QNAP NAS naprava | |||||||
Dejansko me zanima, ce kdo to ima in kako se v praksi obnese? Gledam da bi si kaj omislil, pa nekako gledam za nas-om z dvema bay-oma za diske. Nakako se nagibam k qnapu, ker ima ogromnu funkcij oz. Dodatkov. Gledal pa sem qnap, synology in pa netgear. sama uporaba bo sledeca: - mrezni backup masin (win 7 backup, apple time machine) - zbirka glasbe, slik, filmov - ftp - torrent client - itunes server - print server Ce ima naprava se kak dodaten bonus, povezave z iphone, ipad-om, pa sploh super. Ce ima kdo se kak predlog, bom zelo hvalezen. |
|||||||
![]() |
|||||||
Za ta denar ti ta model nudi največ... Dodatkov imaš itak malo morje za NAS naprave, samo malo poiskati treba po različnih forumih. Sam trenutno uporabljam TRANSMISSION (torrent client), WEB, FTP in MAIL server, DLNA, itunes server, Print server, dodatek NO LED (zatemni vse LEDice na NASu, da ne svetijo preveč, sicer so zelo moteče), FAN RPM override ( dodatno zmanjša vrtljaje ventilatorja in s stem je NAS tudi tišji. Sicer sem original ventilator zamenjal z takim s 1200 rpm in ga imam nastavljenega na 1000 rpm...), pa še kak dodatek, ki sem ga pozabil omeniti.... V glavnem, z QNAPom ne moreš zgrešiti, tudi vmesnik je veliko boljši kot ga ima NETGEAR... |
|||||||
![]() |
|||||||
vrzi uč še na THECUS NAS naprave www.thecus.com predlagam pa tale model http://www.thecus.com/product.php?PROD_ID=50 kje so napisane tudi specifikacije. _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||
![]() |
|||||||
_________________ _____________ Macbook Pro 15", 2.53GHz, iPod Classic 30 GB, iPod Nano 4 GB, Airport Extreme, iPhone 4S, iPad 32 GB 4G, iPphone 6, iPhone 7 |
|||||||
![]() |
|||||||
Sploh hw je precej boljsi kot pri konkurenci za ta denar. Skrbi me edino, da bom pri qnapu bolj zadovoljen s sw-jem. Qnap izgleda res lepo + mali miljon bonbonckov. Edino nism zasledil, ce podpira apple time Machine? A lahko uporabis time machine skozi iSCSI? |
|||||||
![]() |
|||||||
Kater model qnapa pa imas? Nekje sem videl en video za lahko vsaj uporabim library za iphoto, vsaj mislim, da sem za qnapa to gledal. Zdej res obracam vse po vrsti, pa brskam po spletu. |
|||||||
![]() |
|||||||
pri thecusu lahko preko iscsi ali afp tako da ti oboje podpira vmesnik je pa pri Thecusu tudi več kot odličen in odziven. _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||
![]() |
|||||||
Zdej gledam se synology, pa morm rect, da majo se vec bonbonov kot pa qnap. Predvsem tale stvar me fascinira...podpora za airprint, ko usb printer gor priklopis. http://www.synology.com/dsm/airprint_support.php?lang=enu Vsec mi je tudi funkcija ds photo, ds cam, ds audio, ds file. Res zgleda super. Zadeva ds cam bi res perisla prav, za kaksno ip camero. |
|||||||
![]() |
|||||||
synology je plasticen, najbolj ugoden, najhitrejsi |
|||||||
![]() |
|||||||
Drugače pa zadovoljen full. Imajo foto in audio aplikacijo za iphone in ipad, ki jo redno posodabljajo. Vmesnik je odličen, funkcije pa podobne kod drugod. |
|||||||
![]() |
|||||||
Kaksno je ohsije mi cisto vseeno, bo tko skrito. Ce bi gledal na igled pol thecus takoj odpade. Deluje se bolj plasticno in grdo. ![]() Hitrost je zame pomembnejsa in pa uporabniska izkusnja. Kar sem danes vse precesal, je morda z najvec funkcijami ravno synology, morda pa se motim. Torej v ozji izbor so prisli: Thecus N2200XXX (375€) http://www.thecus.com/product.php?PROD_ID=50 Qnap TS-219P+ (360€) http://www.qnap.com/pro_detail_feature.asp?p_id=182 Synology DS-211+ (334€) http://www.synology.com/products/spec.php?product_name=DS211%2B&lang=enu#p_submenu Torej ce koga tak nakup tudi zanima sem izbral najbolj primerne izdelke. Za dokoncno odlocitev pa se kaksno mnenje. Nekaj ste jih ze podali (hvala), ce se najde se kdo, pa z besedo na dan. |
|||||||
![]() |
|||||||
Podpira Time Machine, dela ko šus. _________________ _____________ Macbook Pro 15", 2.53GHz, iPod Classic 30 GB, iPod Nano 4 GB, Airport Extreme, iPhone 4S, iPad 32 GB 4G, iPphone 6, iPhone 7 |
|||||||
![]() |
|||||||
TS-209 II _________________ _____________ Macbook Pro 15", 2.53GHz, iPod Classic 30 GB, iPod Nano 4 GB, Airport Extreme, iPhone 4S, iPad 32 GB 4G, iPphone 6, iPhone 7 |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() No skratka zelo zadovoljen z njim: gor mi teče WEB server (MySQL + PHP), mail server, AFP za Mac in SAMBA za Windowse. Uporabljam ga tudi kot Backup mašino, sicer sem si malce prikrojil zadeve, tako da imam na Qnapu en iSCSI disk narejen. Na macu pa prermanentno povezan tale disk, ki ga potem uprabljam za Time MAchine. Sicer ima QNAP t.i. servis TimeMachine backup - ampak pozor - to je samo za eno mašino. Sicer bi načeloma lahko več mašin uporabljajo ta servis, vendar potem vsi uporabniki vidijo vse backupe vseh uporabnikov - za domačo uporabo čisto vredu - razen ko želiš skriti kakšne občutljive "datoteke" ![]() Naj povem, da na delovnem mestu prav tako uporabljamo QNAP in sicer izključno za namene arhiviranja delovnih postaj (cca 25 macov). Performančnih težav ni. Res pa je potrebno paziti, da prvega backupa ne delajo vsi na enkrat. Uporabljam ga tudi kot zunanji disk za media player, Še ena zanimiva (sicer nepovezana s samim QNAPom) ampak čeprav so bili diski in naprava več kot dva dni pod vodo, je vse skupaj preživelo. Podatke sem uspel rešiti, naprava pa je še 1/2 leta kar dobro delala. LP |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Sosed je imel enak problem z Lacie NASom ... ob izpadu elektrike se NAS ni več prižgal, ker se je zbluzila particija z OSom. ---- Zato bi jaz NAS obvezno imel na UPSu, ker je zna bit štela, če se na silo ugasnesnejo. Sem pa videl že NASe, ki imajo vgrajen nek majhen UPS, da se lahko softversko ugasnejo, če zmanjka elektrike. Pa ne mi rečt, da imajo vsi nasi OS v nekem čipu, ker ga nimajo... ---- Posledično je še večji problem, če so podatki v RAIDu zapisani tako, da je del podatkov na enem disku, drugi del pa na drugem ... si pa kar junak, če jih rešiš, ko taka naprava (oz. RAID kontroler) odleti. (mal pesimizma tudi ne škodi ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
No, ne pretiravaj. Važna je kvaliteta v tem primeru, konec koncov je to naprva, ki ti skrbi za podatke. Jaz kar enega žnj nasa ne maram... _________________ _____________ Macbook Pro 15", 2.53GHz, iPod Classic 30 GB, iPod Nano 4 GB, Airport Extreme, iPhone 4S, iPad 32 GB 4G, iPphone 6, iPhone 7 |
|||||||
![]() |
|||||||
povem ti lahko samo nekaj, glede na to da imamo Thecus distribucijo, sem dobil ob vseh prrodanih thecusih samo dva nazaj in oba sta imela problem z napajalnikom 4200 pro vsi ostali delajo bp. Kar se pa tiče same hitrosti, pa lahko tudi malo teste primerjaš in boš videl kje je kdo. Res pa je da z ostalimi nimam neki izkušenj, za thecusa ti pa lahko povem iz prve roke. _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||
![]() |
|||||||
Edino kar me se matra, kar berem je to, da imata tako qnap, kot synology dosti bolj zarvit sw. Je pa res da ta model thecusa je dokaj nov. Res sem zmeden in nevem kaj vzet. Matra me edino samo se video nadzor, da zadevo sprobam, ker imam ravno foscamovo kamero, ki pa jo podpira samo synology. Kdaj dobis thecusa na zalogo? Ker trenutno ga nimas? Nazadnje urejal/a agerg Ned 26. Jun 2011 17:56; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |