Kateri grafični program za Mac-a je podoben Corel Draw-u? Idealno bi bilo ko bi še odpiral *.cdr fajle.
Hvala!
Mirko
| Grafični program kot Corel Draw | |||||
Kateri grafični program za Mac-a je podoben Corel Draw-u? Idealno bi bilo ko bi še odpiral *.cdr fajle.
Hvala! Mirko |
|||||
Corel je prenehal podporo Macom z CorelDRAW-jem pri različici 11.693
kakor je meni poznano Illustrator ne zna odpreti *.cdr datotek ve še kdo za kak profi vektorski program, ki bi to zmogel? |
|||||
Mogoče to http://www.tweakersoft.com/vectordesigner/index.html Program je tudi eden od dobitnikov Best of Show Award. z zadnjega MacWorlda. |
|||||
Hvala za namig. Preizkusil sem ga in zadošča za moje potrebe. Škoda edino, ker ne bere *.cdr.
|
|||||
|
|||||
Pisal sem na Support VectorDesigna glede konverterja za *.cdr in takole so mi odgovorili:
"Unfortunatly CDR is proprietary format and there is nothing we can do about that .... Sorry..." Kaj to pomeni "proprietary format"? |
|||||
To pomeni, da je format narejen točno samo za Corel. |
|||||
Hvala!
Torej imam eno samo možnost - stara verzija CorelDraw za Mac-a različica 11.693 ali starejša. Ali kdo to prodaja? |
|||||
Kakšnega Maca imaš? PPC ali Intel? Če Intel, bi bilo še najbolj smiselno kak emulator ali Bootcamp + Windows ter PC verzija korla.
Če imaš PPC, pa... hja, ne vem. Morda nakup poceni PC kište (200 EUR + 80 EUR Windows XP Genuine Kit) samo za odpiranje korlovih datotek? Uh, sem čisto pozabil: PC korla bi tudi moral kupit, razen če imaš alternativne rešitve. |
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |