno bo čez par let iMac samo še velik iPad.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 02.06.2011 21:33:25
Microsoft ima problem, ker trenutno nima sistema za tablete.

Osmica bo to (recimo) rešila. Hkrati bodo zbližali desktop in mobile sistem.

Še vedno pa jim ostane problem aplikacij, ki jih za tablet ne bo dovolj. Zato ne bi bilo čudno, če bi mobilna osmica podpirala v določeni meri kar enake aplikacije, ki tečejo na desktop verziji sistema (kar je težko verjetno). Osmica naj bi uvedla tudi AppStore za tablet aplikacije.

Pred časom sem že odprl podobno temo o Win8 leakih:
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=18869&highlight=windows

Sistem naj bi podpiral tudi 3D

Rešilna poteza pa bi bila, če se intenzivno povežejo z Nokio predvsem na mobilnih trgih. Najbolj se bojijo Googla z Androidom, ta pa ima problem z velikimi razlikami v herdveru, ki ga mora podpirati. Če Win8 podpre le nekaj Nokiinih modelov, še lahko vstopo nazaj med "igralce" na mobilnem področju.

Nazadnje urejal/a macata Čet 02. Jun 2011 21:39; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 02.06.2011 21:34:17
Pomoje gre Win8 v boljšo smer kot Lion. Vsaj Lion me do zdaj ni prepričal, iCal in Address Book sta pa zmazka kar se GUI-ja tiče. Ne vem kako se bom navadil na Mission Control, mi je precej škoda Expose-ja (to je za moje pojme daleč največja prednost kar se GUIja tiče - v primerjavi z Win - v ostalih primerih pa MS uporalbja primerljive ali pa boljše rešitve).

Na namiznik se bo itak laufalo Win8 v "klasičnem" načinu, na tablicah in kjer je touch pa v "Metro" varianti. Seveda si bo vsak lahko izbral svoje, samo vidi se da je Metro rahlo neroden za touch in obratno. Se mi pa res dopade izbira. Da imam tablični računalnik in ga 90% časa uporabljam kot iPad, če pa je nuja pa kaj na hitro tudi v orng Office programu naredim.

Si pa predstavljam drugo, boljšo varianto. Predstavljajte si tablični računalnik in prenosnik v eni napravi - ampak ne tako kot je zdaj:
1. iPad v ohišju s tipkovnico - še vedno iOS
2. Android ko je tablica in ARM procesor, Windows / Linux ko je s tipkovnico in x86 procesor.

Win8 način: Tablica z Win8 na ARM, priklopiš tipkovnico z baterijo in močnejšo grafiko, mogoče še dodaten disk - še vedno isti OS, popolnoma drug namen - vse na istem mestu, brez preklapljanja.

Win8 z Metro ni iPad killer, je pa definitivno Android killer. Samo kaj ko bo spet 1 leto kasneje prišel ven kot vse ostalo.

Win7 mi je vrnil vero v MS platformo, enako kot mi je OS X 10.2 - 3 vrnil v Mac-a.

Win8 pa me tako vleče da resno razmišljam da bom namizno in zabavno elektroniko (dnevna soba) vrgel na njih, prenosni del pa obdržal na Mac OS, iOS. Mogoče tablico, če bo dober hardware, celo na Win8.

V bodoče pa kaže da se znata Windows Phone in Windows počasi združi (vsaj jedro Win8 je precej bližje WP7) in si predstavljam telefon, z Metro vmesnikom, priklopim na večji ekran in imam poln OS. Enkrat. Samo izvedljivo.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 02.06.2011 21:36:53
Točno tako kot praviš vse gre na touch ekrane in pa icone za tipkat ali klikat (precej dolgočasno..debilozno bo vse skupaj) in v tej smeri gredi vsi tako eni kot drugi.
LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 02.06.2011 21:42:37
Mi je pa všeč kako lahko poganjaš dve aplikaciji hkrati - včasih precej pogrešam na iPad-u Rolling Eyes

Poleg tega mi je na Win8 všeč (tako zgleda, še nism testiral odkar je metro orng noter), da lahko uporabljam klasičen OS brez da bi se obremenjeval z metro delom. Pri Lion-u pa nimam take izbire na lahek način (ročno izklopit Mail v klasičen način, Adress Book, iCal pa nisem probal - a sploh gre?). Ni mi všeč smer, v katero gre Mac OS X vmesnik Sad Sad Sad Mogoče se ga bom navadil ko bo kot primaren OS, samo na Windowsih pa se mi zdi da bi se navadil v parih minutah. Upam da se bo dalo čimprej dobit. Legališ seveda šele jeseni Rolling Eyes
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 02.06.2011 23:33:11
Če mislijo začeti z vsem od znova bodo imeli trdo delo, sploh ob takšni konkurenci. Meni je na prvi pogled dokaj všeč, želim pa GL.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 03.06.2011 07:14:17
Ko berem gornje prispevke sem naravnost navdušen, da kljub Apple forumu pozitivno sprejemate alternative, kar marsikdaj olajša odločitve in je življenje lažje.

Sicer pa ... zaenkrat obeta. Kote sem pa rekel, počakajmo uporabniško izkušnjo.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 03.06.2011 07:45:56
He, he...

Zadnje čase res malo (nič) uporabljam winse, zato obom prav vesel, da me ne bodo vsakič posebej spravili ob živce... Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 03.06.2011 10:29:19
Saj meni Windows 7 deluje čisto spodobno. Tudi jaz komaj čakam, da bom lahko preizkusil tale vmesnik v živo (čeprav seveda vem, da je to koža).

A pomembna je uporabniška izkušnja za nas, navadne uporabnike.

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 04.06.2011 09:23:57
Vsake toliko časa se vprašam, če so že winsi pripravljeni name.
Niso. Spotlight, quickview in še nekaj malenkosti k moji uporabniški izkušnji pripomorejo precej.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 04.06.2011 09:31:50
Quicview res manjka... Pa Expose (ker so se na silo matrali nardit Flip 3D, da ne bi bil podoben Exposeju - samo Expose je pač najbolj logična rešitev).

Iščeš pa tako da pritisneš Windows Key in pišeš... To je bilo prvič v Alpha verziji Longhorna leta 2003. Če se ne motim, prej kot je Apple to naznanil. Je pa res MS mečkal toliko časa, da je zgledalo da je prišlo vse za cajtom ven - večina ljudi pa sploh ne opazi tega search polja.

Search na windowsih je dober. Direktno v Explorer oknih je boljši kot v Finderju. Spotlight in iskanje iz Start menija pa sta povsem primerljiva.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 04.06.2011 09:45:35
Zgled zlo pozitivno Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 05.06.2011 08:47:23
aptudejt je napisal/a:
Quicview res manjka... Pa Expose (ker so se na silo matrali nardit Flip 3D, da ne bi bil podoben Exposeju - samo Expose je pač najbolj logična rešitev).

Iščeš pa tako da pritisneš Windows Key in pišeš... To je bilo prvič v Alpha verziji Longhorna leta 2003. Če se ne motim, prej kot je Apple to naznanil. Je pa res MS mečkal toliko časa, da je zgledalo da je prišlo vse za cajtom ven - večina ljudi pa sploh ne opazi tega search polja.

Search na windowsih je dober. Direktno v Explorer oknih je boljši kot v Finderju. Spotlight in iskanje iz Start menija pa sta povsem primerljiva.

Spotlight in quickview uporabljam tudi v večini open/save/import... oknih, ne samo v samem finderju. A to so pri win že zrihtali? Nimam trenutno winsov pri sebi in ne morem probat. Sad Recimo v open oknu v Photoshopu, lahko s quickview pogledaš preview vseh datotek, ki jih lahko tudi v finderju. Meni zelo uporabno, za druge pa ne vem...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani