Jabuk
Mac osx 10.8.2 in dual monitor
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Veržej
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 30.09.2012 15:02:55
Mac osx 10.8.2 in dual monitor
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Odkar imam zadnjo različico MacOSa, imam težavo pri prikazu slike na drugem monitorju. In sicer v fullHD. Drugi monitor imam priklopljen preko thunderbolt2VGA pretvornika. Prej je lepo prikazalo namizje na drugem monitorju, v zadnji verziji mac osxa pa se mi na levi strani drugega zaslona pojavi črn pas (1/4 zaslona je črn pas, ostalo pa se pravilno prikaže), kar je zelo moteče. Slike toliko ne morem zamakniti, da bi bila na celem zaslonu. Če spremenim ločljivost na drugem zaslonu manj kot FullHD, je slika na celem zaslonu-se pravilno prikaže. A ima še kdo ta problem? Zgleda, da je neka SW napaka.

Žal trenutno nimam TB na HDMI pretvornika, da bi še probal preho HDMI kabla, če se to tudi dogaja....

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 30.09.2012 15:28:47
Re: Mac osx 10.8.2 in dual monitor
To je standrdna težava pri uporabi VGA kabla na večjem monitorju. Preglej, če so kabli dobro priključeni. To je ponavadi pri meni rešilo težavo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 30.09.2012 17:36:02
Kabli so dobro priključeni, saj do posodobitve sistema je vse delovalo ok, sedaj pa več ne.

Prilagam sliki. Pri ločljivosti 1920x1080 mi naredi črni rob na levi strani ekrana, pri manjši ločljivosti od 1920 pa namizje lepo raztegne po celotnem drugem zaslonu...

Pa vseeno je, če zrcalim namizje, ali razširim namizje...

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 30.09.2012 19:13:56
vklopi overscan ali nekaj takega
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 30.09.2012 19:19:35
Sem že vse poskusil. tudi avtomatsko nastavitev signala na drugem monitorju (prilagoditev slike), a Imac očitno pri ločljivosti 1920x1080 nekaj zbrka z drugim izhodom. Vidi se celotna slika, le da je levi del zaslona temen, kot da bi slika bila skrčena. Prej se to ni dogajalo. Je pa zanimivo,da ravno pri tej ločljivosti, ki je v bistvu enaka zaslonu maca.... Razumel bi, da pri kakšni nestandardni ločljivosti...

Če v MAC OSXu nastavim za resolucijo: Best for display (na drugem zaslonu), mi avtomatsko nastavi zaslon na 800x600. Slika je pravilna. Ne vem zakaj več ne deluje fullHD. V prejsnjih različicah je vedno best for display način preklopil na FULLHD....

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani