Hitro praznjenje baterije - iPhone 3G
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 02.09.2009 17:41:19 Hitro praznjenje baterije - iPhone 3G |
|
Sem nova na tem forumu, imam pa eno vprašanje.
Imam iPhone 3G, cca 5 mesecev in je baterija vedno delovala "normalno" časa, cca 2 dni. Sedaj pa že dva dni, se mi baterija izprazni prej ko v enem dnevu. Zadnjič sem polnila celo noč, zjutraj vzela in se je telefon izpranil do 18h zvečer. Notifications, push imam na off. Parkrat dnevno pogledam mail, facebook in to je to.
Ima kdo kakšno idejo kaj storiti oziroma, zanima me, ali je možno, da bi mi telefon zamenjali oziroma da ga peljem na servis v Italijo?
Hvala vsem,
alessia
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 02.09.2009 17:55:14 |
|
Push notifications zelo prazni baterijo. Preden sem jaz uporabil push notifications, se mi je čez noč porabilo samo 10% baterije. Zdaj pa se mi porabi tudi do 50% baterije. Prepričaj se, da ti programi ne tečejo v ozadju in, da imaš izbrisane programe ki bi morebiti uporabljali internet ali kaj drugega. Primer je aplikacija Goooal 2009. Ta aplikacija osvežuje stanje nogometa zelo hitro in zato porabi veliko baterije tudi ko je aplikacija zaprta.
LpM
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 02.09.2009 18:01:30 |
|
Hmm, sem imel enkrat tudi podoben problem, a to je bilo le enkrat, potem se je baterija popravila sama od sebe.
LP
Nazadnje urejal/a AXi0N Sre 02. Sep 2009 18:02; skupaj popravljeno 2 krat
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 02.09.2009 18:01:33 Re: Hitro praznjenje baterije - iPhone 3G |
|
alessia je napisal/a: | Sem nova na tem forumu, imam pa eno vprašanje.
Imam iPhone 3G, cca 5 mesecev in je baterija vedno delovala "normalno" časa, cca 2 dni. Sedaj pa že dva dni, se mi baterija izprazni prej ko v enem dnevu. Zadnjič sem polnila celo noč, zjutraj vzela in se je telefon izpranil do 18h zvečer. Notifications, push imam na off. Parkrat dnevno pogledam mail, facebook in to je to.
Ima kdo kakšno idejo kaj storiti oziroma, zanima me, ali je možno, da bi mi telefon zamenjali oziroma da ga peljem na servis v Italijo?
Hvala vsem,
alessia |
Katera verzija OS je inštalirana gor?
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 02.09.2009 18:03:54 |
|
Verzija je 3.0
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 02.09.2009 18:14:19 |
|
alessia je napisal/a: | Verzija je 3.0 |
To bo to! Kar nekaj nas je, ki ima problem s 3.0 verzijo. Namreč imel sem Iphona 3G z 2.2 verzijo. Na 2.2 verziji mi je baterija zdžala cca 3, včasih tudi štiri dni ob moji "normalni" uporabi telefona. Če sem ga uporabljal bolj na hard pa en dan. Ko sem prešaltal na 3.0 verzijo mi pa sedaj baterija zdrži ob "normalni" uporabi največ dva dni na hard pa cca en dan.
Tega ne bi pisal, če ne bi pred kratkim prešaltal na Iphone 3GS. Tako pri 3.0 verziji kot 3.0.1 verziji mi procente na bateriji pobira skoraj na minuto do dve. Moj pogled na vse to je, da je v 3.x verziji nekaj kar precej hitreje požira baterijo kot pa na verzijah 2.x.
Obe verziji sem testiral z jailbreakanim kot nejailbreakanim telefonom in simptomi so si podobni.
Če ti bo kaj pomagalo si poglej tale link: http://makonja.blogspot.com/2009/07/iphone-3g-baterija.html
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 02.09.2009 18:41:40 |
|
alessia prek česa pa polniš? usb ali prek polnilca?
Sam namreč opazim kar veliko razliko med prvim in drugim načinom polnjenja.
Drugače pa je recimo povprečje nekako tako, da mi zdži 1% na 1h ob manjši uporabi (od oke recimo 20-30smsov in par minut wirelessa), ob normalni smsi+klici+wireless pa 2-2,5% na 1h. (še enkrat...govorim o povprečju)
Imama pa 3G z 3.0.1.
p.s.: opazil sem tudi, da se baterija "zmede", če telefon vmes parkrat prek usb kabla priklopiš na računalnik...v tem primeru je ponavadi prazna prej kot ponavadi.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 02.09.2009 18:47:51 |
|
G0ld3nB0y je napisal/a: | alessia prek česa pa polniš? usb ali prek polnilca?
Drugače pa je recimo povprečje nekako tako, da mi zdži 1% na 1h ob manjši uporabi (od oke recimo 20-30smsov in par minut wirelessa), ob normalni smsi+klici+wireless pa 2-2,5% na 1h. (še enkrat...govorim o povprečju)
Imama pa 3G z 3.0.1.
p.s.: opazil sem tudi, da se baterija "zmede", če telefon vmes parkrat prek usb kabla priklopiš na računalnik...v tem primeru je ponavadi prazna prej kot ponavadi. |
Sem pozabil dodati kot si omenil, odvisno je tudi kje ga polniš ali preko usb-ja ali preko polnilca. Slednji veliko dlje zdrži. Če imaš res takšno praznjenje baterije kot si navedel pa vsaka ti čast. 2-2,5 % na uro izgubiš samo moči, če si preračunam je to potem uporabe koliko?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 02.09.2009 19:05:37 |
|
icy je napisal/a: | G0ld3nB0y je napisal/a: | alessia prek česa pa polniš? usb ali prek polnilca?
Imama pa 3G z 3.0.1.
p.s.: opazil sem tudi, da se baterija "zmede", če telefon vmes parkrat prek usb kabla priklopiš na računalnik...v tem primeru je ponavadi prazna prej kot ponavadi. |
Sem pozabil dodati kot si omenil, odvisno je tudi kje ga polniš ali preko usb-ja ali preko polnilca. Slednji veliko dlje zdrži. Če imaš res takšno praznjenje baterije kot si navedel pa vsaka ti čast. 2-2,5 % na uro izgubiš samo moči, če si preračunam je to potem uporabe koliko? |
če čisto tak preprosto napišem je ob "normalni" uporabi ( cca 20-30smsov, par minutk klicev in wirelessa ) v poprečju zadeva aktivna nekje 2dneva in 12-13h...če šparam pa se ponavadi približa 4dnem (rekord je bil 4 dni in par minut), drugače pa je okrog 3dni 20-22h.
ampak kot sem rekel...to je nekako grobo povprečje... (drugače pa najhitreje baterijo skurim v 1h 20-30min, če šopam navigacijo).
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 02.09.2009 19:11:48 |
|
mogoče še bi blo dobro to dodat, da slučajno ne bi kdo rekel, da zavajam.
Telefon ima osvetlitev čisto na minimumu, brez vibre, pusha itd. wireless je ponavadi izklopljen. V primeru, da ga uporabljam ,pa vržem telefon v airplane mode.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 02.09.2009 20:30:23 |
|
G0ld3nB0y je napisal/a: | alessia prek česa pa polniš? usb ali prek polnilca?
Imama pa 3G z 3.0.1.
Polnim ga skozi preko polnilca, zdaj par dni se je pa malo hkrati napolnil, ko sem dodajala aplikacije preko iTunsa. Upam, da se bo stanje popravilo, če ne pa res ne vem kaj naj naredim. Če ne bo boljše, ali je možno da mi telefon kako popravijo na servisu?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 02.09.2009 21:14:35 |
|
iphone ni neka crno-bela nokija, ki bi ti drzala cel tedn brez polnjenja. ce ti je to faktor, si kupil napacen telefon.
osebno mi telefon ob majhni uporabi zdrzi tudi do 4 dni (res minimum, samo kaksen sms in klic, po noci pa v navadnem standbye, ce bi dal v airplane bi verjetno se malo dlje).
po drugi strani pa ce ga veliko uporabljam izpraznim celo baterijo v pol dneva.
v povprecju pa zdrzi ravno en dan.
sicer pa sj ima iphone odlicno fukncijo, da si zapisuje koliko casa je bil v uporabi od zadnjega polnjenja. ce ti pise kaksne 3 al 4 ure na koncu dneva sploh ni cudno da je prazen.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 02.09.2009 21:21:24 |
|
alessia je napisal/a: | G0ld3nB0y je napisal/a: | alessia prek česa pa polniš? usb ali prek polnilca?
Imama pa 3G z 3.0.1.
Polnim ga skozi preko polnilca, zdaj par dni se je pa malo hkrati napolnil, ko sem dodajala aplikacije preko iTunsa. Upam, da se bo stanje popravilo, če ne pa res ne vem kaj naj naredim. Če ne bo boljše, ali je možno da mi telefon kako popravijo na servisu? |
zdaj, če je res tak hudo...potem drugega kot zamenjava baterije ni... bi pa ti svetoval, da vseeno parkrat poizkusiš telefon čisto spraznit in potem napolnit....(nekje sem bral, da je baje dobro polniti v airplane modu...poizkusi).
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 03.09.2009 07:28:52 |
|
G0ld3nB0y je napisal/a: | mogoče še bi blo dobro to dodat, da slučajno ne bi kdo rekel, da zavajam.
Telefon ima osvetlitev čisto na minimumu, brez vibre, pusha itd. wireless je ponavadi izklopljen. V primeru, da ga uporabljam ,pa vržem telefon v airplane mode. |
ce ga uporabljas ga das v airplane mode?? potem te itaq ne more noben poklicat?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 03.09.2009 09:23:15 |
|
G0ld3nB0y je napisal/a: | mogoče še bi blo dobro to dodat, da slučajno ne bi kdo rekel, da zavajam.
Telefon ima osvetlitev čisto na minimumu, brez vibre, pusha itd. wireless je ponavadi izklopljen. V primeru, da ga uporabljam ,pa vržem telefon v airplane mode. |
Glede na to, da imaš osvetlitev čisto na minimumu upam, da uporabljaš še kakšno svetilko, po možnosti rudarsko  kajti osvetlitev na minimumu je res mal huda. Sam imam osvetlitev nastavljeno na 60 %.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 03.09.2009 09:42:22 |
|
pimzek je napisal/a: | G0ld3nB0y je napisal/a: | mogoče še bi blo dobro to dodat, da slučajno ne bi kdo rekel, da zavajam.
ce ga uporabljas ga das v airplane mode?? potem te itaq ne more noben poklicat? |
v službenem času sem dosegljiv na služben telefon...tako, da potrebe po še eni cinglajoči slušalki sploh ni.
@icy: v kolikor se giblješ po bolj temnih prostorih sploh ni panike. Shajam tudi brez svetilke 
|
 |
Jabi
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 21.06.2012 21:05:49 Hitro praznjenje baterije - iPhone 4s |
|
Zivjo! Iphone 4s imam priblizno 3 mesece. Pred nekaj dnevi se mi je baterija zacela prazniti nenormalno hitro. Pounem ga dvakrat na dan! Tudi, ko ga ne uporablajm, se mi kar sam prazni. Imam verzijo iis 5.1 telefon je pa odjlenjen preko jailbreak-a. Ce ima kdo mogoce kaksno idejo, zakaj se to dogaja in ce lahko to popravim, bom zelo vesela  hvala
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 21.06.2012 21:12:00 Re: Hitro praznjenje baterije - iPhone 3G |
|
Wifi, prenos podatkov, razne aplikacije ki laufajo v ozadju... sicer pa ne vem kako meni še skoz objavla obvestila od fb čeprov mam na off?
|
 |
Jabi
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 21.06.2012 21:24:14 Re: Hitro praznjenje baterije - iPhone 4s |
|
Ja samo, ce bi blo to, bi imela to tezavo ze prej. Imam jo pa sele neki dni. Pa sem zbrisala vse aplikacije skorqj, pa se mi je vseeno po 6 urah spraznla baterija... Pa zdi se mi kot da je telefon bolj vroc?!
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Logatec |
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 21.06.2012 21:29:14 Re: Hitro praznjenje baterije - iPhone 3G |
|
nekaj laufa v ozadju, možno je tudi da zaradi JB( nesnaga…)