Macbook Pro boot z zunanjega diska | |||
MBP 15 late 2012, zunanji USB 3 HDD, v mašini SSD, OSX 10.12.6 Na MBP imam Sierro, z vsemi update-i. Ker sem sistem večkrat nadgradil (nisem delal clean install-a) in je na disku cel kup smeti (stare verzije CC, cel kup programov sem prezikušal itd...), sem se odločil, da naredim frišno inštalacijo. Že leta prakticiram enak način: CCC clone disk na zunanji disk (vseeno želim obdržat obstoječe stanje, za vsak slučaj), potem pa na interni disk naložim nov sistem, programje itd... Že pri upgrade-u z 10.11 na 10.12 sem opazil nenavadno vedenje računalnika. Pripravil sem bootable inštalacijski disk za 10.12, pa se je instalacija ustavila na sivem ekranu (v nedogled). Enak postopek je šel gladko čez, ko sem naredil bootable SD kartico (ker pri roki nisem imel dovolj velikega USB ključka). Pravkar sem naredil Klon diska s CCC, tudi recovery particijo, ampak se notebook noče zbudit s tega diska. Ko držim opt pri boot-u, mi pokaže vse bootable diske (tudi klon) in ko ga izberem, po nekaj trenutkih pokaže prečrtan bel krog, po kakih dveh sekundah nadaljuje boot, potem pa spet ta krog. Enako sem poskusil z drugim diskom, pa je zgodba enaka. Hecno pri vsem skupaj je, da se računalnik zbudi s starega zunanjega diska z 10.7 brez težav. Problem je v tem, da želim ohranit "trenutno situacijo" popolnoma funkcionalno. Se komu sanja, zakaj je temu tako? |
|||
![]() |
|||
Imaš možnost, da preizkusiš z drugim ohišjem? Tudi ni slaba zamisel, če si za prihodnost priskrbiš takšen kabel: ![]() Lahko pa poskusiš priklopit na drug USB 3.0 vmesnik. Na Macbook Proju naj bi imel dva taka vhoda. |
|||
![]() |
|||
Kabel! ![]() Zamenjal sem ga in je šlo b.p.! Ne morem verjet - kabel je star par mesecev, praktično neuporabljen... DOH! Kar se mi zdi še posebej zanimivo je, da disk s tem kablom dela b.p., samo mašina se ne zbudi... |
|||
![]() |
|||
Pomoje maš proble ali s formatom diska (bootable), al pa ti ccc ni prenesel čist vsega. Ne vem točno, sam a nima osx še neke štartne particije. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||
![]() |
|||
Znancu je tudi računalnik (iMac) začel "štrajkat", bil je tako počasen, da enostavno nisem mogel verjet: povprečno 10-minutni zagon s SSD-ja(!), izredno počasno odpiranje programov ipd. Dejansko neuporaben. Prvo smo začeli sumiti, da je nekaj narobe z SSD-jem, zato smo ga razmontirali in že takoj ugotovili sledeče: - pred leti so mu pri enem od servisov montirali SSD (takrat je bil računalnik še v garanciji) in izgleda, da je bil SATA kabel stisnjen. Kar je čudno, da je toliko časa sploh deloval. Tako izgleda: ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |