mouse lag leopard | |||||
sem svezi mac uporabnik. prej pa 20let pc / amiga user. question: ali se da kako ubiti ali zmanjsati mouse delay ? imam logitech g9 in logitech v470 obe miski imata minimalen - ampak prisonten zamik. obe miski delajo flawlessly na pcju z windowsi (nisem probal bootcampa) ampak mislim da ni hardware ampak, sistemski problem. ali je to znan / splosni problem ? hvala lepa za komentarje, b |
|||||
![]() |
|||||
lp |
|||||
![]() |
|||||
USB overdrive |
|||||
![]() |
|||||
??? |
|||||
![]() |
|||||
LP |
|||||
![]() |
|||||
zdownloadal sem si logitech-ov conrol center in si nastimal mis. ampak se zmeraj je delay, na windowsih je mis dosti bolj odziven. moj mbp je tazadnji (2008, 2.6ghz, 2gb ram) ce to kaj pomaga ? poskusil sem tudi z usb-jem G9. tudi tam je lag. pa se ena stvar, mis gre v standby zelo hitro, po vsaki uporabi (5sekund neuporabe = standby) ga moras mal premaknit da spet zacne delovat. a je kak tweak, da se ta standby time podaljsa ? tyvm |
|||||
![]() |
|||||
LP |
|||||
![]() |
|||||
![]() pa tudi usb overdrive je zanic.. |
|||||
![]() |
|||||
LP |
|||||
![]() |
|||||
vendar po dolgotrajnem googlanju je menda ta problem prisoten in ni resljiv. se bom moral pac navadit na latency, dokler ne pride kak nov update za leopard.. zanima me kako deluje to na tigerju, bom poskusil na drugem mac-u. hvala lepa, |
|||||
![]() |
|||||
če sam šopam 10mbit + preko wi-fija potem ima miška velike probleme. uporabljam pa vx od logitecha. problem pa ni pravilo saj je precej odvisno od tega kje se nahajam. se pravi koliko s svojo pozicijo sekam signale. sliši se sicer skrajno butasto ampak sedim nad routerjem, ki je pod mizo in vem kaj govorim. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Kakšen delay maš to? Najprej premakneš miš in šele potem se premakne kuzor ali kaj? Mene je pri prehodu iz win motilo to, da je bila miška pri win bolj odzivna, zato uporabljam usb overdrive z naslednjo nastavitvijo (speed: 160dpi in acceleration: 20%). |
|||||
![]() |
|||||
usb overdrive deluje samo za usb mise. sam imam pa bluetooth mis v470 na katerega pa nastavitve od usb overdrive-a, ne vplivajo (vsaj ni videt) kakorkoli nastavim nastavitve je mis zmeraj enako odziven. bom poskusil se z G9, ko da dobim iz servisa (skuril se je, ne ni mac kriv:)) ce bi mi mis deloval cool brez wi-fija, pol mi prenosnik ni uporaben, kajti kjerkoli sem (pisarna, dom1, dom2 ) imam wifi. sem poskusil tudi se premaknit iz prostora v prostor, same shit. no bom probal se z usb misem pa usb overdrive tyvm |
|||||
![]() |
|||||
Mimogrede: v470 sem probal še na ženinemu macbooku, pa tudi nobenega laga ne opazim (in z WMMjem ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
tukaj pa minimalen zamik, ni ravno pol sekunde.. od oka recimo da je 10 ali 20 milisekund zamika. ja - premaknem mis, po 10ih milisekundah se kurzor premakne. ponavljam, nisem edini ki je to opazil, na to temo je kar nekaj postov po googlu in kot sem ze povedal, ni neke splosne resitve. npr: http://db.tidbits.com/article/8893 "The unnatural motion of the new curve is troublesome for many users. User "Sludge" on the MacSlash Web site, for example, complains, "I can't believe how horrible mice feel on OS X compared to XP and Linux/XFree86." Scott Moschella of PlasticBugs.com opines, "[T]he mouse acceleration...makes OS X's mouse tracking feel like you're mousing through mud," referring to how the low end of the curve is too steep for too long. Of course, not all users have this complaint. Some say they actually prefer the new pointer behavior, and some even claim they don't notice any difference. For those who do have trouble with the new curve, though, it's highly problematic - often in ways beyond just the difficulty in getting the pointer to move to the desired location." |
|||||
![]() |
|||||
se najblizje delovanju misk na windowish/linuxu sem dosegel s tem : http://www.knockknock.org.uk/mac/ ifixmouse se zmeraj ni to TO, ampak se najboljse. tole je res treba popravit v sistemu, saj clovek tako ne more bit produktiven. vsaj jaz ne. sem navajen zelo hitro delat operacije, in tole z misko je pravi pain in the *** pa se to da mi mis hodi v standby vsake 15 sekund mi gre blazno na zivce, zelo cool bi bilo ce bi se dalo tale sleep spimpat, da je mal bl dolgo... |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Nazadnje urejal/a togrizek Tor 08. Sep 2009 09:42; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
a imas mouse experience enak kot windows/linux ? sem poskusil nastaviti, ampak it's a no go. pomoje ker je mis bluetooth in ne usb. |
|||||
![]() |
|||||
Nazadnje urejal/a togrizek Tor 08. Sep 2009 09:42; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |