MacBook Air Obnovitev sistema | |||
Kupil sem rabljenega macbook aira 2011, ki že ima naložen sistem Mountain Lion, vendar ni na moj user. Kako naj obnovim sistem da bom edini uporabnik in da bo na moj apple id. Prosim za obsežna navodila, ker sem še bolj nov v apple. LP G. |
|||
|
|||
Če pa želiš brez ponovne instalacije imeti clean sistem, pa ustvari novega admin userja zase, starega pa izbriši skupaj z user folderjem. |
|||
|
|||
|
|||
Ali ne morem kako obnovit sistema na obstoječega, takšnega ki je bil kupljen, torej eno vrezijo pred Lion? Hvala za pomoč. |
|||
Če je računalnik prišel privzeto z Lion sistemom (late 2011), potem lahko ponovno naložiš sistem preko recovery postopka: http://support.apple.com/kb/HT4718 Če pa je starejši (in je prišel s Snow Leopard), potem si pa zraven dobil DVD in obstaja več različnih postopkov (remote install, usb dvd enota, izdelava usb ključka iz DVD-ja, ...). |
|||
Torej ko vnesem svoj apple račun, mi pove da nisem prav uporabnik. Jst bi pa rad imel Liona. Kakšen predlog? Citiram: This Apple ID has not purchased Lion. You must sing in with an Apple ID that was used to purchase Lion |
|||
|
|||
13-inch, Mind 2011 1.7GHz Itel Core i5 4 GB 1333 MHz DD3 Morem povedat da je bil registriran na drug id ker sem kupil danes rabljenega. Hvala za pomoč. |
|||
http://support.apple.com/kb/HT4848
Ta je imel prednameščen Lion... če recovery particija še obstaja, bi moralo iti s tem: Sicer pa nisem prepričan, če se OS licenca res veže na iTunes account, ki je prvič uporabljen... Konec koncev pa tudi 16€ za Mountain Lion licenco ni tako grozen znesek v primerjavi s ceno računalnika. |
|||
In sicer hočem na novo inštalirat Lion-e. Nardim bootable usb ključ pa vse po navodilih... A ko se dejansko hočem lotit inštaliranja, zaženem maca, držim ALT button... Kliknem pri možnostih bootable usb disk, da začne brat z njega... A takrat nardi tisti znakec, KROG in črta po diagonali, kao da ne gre, oz. nek error. What to do? |
|||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | Kontakt Domov Na vrh strani |