Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
iPhone 4 (SiMobil) - jailbreak
Jabček

Jabček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 05.04.2012 22:59:44
iPhone 4 (SiMobil) - jailbreak
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lepo pozdravljeni vsi skupaj!

Malo sem brskal, pa ne najdem odgovorov na svoja vprašanja. Upam, da nisem preveč površno googlal in pregledoval foruma.

Pred kratkim sem pri Simobilu kupil Iphone 4. Glede na to, da sem se vezal za 24 mesecev, je verjetno zaklenjen na njihovo omrežje, kar me niti ne moti, ker nameravam tam ostati. Me pa zanima, a je kakšna možnost, da po jailbreaku, ki ga nameravam naredit, dobim zelo drag obtežilnik za papir? Ali to danes, ko je jailbreak legalen, sploh ni več mogoče? Telefon ima iOS 4.3.3, ki bi ga rad nadgradil na 5.0.1, baseband je 04.10.01, sem na Win7. Na netu je toliko enih različnih informacij, da se enostavno ne znajdem več, pa raje prej vprašam vas stručkote, preden kaj zaj***.

Gledal sem na iClarified:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=18989&laid=
kjer piše, da se mi bo upgradal baseband, kar lahko pomeni, da ga potem ne bom mogel odklenit.. verjetno to samo pomeni, da bo potem telefon zaklenjen na Simobil, če prav razumem? Lahko sicer naredim custom IPSW, ampak potem je to tethered jailbreak... A bi imelo kak smisel, če počakam (3 mesece?), grem potem na Simobil in jih prosim, da mi ga odklenejo?!

Kot vidite, sem malo zelen kar se tiče jailbreakanja in bi bil zelo vesel kakršnegakoli nasveta.

Hvala!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 05.04.2012 23:13:57
Re: Simobil iPhone 4 jailbreak
najprej ti moram povedat da če nimaš shranjenih shsh za ios 5.0.1, te verzije ne moreš več naložit na telefon... lahko le še 5.1, za katero pa obstaja le tethered JB...

Tako da če želiš untethered jailbreak ostani na 4.3.3 Wink

Če pa imaš shranjene shsh pa le urno in delaj po tem postopku, ki si ga prilepil ( http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=18989&laid= )

in ne ne moreš naredit obtežilnik, saj kot praviš je itak zaklenjen na simobil, katerega pa itak uporabljaš...

lp
Šerif

Šerif

Kraj:   
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 05.04.2012 23:20:39
Re: Simobil iPhone 4 jailbreak
SiMobil iphone NIKOLI ne more postat "opeka". Sploh pa ne zate, njihovega uporabnika.

Posodobi lepo na iOS 5.0.1 in sledi našim navodilom postopka jailbreak-a, ki ga najdeš TUKAJ

Tvoj simobil iphone je odklenljiv po 3eh mescih, pod pogojem, da imaš plačane seveda VSE obveznosti do njih. To je odklep preko Apple strežnikov, zato se ne veže na različico modem firmware-a, drugače je pri iPhone-ih, ki morajo biti odklenjeni ravno preko te "zlobne" zadeve imenovane tudi baseband. Tisti morajo paziti, da ne nadgradijo. Ti pa mirne volje.

Aja še nekaj: če misliš uradno nadgrajevati preko itunes, je zunaj že iOS 5.1, kar pomeni, da boš imel samo opcijo TETHERED jailbreak, kar pomeni VSAKIČ priklop na comp, ko ga boš izklopil. Zakaj? Da ga spraviš skupaj.

Snami si dol ipsw file oz. iOS 5.0.1 iz te strani tukaj in jo sam namesti na svoj iphone, da boš lahko naredil untethered jailbreak (normalni jailbreak, brez priklopov, itd. .. )
Kako namestiš to na svoj iPhone? Najprej dol file vržeš (.ipsw končnino ima), potem iphone priklopi na comp in v itunes drži tipko ALT + RESTORE najdi v splošnem oknu kjer je narisan iphone. Odpre se ti explorer. V samem explorerju navigiri do tega prednaloženega IPSW file, in iphone se ti bo sam nadgradil.

Potem opravi JB po napisanem postopku. Idea

@ SmartBoy: a ni tako, da on kot nadgrajevalec lahko pride na iOS 5.0.1, tisti ki opravljajo pa downgrade pa ne? Rolling Eyes

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 05.04.2012 23:44:02
Re: iPhone 4 (SiMobil) - jailbreak
Pa je mogoče narediti update na nek umesni firmware?? In Love

Jabček

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 05.04.2012 23:45:22
Mater, tole pa je brzina, hvala obema!

Torej, opeke v nobenem primeru ne morem dobit, super!

S tinyumbrello sem si shranil shsh, pa sem dobil samo 5.1. Potem sem se lotil še z iFaith, k mi je pa shranil 4.3.3, se pravi to kar imam zdaj gor. Bom jutri probal restorat na 5.0.1, pa bom videl, če me bo kaj hecalo.

@Puck0: berem tvoja navodila za jailbreak.. meni verjetno ni treba tega custom IPSW-ja nalagat? Za vsak slučaj vprašam.
Šerif

Šerif

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 05.04.2012 23:51:11
ne, ne potrebuješ ker si "varen" Very Happy

aha, si shranil SHSHe .. pol pa kul Cool

Jabček

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 06.04.2012 00:03:03
Super kul! Cool

Hvala!
Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 06.04.2012 00:13:26
Evo, sem kar probal restorat na 5.0.1 in mi ne pusti. Javi mi napako "3194". Verjetno je res edina varianta iOS 5.1?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 06.04.2012 10:07:11
Kot sem povedal... Ni vazno ali delas upgrade ali downgrade, ce apple ne podpisuje vec verzije iOSa, ne mores do njega, razen ce imas shranjen podpis.
Tako da ti preostane 4.3.3 - untethered ali pa 5.1 - tethered.

Lp
Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 06.04.2012 11:55:55
Sem upgradal na 5.1 in seveda ni blo nobenega problema. Bom probal tethered jailbreak, ker itak ne ugasam telefona, pa bom videl, kako se bo obneslo.

Hvala vsem se enkrat in lep pozdrav!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Shitopia
Ženska

Prispevek: #11   Objavljeno 06.04.2012 14:15:38
Ce ti bo enkrat zastekal ali kaj podobnega in ga bos prisiljen resetirati(se zgodi sem ter tja) si fu*ked, dokler ne prides do svojega racunala.
Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 06.04.2012 22:58:28
No, sej ga še jaibreakat ne morem.. On no

Naložil sem si zadnji redsn0w 0.9.10b6 in normalno pridem v DFU mode, potem mi pa po "uploading first stage" napiše EXPLOIT FAILED.

Redsn0w imam na win xp service pack 3 compatibillity mode(probal tudi že na 2 in brez comp. moda), zaženem kot administrator, nekje sem prebral, da naj dam mapo redsn0w na desktop.. nič ne pomaga...

A se vam kej sanja, kaj nej še naredim?
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 06.04.2012 23:03:37
Khm... Če bi vsaj pogedal readme file zraven JB orodja, ali kliknil "about" bi videl, da je JB namenjen iOS 5.0.1 in ne 5.1.

Za 5.1 JB-ka ni, niti se ne ve kdaj bo.
Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 06.04.2012 23:08:40
Gre za iPhone 4, ne 4s..

Sicer pa v readme filu piše, da je tudi za 4s, kar me sicer preseneča, glede na to, kaj berem drugje po netu.

Ravnokar prebral, da naj probam dat v drug USB port.. bom probal, pa da vidimo.
Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 06.04.2012 23:14:23
No, zgleda da je en od USB portov mal adijo. Sem ga preklopil in mi že skače en ananas po ekranu!! Very Happy Upam, da bo to pot šlo..
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 07.04.2012 01:05:55
Tisti "s" sem zgleda kr sam dodal ja.

Ne ni za 4S... Oz, morda samo toliko da shranis shsh.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Lesce-Vrhnika
Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 10.04.2012 09:29:28
Zdravo,

Odločil sem se da se spustim v I vode in bi začel z iphonom Very Happy Zanima me, če je kakšna razlika med nakupom telefona v Italiji ali Simobilom (razen tega da je v prvi varjanti odklenjen na vsa omrežja, ker sem pa na Simobilu mi ne igra vloge) Predvsem me zanima zaradi JB-ja, oziroma če je kakšna razlika, ker je en vezan na operaterja drugi pa ne? včasih vem, da je bil nakup v Italiji bolj smotern kot na Hrvaškem, ker si dobil iz Italije odklenjenega. Je sedaj kaj na tem ali je to veljalo samo za starejše modele in sedaj ni fore, če ga kupim na simobilu ali Italiji?
Šerif

Šerif

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 10.04.2012 09:32:26
Ne, ne igra vloge pri JBku. Če imaš opcijo, se poslužuj tistega, ki je seveda cenejši.. Je pa nujno, da je pravi iOS na iPhone-u nameščen, za uspešen jailbreak.
Tukaj je napisanih kar nekaj navodil kako uspešno opraviti jailbreak.
Če boš kupoval iPhone zdaj, potem bo gor (verjetno) novi iOS 5.1, ki pa na 4s še ni jailbreak-an. Idea

Jabuček

Kraj: Lesce-Vrhnika
Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 10.04.2012 09:57:22
Hvala za odgovor, simobil mi je cenejši, glede na to, da bom podaljšal in 2 leti 100% na simobilu mi je to najceneje...glavno mi je da je tudi simobilov telefon moč enako nadgrajevati.

Glede JB-ja bom pa počakal, da pride prava verzija, glede na to, da še nisem imel iphona bom rabil za osvojitev osnovnih stvari nekaj časa in bo do JB-ja preteklo še kar nekaj vode....
Lahk samo še vprašanje glede baterije, slišal sem že od parih da jim ni zdržala več kot en dan? kako je pri vas. Trenutno sem na androidu in mi zdrži kljub temu da je sinhronizacija in 3G non stop vklopljen 2 dni.....oziroma 1,5....
Šerif

Šerif

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 10.04.2012 09:59:55
Cjaa, na to se kar pripravi, da ga bo potrebno zvečer polniti. Pravzaprav postane "rutina". Zvečer ga daš polniti in zjutraj odklopiš. Malenkost se je "popravila" baterija z novim iOS 5.1, ampak pri polni uporabi res zdrži dober dan, več ne. Nekateri izklapljajo 3G zaradi varčevanja z baterijo, ampak osebno ne vidim potem poante iPhone-a. Silly

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani