Sem probal z detergentom, z mili,... Pa ne gre nič
Any idea?
| Čiščenje bumperja | |||||
Ima mogoče še kdo težave s čiščenjem original bumperja? Nikakor ne morm spravit dol umazanije, ki se je nabrala
Sem probal z detergentom, z mili,... Pa ne gre nič Any idea? |
|||||
čistilni alkohol mogoče?
|
|||||
vržeš v prani stroj pa je
|
|||||
Tud alkohol sem probal.. NO GO
|
|||||
a to gre predvsem za silikonski rob okoli bumperja? Če ja, se ga žal ne da nikoli več spucat, da bi bil takšen kot je bil nov.
|
|||||
Silikon ja! Pa sem že nekaj gledal po forumih, pa vsi jamrajo, da ne morjo spucat :/ Pa me zanima, če ma še kdo med vami podobno zadevo
Enemu tipu naj bi uspelo spucat, |
|||||
Namoci v kis in potem skrtaci. Ce ne, si pa pac drugega kupi ali pa kaksen etui.
|
|||||
Kupi etui za bumper, da se bumper ne bo umazal, in za etui tudi kupi etui, da se ne bo umazal in za ta drugi etui kupi tudi etui, da se ne bo umazal in za ta tretji etui...
|
|||||
heheh kaj pa solna kislina baje vse razžere???
|
|||||
Grizli123... U made my day
V kis? Preverjeno? |
|||||
Kaj ko bi ga spihal pod kakim kompresorjem???? 2-4 bara
_________________ |
|||||
Ne |
|||||
kompresor ne bo spihal mikro svinjarije s silikona.
|
|||||
Pol pa newemmkaj bi jo lahko odstranilo?? Mogoce nov bumper???
_________________ |
|||||
definitivno
|
|||||
Če gre za mikro-ostanke kože in znoja je najboljše neko bazično čistilo. Vsaka koža je vsaj malo kisla. Z dobrim bazičnim čistilom boš stvar nevtraliziral in dobil vodo + sol. Bumper pa boš na koncu spral z navadno vodo seveda
Poizkusi s čistilom za pečice (to naj bi bilo bazično) (ni preverjeno, teoretično bi moralo delovati) (detergent in milo ne delujeta... milo je nevtralno, večina detergentov pa je kislih) Poročaj Lp |
|||||
Se mi zdi, da je to bolj od umazanije, ki se nabira v žepu itd..
Bom probal s tem čistilom, hvala mat13! |
|||||
Od kje ti pa to?! V osnovi so vsa čistila bazična, ker je umazanjija ponavadi "mastna" in se topljenje maščob uporabljajo lipidi, ki topijo maščobo in imajo na drugi strani dolge nepolarne repe in polarne glave, da spustijo vodo zraven... V osnovi imajo najbolj osnovna mila (na tistih, ki ne piše nevrtralno ali pa celo pH 5,5) pH okoli 14, saj so narejena iz NaOH(trda mila)/KOH(tekoča mila) in maščobe (olja, mast...) C3H5(OOCR)3 + 3NaOH --> 3NaOOCR + C3H5OH +2H2O (maščobe) (lug) (milo) (glicerin) Podobno so narejeni tudi drugi detergenti...izjemoma jim dodajajo dodatke in jih postfestum nakisajo...predvsem za odstranjevanja vodnega kamna... |
|||||
Se posujem z pepelom zaradi napačne informacije
Tukaj sem prebral da naj bi imelo nekaj mil pH 7 torej nevtralno. Nekatera mila pa tudi pH od 9 do 10. http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_pH_of_soap To se pa zgodi če si stvari ne preberem dobro, hvala za popravek |
|||||
Vidim, da ste resno vzeli zadevo
|
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Dodatki za iNaprave - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |