Kako prepričati starše: Naročnina
|
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 20.06.2012 18:08:09 Kako prepričati starše: Naročnina |
|
Trenutno sem 14 let star najstnik, ki ima iPhona (kupljenega z lastnim denarjem) in predplačniškim paketom (iZiMOBIL). Ker mi starši (ZELO) težijo če porabim 5 evrov na teden, moram imeti Cellular Data na OFF. Kar mi gre pošteno na živce, sej če me hitro kaj zanima nimam interneta (v šoli imamo EDUROAM in še šolsko WiFi omrečje toda do nobenega nimamo dostopa  ).
Skratka kako naj starše prepričam da mi kupijo (plačujejo) paket z prenosom podatkov in veliko SMSami? Meni je zelo všeč paket od S! Orto Smart, saj ima neomejeno znotraj S! (skoraj vsi sošolci so pri S!) Dovolj minut izven S! (starši so na Mobitelu). Neomejeno SMS in MMSov (zelo rad tipkam  ). Ter 1 GB prenosa podatkov, kar bi mi po mojem mnenju zadostovalo.
Kako naj jih prepričam?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 20.06.2012 18:14:08 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
ja reč jim da boš polovico dal iz žepnine (če jo imaš, predvidevam da ja, če si si iphona nabavu iz "svojga" denarja)
pa reč jim da JIH boš lahk več klicu kot z izimobilom.
potem se pa še tega drži!
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 20.06.2012 18:15:11 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
Najbrž ne želijo da bi bil skoz na telefonu oz. da bi šel res veliko čez naročnino ter da bi potem oni morali to plačevati.. Povej da je isto ali plačaš vsak teden 5 eur za kartico - kjer moraš zelo paziti kaj počneš na telefonu oz. če se enkrat na mesec plača 20 eur. Ponudi se da lahko tudi ti ta znesek plačaš - če si zdaj kopuješ kartice.
Povej da si dal tako veliko za telefon in da je ubistvu skoraj neuporaben brez interneta pa še omeni da imajo že vsi prijatelji naročnino - tudi če je še nimajo
Povej še da NIKOLI neboš šel čez ta znesek, ker je toliko minut in vsega vključenih da je to skoraj nemogoče.. Pa potem se res tega drži...
Nekaj v tem smislu....
Pa sporoči kako se boste zmenili 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 20.06.2012 18:19:48 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
Ko te vprašajo,zakaj jih ne pokličeš kdaj boš zvečer prišel domov,jim povej,da varčuješ z denarjem na telefonu,ker moraš biti v stiku s prijatelji,obenem pa jim razloži,da če bi imel paket se to ne bi zgodilo,saj bi jih brezskrbno lahko poklical (starše in prijatelje). gpc17,to v stilu "vsi drugi imajo,jaz pa ne",ne deluje,vsaj pri meni ni,kvečjemu je samo še poslabšalo. Samo potem moraš paziti,da se res držiš tega kar se boste zmenili.
Malo po sitnari,pa bo  Pa sporoči,kako in kaj 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 20.06.2012 18:24:07 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
Aja pozabil sem omenit: Kartic si ne kupujem sam.
Oči ima v službi nek paket za 5 € in pote plačuje čisto malo (baje)
Mami ima nek mobitelov paket pa še sama neve kateri.
In se jima zdi FU££ preveč dat 20€ za telefon + govorita, da meni 1 GB prenosa podatkov itaq nebi zadostoval.
P.S. Danes očeta ni doma, tako da danes še nebom začel z preizkušanjem, bom pa definitivno sporočil rezultat.
Nazadnje urejal/a grizli123 Sre 20. Jun 2012 18:25; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kočevje |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 20.06.2012 18:24:58 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
brez besed
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 20.06.2012 18:28:44 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
codeguru je napisal/a: | brez besed |
Zakaj ? Vsi smo bili enkrat tok stari
grizli probaj se zment da daš potem vsak mesec 10 eur sam zraven naročnine...
Pa reci da zdaj nimaš niti 1MB od 1024... In da bo to sigurno dosti...
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 20.06.2012 18:35:47 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
10 € je moja cela žepnina 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 20.06.2012 18:39:17 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
pojdi delat  prepričaj babico,ali pa se zmeni z mamo,da boš ti pokosil travo (enkrat ti,enkrat nekdo drug),pomil okna,pospravil sobo,peljal psa na sprehod ipd. pri meni je delovalo 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 20.06.2012 18:40:54 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
pol mu pa reč nej ti zviša žepnino.. reči da kepica sladoleda stane 1,2eu, torej dobiš za 10 eu 8 kepic sladoleda
veš je pa tud odvisno od finančnega stanja staršev, tko da, ne morš jih silit v neki kar ti/si ne morta privoščit.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 20.06.2012 18:54:55 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
Ti jim reci da boš imel 1024mb, in ne 1gb, ker za nekoga ki se ne spozna na te reči 1gb ne pomeni dost, zato sta ti najbrž rekla da je premalo, reci, da včasih moraš tudi kaj za šolo na internet pogledat in če bi gledal preko prednaročniške kartice bi ti takoj pokurl kartico za 5€
Aja pa reci jim, da če bi 1024mb (1gb) porabil na izimobiu bi plačali:
0,00027€/kb x 1024kb(1mb) x 1024mb(1gb) = 283,12€
Ti sam ta znesek rec bodo šli hitr naročnino sklent 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 20.06.2012 18:58:49 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
Kingdom je napisal/a: | pojdi delat prepričaj babico,ali pa se zmeni z mamo,da boš ti pokosil travo (enkrat ti,enkrat nekdo drug),pomil okna,pospravil sobo,peljal psa na sprehod ipd. pri meni je delovalo  |
Delat zakonsko nesmem, babica mi (skoraj) zagotovo ne bo dajala 20 € na mesec. Kosim travo 1x na dva tedna in odnašam smeti, toda to spada pod "hišna opravila" in za njih "nemorem"  dobivati "plačila". Psa nimamo  . Ostalo bom poiskusil.
hhsk je napisal/a: | pol mu pa reč nej ti zviša žepnino.. reči da kepica sladoleda stane 1,2eu, torej dobiš za 10 eu 8 kepic sladoleda
veš je pa tud odvisno od finančnega stanja staršev, tko da, ne morš jih silit v neki kar ti/si ne morta privoščit. |
Aja vsako leto se mi žepnina malo zviša (začel sem z 5€ na mesec) in letos še nisem težil  . Finančno stanje je pa tako, da mislim da bi lahko dala 20€ za naročnino.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 20.06.2012 19:10:03 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
sasoz je napisal/a: | Ti jim reci da boš imel 1024mb, in ne 1gb, ker za nekoga ki se ne spozna na te reči 1gb ne pomeni dost, zato sta ti najbrž rekla da je premalo, reci, da včasih moraš tudi kaj za šolo na internet pogledat in če bi gledal preko prednaročniške kartice bi ti takoj pokurl kartico za 5€
Aja pa reci jim, da če bi 1024mb (1gb) porabil na izimobiu bi plačali:
0,00027€/kb x 1024kb(1mb) x 1024mb(1gb) = 283,12€
Ti sam ta znesek rec bodo šli hitr naročnino sklent  |
Hm, nisem še napisal da ima oče doktorat iz telekomunikacij, in mu je osmiški sistem kot poštevanka 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 20.06.2012 19:12:15 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
ko ti mama reče da zloži posodo iz pomivalnega stroja,zraven še zloži novo "rundo" posode noter. Ampak priporočam da tega ne počneš prepogosto,da ne boš preveč izkoriščan  jas sem pri očetu v službi za 3€/h skeniral,dobro plačil,samo precej dolgočasno jebilo tiste liste skenirat na računalnik
tud 5€ prav pride
pojdi sosedu pomagat,pa bo mogoče dal kakšen evro ali dva,reci,da je brezplačno,pa ti bo hitro dal 5€ pa rekel da je za "sladoled" 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 20.06.2012 19:18:34 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
jst pa mislm da pr 14 letih sploh še ne rabš tazga telefona  kaj šele da bi mel 1gb prenosa podatkov.
se čist strinjam s staršema....
tk da počak še kšn let al pa dve pol boš pa lažje prepričal starša
(zdj pa me pokritizirajte kolk sm za časom...) 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 20.06.2012 19:27:16 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
Kingdom je napisal/a: | ko ti mama reče da zloži posodo iz pomivalnega stroja,zraven še zloži novo "rundo" posode noter. Ampak priporočam da tega ne počneš prepogosto,da ne boš preveč izkoriščan jas sem pri očetu v službi za 3€/h skeniral,dobro plačil,samo precej dolgočasno jebilo tiste liste skenirat na računalnik
tud 5€ prav pride
pojdi sosedu pomagat,pa bo mogoče dal kakšen evro ali dva,reci,da je brezplačno,pa ti bo hitro dal 5€ pa rekel da je za "sladoled"  |
Izkoriščan sem že fejst, zato, ker se tamalim dvema nč neda in pol jst, zlagam posodo, odnašam smeti, včasih sem še 1x tedensko kosil, moram sesat ... Vendar se bom potrudil, da bom bolje in bolj natančno opravljal.
