Vaše izkušnje s Time Capsule | |||||
Predvsem me zanima, če je kdo imel že kaj težav, če je kaj crknilo (napajalnik, disk...) in kako zapleteno je dobiti backupe nazaj, v primeru da crkne cela naprava. Kakšen zapis uporablja disk? Nedavno mi je namreč crknil en zelo star NAS (Buffalo) in sem imel k sreči še backup, ki je bil v EXT2 zapisu, ki sem ga lahko prebral. LP |
|||||
![]() |
|||||
![]() Super |
|||||
![]() |
|||||
Najbolje, da pogledaš na apple.com forum, ker je kar nekaj ljudi imelo težave z crkovanjem diskov. Sam prisegam na WD Passport priklopljen na mašino ... |
|||||
![]() |
|||||
Kar se tiče samih backupov. Na TC backupiram MacBook Pro (500 Gb disk) in MacBook (80 Gb disk), večinoma se backupira preko wirelesa. Nekaj časa sem preko Time machina na TC kopiral tudi podatke iz dveh zunanjih diskov (priklopljenih na MBP), vendar mi je nekaj pri enem disku nekaj štekalo in sem potem obupal (gor so bili video projekti iz iMovie in je Time Machine vsakič znova backupiral 250 Gb podatkov). Sedaj sem naštimal tako, da se backupirajo samo notranji diski, zunanje diske pa občasno backupiram (video obdelujem dokaj redko) s pomočjo SuperDuperja, tudi na TC. Backupe lahko restoraš, ko inštaliraš sistem na novo, drugače pa so podatki v fajlu, ki ga mountaš in skopiraš ven kar pač rabiš. Če imaš veliko podatkov (predvsem velikih fajlov), ki se pogosto spreminjano, ti TC odsvetujem (ker potem predolgo dela backupe), drugače pa dela super. Dropbox, syncing documents, music, photos, and video across multiple PCs or MACs has never been so simple. Če se registrirate preko tega linka dobite 250 Mb več prostora. |
|||||
![]() |
|||||
Sem našel tale test, ki mi odgovori na precej mojih vprašanj. http://www.macintouch.com/reviews/timecapsule/ - disk je normalno formatiran (HFS+ journaled), - dodaš lahko extedne diske, na katere lahko kopiraš vsebino notranjega diska. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Hitra, elegantna in draga resitev ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Če pa bekapiraš na zunanji disk, pa moraš vedno razmišljat, da boš priklopil disk, ali pa ti visi ves čas žnora iz laptopa. Dropbox, syncing documents, music, photos, and video across multiple PCs or MACs has never been so simple. Če se registrirate preko tega linka dobite 250 Mb več prostora. |
|||||
![]() |
|||||
Če računam, da bi mogu kupit tri zunanje diske za tri mašine, me že to pride več. Pa še kablov/napajalnikov je bistveno manj. Je pa res, da če maš backup na zunanji disk, je to bolj zaupanja vredno. Predvsem iz stališča crkovanja hardwarea. Če ti crkne ohišje, pač premontiraš disk v drugo ohišje in je rešeno. Če pa ti crkne TC, je pa cela štala. Še posebej, če je na njej backup za več mašin! |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Se da AirPort Extrem s priklopljenim zunanjim diskom tudi uporabljat za TimeMachine, al je to možno le na Time Capsule? Tole sem gledal, pa mi zgleda da ne. http://www.apple.com/wifi/ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
A to z "out of the box" podporo, al s kakšnim hackom. (glede hacka nisem preveč navdušen, ker je menda težko narediti restore mašine, če gre kaj narobe) |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Ne vem od kod sem imel v glavi, da je to možno samo z nekim hackom. |
|||||
![]() |
|||||
Preberi si to in boš videl, da sploh ni komplicirano. http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1012 http://forums.macworld.com/index.php?/topic/110839-time-machine-wifi-backups-to-usb-drive-attached-to-airport-extreme-solved/page__p__705837#entry705837 |
|||||
![]() |
|||||
Jaz sem le priklopil disk, sel v Airport utility, tam nastavil za disk stvari in je TM delal. Brez tezav ali kakrsnegakoli hacka. |
|||||
![]() |
|||||
![]() A je kdo že restoral mašino iz TM backupa, ki je bil na sheranem disku? (Ne iz direktno priklopljenega diska) |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Bom sporočil, kaj sem se odločil ... a bo Time Capsule al sam še en disk na serverju. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |