Jabuk
iTunes in Remote
Jabuček

Jabuček

Kraj: Kranj
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 10.03.2012 12:17:19
iTunes in Remote
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo!
Že kar nekaj časa se mučim, da bi usposobil Remote aplikacijo na iPhonu. Vse je lepo delalo, dokler nisem naložil iTunsov, še na moj laptop in uporabil isti račun kot na namiznem računalniku. Remote se je povezal le na iTunes Library na laptopu, na PCju pa ne več. Ko sem izbrisal iz laptopa iTunse in prej tudi deathoriziral račun(na laptopu), mi Remote aplikacija ne prime več na PC iTunsih(ne zazna Libraryja). iTunes Helper je prižgan in prav tako iTunes, a ne zazna ničesar. Niti ne pokaže številke, ko dam Add iTunes Library. Skratka nič ne prime.
Uporabljam iOS 5.0.1 na iPhonu 4. Software naj ne bi kaj veliko vplival na to, a vseeno Smile

Zanima me, kaj je lahko narobe, poskusil sem že tako rekoč vse

Lp, M
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 10.03.2012 15:48:25
Re: iTunes in Remote
Probaj naslednje:

iTunes -> Preferences -> Devices Preferences -> Forget All Remotes

in še enkrat spari remote z iTunesom.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 10.03.2012 18:32:10
Forget All Remotes je disejblan button in ne morem sploh kliknit ;(
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 10.03.2012 22:29:23
Hm, to pa čudno, če praviš, da si imel remota sparjenega s tem pc-jem... Jaz bi izbrisal remote app z iphona, restartal oboje (pc in iphone), naložil spet remote na iphone, prižgal itunes na pc-ju, se prepričal, da sta oba na istem omrežju in prižgal še remote app na iphonu. Če ga pc ne zazna, probaj še na kakšnem drugem, da probaš problem izolirati.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 10.03.2012 23:17:22
Tudi to sem že probal. Vmes sta bili tudi 2 novi verziji itunsov za udpejtat, a ni bilo učinka. Oz. vmes je delal ene 2,3 dni.
Ko sem imel še na laptopu iTunse sem jih tudi tam 2krat zbrisal in naložil, ampak je tam vedno zaznalo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Novo mesto
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 11.03.2012 00:04:25
MiheeX je napisal/a:
Tudi to sem že probal. Vmes sta bili tudi 2 novi verziji itunsov za udpejtat, a ni bilo učinka. Oz. vmes je delal ene 2,3 dni.
Ko sem imel še na laptopu iTunse sem jih tudi tam 2krat zbrisal in naložil, ampak je tam vedno zaznalo.

Je kar precej verjetnosti da ti na ruterju nekaj na stima. Prvo ugasni ruter in ga ponovno nazgi. Ce pa znas spreminjati nastavitve na ruterju pa ti priporocam da odpres porte za remote in sicer 3689(TCP) and 5353(UDP). To je pa to kar ti jaz znam pomagat.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 11.03.2012 09:48:21
Zakaj bi odpiral porte?? Če je v lokalnem omrežju, ne potrebuje nobenih odprtih portov in dvomim, da bi bil router lahko tukaj glavni krivec. Kakorkoli, lahko poskusi resetirati router, nikakor pa ne odpirat portov, ker tega ne rabi počet. To bi prišlo v poštev samo v primeru, če bi Apple Remote podpiral upravljanje z iTunes aplikacijo izven lokalnega omrežja tako, da bi vpisal v Remote appu IP oz. domeno, ki kaže na tvoje omrežje. Routerji pa v lokalnem omrežju ne blokirajo portov do katere koli naprave, povezane v isto omrežje.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 11.03.2012 10:43:36
Da si malo sposodim temo... meni se pa zdi ta Remote bolj kot ne "hit & miss" app... Včasih dela ok, včasih lagga, moti pa me tudi, da če recimo grem v tab "Songs" in potem izberem en komad, pa če ga nočem do konca poslušati in grem nazaj na Songs, me vrže na vrh seznama komadov in ne tja, kjer sem nazadnje izbral komad.

Isto za tab "Artists" itd., kar je žal precej neuporabno...

Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 11.03.2012 12:36:40
real001 je napisal/a:
Da si malo sposodim temo... meni se pa zdi ta Remote bolj kot ne "hit & miss" app... Včasih dela ok, včasih lagga, moti pa me tudi, da če recimo grem v tab "Songs" in potem izberem en komad, pa če ga nočem do konca poslušati in grem nazaj na Songs, me vrže na vrh seznama komadov in ne tja, kjer sem nazadnje izbral komad.

Isto za tab "Artists" itd., kar je žal precej neuporabno...

App je sam po sebi v redu, a ni čisto izpopolnjen in obstajajo razni bugi kot praviš. Skratka, bilo bi fajn, da bi stvarco še malo izpopolnili Smile
(sicer malo mimo teme) Ne vem, ali je moj računalnik počasen, ampak iTunsi na windowsih laggajo ko sto mater, na Macu pa vse tekoče. Bi bilo fajn, da bi malo spedenali še za winse, če je to težava
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 11.03.2012 12:39:05
To je zato, da izgleda, kolk so maci boljši Smile
P.S. tud jst furam okna:(
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Novo mesto
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 11.03.2012 12:42:33
alenbec je napisal/a:
Zakaj bi odpiral porte?? Če je v lokalnem omrežju, ne potrebuje nobenih odprtih portov in dvomim, da bi bil router lahko tukaj glavni krivec. Kakorkoli, lahko poskusi resetirati router, nikakor pa ne odpirat portov, ker tega ne rabi počet. To bi prišlo v poštev samo v primeru, če bi Apple Remote podpiral upravljanje z iTunes aplikacijo izven lokalnega omrežja tako, da bi vpisal v Remote appu IP oz. domeno, ki kaže na tvoje omrežje. Routerji pa v lokalnem omrežju ne blokirajo portov do katere koli naprave, povezane v isto omrežje.

Ja je bila samo ideja. Res pa je da nisem vedel da so v istem omrezju vsi porti odprti.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 11.03.2012 12:42:55
Ma kaj pa vem glede Maca. Na PCjih prisegam na Winse. Čeprav ima frend na PCju naložen OSX, pa pravi da mu super dela. Moram sprobat enkrat, v bližnji prihodnosti, baje bo windows 8 bolj ko ne precej podoben OSX-om

Edit:
Glede portov je tako. Sem že odprl vse in zguglal TCP in UDP, pa je isto sranje kot prej. Pa tud na firewallu so iTunsi odprti po defoltu, če prav vem
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani