iPhone 4 (SiMobil) - jailbreak | |||
Malo sem brskal, pa ne najdem odgovorov na svoja vprašanja. Upam, da nisem preveč površno googlal in pregledoval foruma. Pred kratkim sem pri Simobilu kupil Iphone 4. Glede na to, da sem se vezal za 24 mesecev, je verjetno zaklenjen na njihovo omrežje, kar me niti ne moti, ker nameravam tam ostati. Me pa zanima, a je kakšna možnost, da po jailbreaku, ki ga nameravam naredit, dobim zelo drag obtežilnik za papir? Ali to danes, ko je jailbreak legalen, sploh ni več mogoče? Telefon ima iOS 4.3.3, ki bi ga rad nadgradil na 5.0.1, baseband je 04.10.01, sem na Win7. Na netu je toliko enih različnih informacij, da se enostavno ne znajdem več, pa raje prej vprašam vas stručkote, preden kaj zaj***. Gledal sem na iClarified: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=18989&laid= kjer piše, da se mi bo upgradal baseband, kar lahko pomeni, da ga potem ne bom mogel odklenit.. verjetno to samo pomeni, da bo potem telefon zaklenjen na Simobil, če prav razumem? Lahko sicer naredim custom IPSW, ampak potem je to tethered jailbreak... A bi imelo kak smisel, če počakam (3 mesece?), grem potem na Simobil in jih prosim, da mi ga odklenejo?! Kot vidite, sem malo zelen kar se tiče jailbreakanja in bi bil zelo vesel kakršnegakoli nasveta. Hvala! |
|||
![]() |
|||
Tako da če želiš untethered jailbreak ostani na 4.3.3 ![]() Če pa imaš shranjene shsh pa le urno in delaj po tem postopku, ki si ga prilepil ( http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=18989&laid= ) in ne ne moreš naredit obtežilnik, saj kot praviš je itak zaklenjen na simobil, katerega pa itak uporabljaš... lp |
|||
![]() |
|||
Posodobi lepo na iOS 5.0.1 in sledi našim navodilom postopka jailbreak-a, ki ga najdeš TUKAJ Tvoj simobil iphone je odklenljiv po 3eh mescih, pod pogojem, da imaš plačane seveda VSE obveznosti do njih. To je odklep preko Apple strežnikov, zato se ne veže na različico modem firmware-a, drugače je pri iPhone-ih, ki morajo biti odklenjeni ravno preko te "zlobne" zadeve imenovane tudi baseband. Tisti morajo paziti, da ne nadgradijo. Ti pa mirne volje. Aja še nekaj: če misliš uradno nadgrajevati preko itunes, je zunaj že iOS 5.1, kar pomeni, da boš imel samo opcijo TETHERED jailbreak, kar pomeni VSAKIČ priklop na comp, ko ga boš izklopil. Zakaj? Da ga spraviš skupaj. Snami si dol ipsw file oz. iOS 5.0.1 iz te strani tukaj in jo sam namesti na svoj iphone, da boš lahko naredil untethered jailbreak (normalni jailbreak, brez priklopov, itd. .. ) Kako namestiš to na svoj iPhone? Najprej dol file vržeš (.ipsw končnino ima), potem iphone priklopi na comp in v itunes drži tipko ALT + RESTORE najdi v splošnem oknu kjer je narisan iphone. Odpre se ti explorer. V samem explorerju navigiri do tega prednaloženega IPSW file, in iphone se ti bo sam nadgradil. Potem opravi JB po napisanem postopku. ![]() @ SmartBoy: a ni tako, da on kot nadgrajevalec lahko pride na iOS 5.0.1, tisti ki opravljajo pa downgrade pa ne? ![]() _________________ ...::: Puck0 :::... |
|||
![]() |
|||
![]() _________________ |
|||
![]() |
|||
Torej, opeke v nobenem primeru ne morem dobit, super! S tinyumbrello sem si shranil shsh, pa sem dobil samo 5.1. Potem sem se lotil še z iFaith, k mi je pa shranil 4.3.3, se pravi to kar imam zdaj gor. Bom jutri probal restorat na 5.0.1, pa bom videl, če me bo kaj hecalo. @Puck0: berem tvoja navodila za jailbreak.. meni verjetno ni treba tega custom IPSW-ja nalagat? Za vsak slučaj vprašam. |
|||
![]() |
|||
![]() aha, si shranil SHSHe .. pol pa kul ![]() _________________ ...::: Puck0 :::... |
|||
![]() |
|||
![]() Hvala! |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Tako da ti preostane 4.3.3 - untethered ali pa 5.1 - tethered. Lp |
|||
![]() |
|||
Hvala vsem se enkrat in lep pozdrav! |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() Naložil sem si zadnji redsn0w 0.9.10b6 in normalno pridem v DFU mode, potem mi pa po "uploading first stage" napiše EXPLOIT FAILED. Redsn0w imam na win xp service pack 3 compatibillity mode(probal tudi že na 2 in brez comp. moda), zaženem kot administrator, nekje sem prebral, da naj dam mapo redsn0w na desktop.. nič ne pomaga... A se vam kej sanja, kaj nej še naredim? |
|||
![]() |
|||
Za 5.1 JB-ka ni, niti se ne ve kdaj bo. |
|||
![]() |
|||
Sicer pa v readme filu piše, da je tudi za 4s, kar me sicer preseneča, glede na to, kaj berem drugje po netu. Ravnokar prebral, da naj probam dat v drug USB port.. bom probal, pa da vidimo. |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Ne ni za 4S... Oz, morda samo toliko da shranis shsh. |
|||
![]() |
|||
Odločil sem se da se spustim v I vode in bi začel z iphonom ![]() |
|||
![]() |
|||
Tukaj je napisanih kar nekaj navodil kako uspešno opraviti jailbreak. Če boš kupoval iPhone zdaj, potem bo gor (verjetno) novi iOS 5.1, ki pa na 4s še ni jailbreak-an. ![]() _________________ ...::: Puck0 :::... |
|||
![]() |
|||
Glede JB-ja bom pa počakal, da pride prava verzija, glede na to, da še nisem imel iphona bom rabil za osvojitev osnovnih stvari nekaj časa in bo do JB-ja preteklo še kar nekaj vode.... Lahk samo še vprašanje glede baterije, slišal sem že od parih da jim ni zdržala več kot en dan? kako je pri vas. Trenutno sem na androidu in mi zdrži kljub temu da je sinhronizacija in 3G non stop vklopljen 2 dni.....oziroma 1,5.... |
|||
![]() |
|||
![]() _________________ ...::: Puck0 :::... |
|||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - iPhone posodobitve in jailbreaki - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |