Prispevek: #1 Objavljeno 20.01.2009 17:07:07 menjava diska in garancija
Na macbooku bi zamenjal disk in me zanima a moram macbooka nesti na uradni servis ali ga lahko zamenjam sam doma. Zanima me zaradi garancije, preneha veljati če sam zamenjam?
Prispevek: #2 Objavljeno 20.01.2009 17:09:12 Re: menjava diska in garancija
_lolek_ je napisal/a:
Na macbooku bi zamenjal disk in me zanima a moram macbooka nesti na uradni servis ali ga lahko zamenjam sam doma. Zanima me zaradi garancije, preneha veljati če sam zamenjam?
menjaš lahko samo ram,da ti ostane garancija,AFAIK.
http://manuals.info.apple.com/en/MacBook_13inch_HardDrive_DIY.pdf
Kolkr jaz razumem garancija ne krije, če poškoduješ kaj pri samem posegu. Jaz sem mel v svojem drugi disk, ko sm ga nesu na popravilo ohišja, pa ni noben nč težil. Pravkar sem končal namestitev leoparda na nov 320gb disk
Na novih prenosnikih lahko menjaš sam hdd in ram brez da okrcaš garancijo saj ni neka umetnost to menjat, daš baterijo ven notranji okvir in potegneš hard ven pa novega not i eto.
da ne odpiram novie teme
moj primer nima veze z garancijo rad bi menjal disk iz 160 GB na 320 GB (če kaj pomaga: edicija macbooka February 26, 2008) ali se dalo in če bi delalo vse hočem it na sigurno
hvala za odgovore
da ne odpiram novie teme
moj primer nima veze z garancijo rad bi menjal disk iz 160 GB na 320 GB (če kaj pomaga: edicija macbooka February 26, 2008) ali se dalo in če bi delalo vse hočem it na sigurno
hvala za odgovore
Seveda se da, le WD diskov in drugih, ki imajo vgrajeno tehnologijo za ustavitev diskov v primeru padca (G-shock ali kaj podobnega) se raje izogibaj. Sam sem pred kratkim zamenjal orig. disk na momentus 7200.4 500 GB in zadeva dela BP. Edino, kar nekatere moti je to, da so hitrejši diski (7200 rpm) mal glasnejši od tistih pri 5400 rpm. Stvar okusa in želje pač.
Da še enkrat obudim to temo: slišal sem, da menjava diska v novih MBP-jih ne uniči garancije, v prejšnjih gen. MBP-jev pa uniči. A je potem to res?
Sam imam namreč prejšnjo generacijo (early 2008 Penryn MBP-ja) in bi nekako rad zamenjal disk, a res ne bi rad uničil garancije, ki mi velja še vse do konec leta 2011!
Da še enkrat obudim to temo: slišal sem, da menjava diska v novih MBP-jih ne uniči garancije, v prejšnjih gen. MBP-jev pa uniči. A je potem to res?
Sam imam namreč prejšnjo generacijo (early 2008 Penryn MBP-ja) in bi nekako rad zamenjal disk, a res ne bi rad uničil garancije, ki mi velja še vse do konec leta 2011!
Potem pa pojdi na FMC Pro Servis. Meni so disk na podobnem MBP menjali za 19€ v 30 min in ker so pooblaščen servis ti bo garancija še veljala. Lahko greš pa tudi kam drugam (EPL, iStyle, ...), če veš da dobiš ceneje.
Potem pa pojdi na FMC Pro Servis. Meni so disk na podobnem MBP menjali za 19€ v 30 min in ker so pooblaščen servis ti bo garancija še veljala. Lahko greš pa tudi kam drugam (EPL, iStyle, ...), če veš da dobiš ceneje.
A to ti kar na licu mesta zamenjajo?
EDIT: Hm, sem klical v FMC in so mi rekli, da računajo pač eno servisno uro, kar je 38 €... Kako, da so teb samo 19 € računal??
Prispevek: #13 Objavljeno 16.09.2012 19:56:38 Re: menjava diska in garancija
Se odločam za menjavo diska. Not bi dal SSD. Ok, v zvezi z menjavo mi je vse jasno. Potem ko enkrat namontiram SSD noter zaženem laptop, bootam iz USB-ja (clean install) in to je to? Ali morem na kakšen drugačen način to izvesti? hvala