Kje bi lahko dobil dele za Macbooka?
|
Jablanator
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 04.03.2012 19:36:03 Kje bi lahko dobil dele za Macbooka? |
|
Imam 13 Macbook črne barve mid 2007 (Originalni polikarbonatni model)
Ker mi je crknil power button pa še par tipk zraven, bi potreboval tale cel zgornji del z tipkovnico in trackpadom vred (palmrest oziroma top case)
Pozna kdo morda kakega serviserja v sloveniji ali pa koga ki se mu je macbook pokvaril? Oziroma kje bi lahko to dobil? Sama vgradnja mi ni problem.
Na ebayu gledam so redki (sploh črni), dragi (poštnina), predvsem pa nobeden nima evropske (slo) tipkovnice.
Za pomoč se zahvaljujem  Nazadnje urejal/a sApple Pon 05. Mar 2012 19:35; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 04.03.2012 20:21:10 Re: Kje bi lahko dobil dele za Macbooka. |
|
sApple je napisal/a: | Imam 13 Macbook črne barve mid 2007 (Originalni polikarbonatni model)
Ker mi je crknil power button pa še par tipk zraven, bi potreboval tale cel zgornji del z tipkovnico in trackpadom vred (palmrest oziroma top case)
Pozna kdo morda kakega serviserja v sloveniji ali pa koga ki se mu je macbook pokvaril? Oziroma kje bi lahko to dobil? Sama vgradnja mi ni problem.
Na ebayu gledam so redki (sploh črni), dragi (poštnina), predvsem pa nobeden nima evropske (slo) tipkovnice.
Za pomoč se zahvaljujem  |
Kaj pa ce bi vprašal na servis? Epl, pro servis, ....verjetno se kaksen.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 04.03.2012 21:23:12 Re: Kje bi lahko dobil dele za Macbooka. |
|
Pred cca. 10 dnevi sem enega črnega zasledil na bolhi. Spomnim se ga pa zato, ker je bil prvoten oglas napisan skopo, in niti nisem vedel, za kateri model se gre (unibody / poycarbonat / 13", 15", 17", ...), in v kakšnem stanju je, itn. ... Ko sem kontaktiral prodajalko, je bil oglas dopolnjen.
(Posodobljena) vsebina oglasa - povzeta po Google cachu: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:AIH7epksqYwJ:www.bolha.com/pc-apple/macbook-letnik-2008-poskodovan-oglas1278866663
Aktualnega oglasa na bolhi ni več. Mogoče zaradi uspešne prodaje, mogoče zaradi neinteresa kupcev. Svetujem ti, da kontaktiraš prodajalko ... Vprašati ni greh. In zgubiti tudi nimaš nič.
Srečno.
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 05.03.2012 00:26:48 Re: Kje bi lahko dobil dele za Macbooka. |
|
Sem vprašal a je žal že prodan. Glede uradnega servisa bom sicer vprašal, ampak ker je to uradni servis imam nek občutek da ne bo ravno ravno poceni če že ne bodo cena kar presegla same vrednosti macbooka.
Kateri servis pa še obstaja razen epl in pro?
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 05.03.2012 19:41:54 Re: Kje bi lahko dobil dele za Macbooka? |
|
Sem sedaj iskal po ebayu in mislim da sem našel to kar sem iskal:
http://www.ebay.co.uk/itm/Macbook-13-A1181-Top-Case-TOUCHPAD-Keyboard-Black-US-/170779635773?pt=PCA_Mice_Trackballs&hash=item27c342703d#ht_4355wt_1163
Zanima me ali ima kdo izkušnje z naročanjem teh kitajskih delov preko ebaya? Bo izdelek res prišel nov in brez prask kot piše? Je torej 100% original? Kako dolgo traja da paket prispe? Kako je z carino?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 05.03.2012 22:30:45 Re: Kje bi lahko dobil dele za Macbooka? |
|
Kar je izven eu bos nad 24€ placal carino in ddv.
Tole kar gledas je sicer ok, samo ni slovenska tipkovnica in tudi razpored tipk ni enak slovenski.
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 05.03.2012 22:43:27 Re: Kje bi lahko dobil dele za Macbooka? |
|
Kaj pa če swapiram potrebne tipke z staro slo tipkovnico bi delalo? Ali je fizično drugačna, oziroma ima vgrajen kakšen čip ki sporoča da je us? Tole sem mislil naredit, ker sem probal pa gredo tipke čisto lepo dol.
Koliko bi pa potem bila približno carina? Sem gledal po ebayu a žal iz evrope nihče ne prodaja te tipkovnice. 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 05.03.2012 23:23:43 Re: Kje bi lahko dobil dele za Macbooka? |
|
agerg je napisal/a: | Kar je izven eu bos nad 24€ placal carino in ddv.
Tole kar gledas je sicer ok, samo ni slovenska tipkovnica in tudi razpored tipk ni enak slovenski. |
nad 22€ 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 05.03.2012 23:31:39 Re: Kje bi lahko dobil dele za Macbooka? |
|
agerg je napisal/a: | Kar je izven eu bos nad 24€ placal carino in ddv.
Tole kar gledas je sicer ok, samo ni slovenska tipkovnica in tudi razpored tipk ni enak slovenski. |
kar je nad 22 al 24€ plačaš carino, nad 150€ pa plačaš še davek.
_________________ Imac 21,5" + i 5S 16GB + Ipad 2 16GB wi-fi
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 05.03.2012 23:43:34 Re: Kje bi lahko dobil dele za Macbooka? |
|
Totoletega, ki si ga nasel na eBayu, ima US-English layout. Kar pomeni, da ima tipkovnica eno tipko manj. Na ameriski tipkovnici je levi <Shift> daljsi. Med tipkama levi <Shift > in <Z> ni prostora za tipko <manjse, vecje>. Pa se <Enter> je enovrsticni, in ne na glavo obrnjen L ...
Ce imas sedaj EU-layout SLO/CRO tipkovnico, bos tezko swapal tipke s sumniki s svoje stare tipkovnice v to, ki si jo nasel na eBayu.
Kaj pa tale rabljen z eBay.co.uk?
http://www.ebay.co.uk/itm/Apple-Macbook-Genuine-A1181-13-C2D-CD-Black-Palmrest-w-Trackpad-Ribbon-/300674353093?pt=UK_Computing_LaptopAccess_RL&hash=item46019687c5
Na hitro sem ti nasel se enega na eBay.de:
http://www.ebay.de/itm/APPLE-TOPCASE-SCHWARZ-MACBOOK-A1181-BASTLER-/170794445439?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item27c4246a7f
Tu je prodajalec napisal, da ga prodaja kot pokvarjenega, ker ni Apple serviser, in nima znanja pogledati in ugotoviti, ali je v delujocem stanju ali je pokvarjen. Skratka: Loterija ... Pisi mu, mogoce zves kaj vec.
Ce se mislis sam lotit popravila, pa v vsakem prmimeru preveri, ali in kateri od teh sploh pase na tvoj Macbook. Jaz se NE spoznam na crne Macbooke, tak da ti tezko recem, ce kateri od nastetih sploh pase na tvoj Macbook ... Tak da, ce se odlocis za nakup katerega od nastetih, in kasneje ne ustreza tvojemu, da me ne bos potem s sekiro po forumu preganjal.
Glede iskanja info o Part No. komponent si pomagaj se s temle: http://www.macpartsonline.com/macbook-parts.html
Srecno.
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 06.03.2012 15:54:10 Re: Kje bi lahko dobil dele za Macbooka? |
|
Sova je napisal/a: | Totoletega, ki si ga nasel na eBayu, ima US-English layout. Kar pomeni, da ima tipkovnica eno tipko manj. Na ameriski tipkovnici je levi <Shift> daljsi. Med tipkama levi <Shift > in <Z> ni prostora za tipko <manjse, vecje>. Pa se <Enter> je enovrsticni, in ne na glavo obrnjen L ..
Ce imas sedaj EU-layout SLO/CRO tipkovnico, bos tezko swapal tipke s sumniki s svoje stare tipkovnice v to, ki si jo nasel na eBayu.
|
Sem ravnokar ugotovil ja  Torej s tem nebo nič. Bo pa verjetno šlo npr nemško pretvorit v slo?
Glede linkov iz ebaya, mi je prvi malo predrag glede na to da je polomljen na straneh (Drugače pa bi bil super)
Bi zaradi ugodne cene (Če bo nekje 5-10€) vzel raje drugega čeprav je veliko bolj polomljen kot celo moj zdajšnji palmrest.
Če ti uspe najti še kakšnega boljše ohranjenega do nekje 60€ Bi ti bil izredno hvaležen.
Citiram: | Ce se mislis sam lotit popravila, pa v vsakem prmimeru preveri, ali in kateri od teh sploh pase na tvoj Macbook. Jaz se NE spoznam na crne Macbooke, tak da ti tezko recem, ce kateri od nastetih sploh pase na tvoj Macbook ... Tak da, ce se odlocis za nakup katerega od nastetih, in kasneje ne ustreza tvojemu, da me ne bos potem s sekiro po forumu preganjal. |
Glede kompatibilnosti pa mislim da nebo težav, saj apple do unibody modela ni spreminjal sprecifikacij palmresta tako so vsi modeli enaki. Da sem pa skoraj čisto prepričan pa poskrbi to da ravno na mojem macbooku piše A1181. 
|
 |