Bi pa naprimer z veseljem delal kaj z računalnikom tudi brezvezne "pomembne" papirje bi skeniral in sem se z očetom že nekaj menil, pa potem lansko leto ni bilo nič iz tega, zato bom letos bolj naješen.
SmartBoy je napisal/a: | jst pa mislm da pr 14 letih sploh še ne rabš tazga telefona kaj šele da bi mel 1gb prenosa podatkov.
se čist strinjam s staršema....
tk da počak še kšn let al pa dve pol boš pa lažje prepričal starša
(zdj pa me pokritizirajte kolk sm za časom...)  |
Vem da pri 14 letih še nerabim takega telefona, toda rad pomagam sošolcem, ki pa me hitro kaj vprašajo od računalništva po skajpu, FBju, če pa ne odgovorim, mi pa potem kdaj pošlejo še SMS, jaz pa potem ko bu*ala iščem WiFi, da bi jim odgovoril (če nimam nič denarja na računu).
Drugače pa sedaj že kar nekaj časa čakam, in če sta kupila sestri telefon, kljub temu, da sedaj sploh neve kje ga ima in ga uporablja samo za igranje poiskusnih verzij igric, ki so bile naložene na teloefonu, bi tudi meni morala malo "poustiti" ...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Shitopia |
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 20.06.2012 20:24:28 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
grizli123 je napisal/a: | Trenutno sem 14 let star najstnik, ki ima iPhona (kupljenega z lastnim denarjem) in predplačniškim paketom (iZiMOBIL). Ker mi starši (ZELO) težijo če porabim 5 evrov na teden, moram imeti Cellular Data na OFF. Kar mi gre pošteno na živce, sej če me hitro kaj zanima nimam interneta (v šoli imamo EDUROAM in še šolsko WiFi omrečje toda do nobenega nimamo dostopa ).
Skratka kako naj starše prepričam da mi kupijo (plačujejo) paket z prenosom podatkov in veliko SMSami? Meni je zelo všeč paket od S! Orto Smart, saj ima neomejeno znotraj S! (skoraj vsi sošolci so pri S!) Dovolj minut izven S! (starši so na Mobitelu). Neomejeno SMS in MMSov (zelo rad tipkam ). Ter 1 GB prenosa podatkov, kar bi mi po mojem mnenju zadostovalo.
Kako naj jih prepričam? |
Obljubi jim, da se bos naucil osnov pravopisa, v kolikor ti ustrezejo pri zahtevi..
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 20.06.2012 20:28:11 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
Oprosti, ker sem naredil nekaj slovničnih napak.
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 20.06.2012 20:38:52 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
origin je napisal/a: | Obljubi jim, da se bos naucil osnov pravopisa, v kolikor ti ustrezejo pri zahtevi.. |
Waw, kakšen badass si. 14 letnikom težiš zaradi pravopisa.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 20.06.2012 20:44:49 Re: Kako prepričati starše: Naročnina |
|
Trenutno sem 14 let star najstnik, ki ima iPhona (kupljenega z lastnim denarjem) in predplačniškim paketom (iZiMOBIL). Ker mi starši (ZELO) težijo, če porabim 5 evrov na teden, moram imeti Cellular Data na OFF. Kar mi gre pošteno na živce, saj, če me hitro kaj zanima, nimam interneta (v šoli imamo EDUROAM in še šolsko WiFi omrežje, toda do nobenega nimamo dostopa  ).
Skratka kako naj starše prepričam, da mi kupijo (plačujejo) paket s prenosom podatkov in veliko SMSomi? Meni je zelo všeč paket od S! Orto Smart, saj ima neomejeno znotraj S! (skoraj vsi sošolci so pri S!) Dovolj minut izven S! (starši so na Mobitelu). Neomejeno SMS in MMSov (zelo rad tipkam  ). Ter 1 GB prenosa podatkov, kar bi mi po mojem mnenju zadostovalo.
Kako naj jih prepričam?
Tako, popravljeno samo zate @orgin
|
 |
Premaknjeno: Sre 20. Jun 2012 21:06. |