Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Spletno gostovanje
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Monte Carlo
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 06.05.2009 13:36:15
Spletno gostovanje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hej ekipa, rabil bi nasvet....

Že eno leto je od kar sem si uredil domeno in vse, sedaj pa iščem spletno gostovanje, doma tega ne bi rad imel.

Zanimajo me predvsem vaše izkušnje in pač kje za svoj denar dobiš največ. Izdelal si bom svojo spletno stran, nič kaj posebnega, mogoče kak flash in je toto.

Hvala za pomoč in bomo kasneje še kako rekli, ko bo kdo kaj napisal...

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 06.05.2009 13:42:33
Odgovori s citatom
najboljše izkušnje v slo. sem imel z domenco, čeprav so imeli obdobje z občasnimi izpadi čez dan in ne v nedeljo, kot so to zapisali v sporočilu:

"Strežnik, oziroma spletne strani, ki jih gostujemo niso dosegljive vsako nedeljo od 4:00 ure zjutraj do dokončanja varnostne kopije. Administratorji že iščejo in preizkušajo alternativno rešitev varnostne kopije, kjer bodo spletne strani vedno dosegljive."

Nazadnje urejal/a Gost Sre 06. Maj 2009 13:49; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 06.05.2009 13:48:05
definitivno hitrost.com. domence sicer ne poznam, poznam pa nekaj takih, ki so iz domence prešli na hitrost. support praktično 24/7. pri njih imam kar nekaj domen čez in sem izredno zadovoljen.

Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 06.05.2009 13:48:45
sebastijan je napisal/a:
najboljše izkušnje v slo. sem imel z domenco.

Pri njih sem si registriral domeno, kateri paket pa onega za 8EUR na mesec?

http://www.domenca.com/sl_SI/gostovanje/shared/paketi/

Aja, za ono kaj sma se pa pogovarjala, pa še čakam na dovoljneje, se firma reorganizira in ne morek kupit na podjetje.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 06.05.2009 13:52:41
Kako pa je sedaj to, priznam na to se ne spoznam niti malo, jaz sem si zakupil domeno www.lexydeedj.com

Našel sem te pakete http://www.hitrost.com/

Sedaj ko najamem spletni prostor kako potem združiš to oboje? Sedaj ne vem če mi lahko kdo pomaga pri izbiri paketa, ne bi rad preveč mesečno zapravil zato.

Stran sem si zamislil tako, da bi na začetku bil nek hud intro v flash in potem stran deljena na dva dela MUSIC & DESIGN, nekaj kratkih opisov in je toto.

Za svoje mixe imam rapidshare, tako da bi na strani bila objavljen lin in je toto, tako da nekaj dost prostora ne rabim.

Iščem tudi nekoga ki bi mi vsaj malo pomagal pri strani, vizualno vem kakšno bi mel, ne vem pa kako to v praksno prenest.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ruše
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 06.05.2009 13:59:12
iLexy Dee je napisal/a:
Kako pa je sedaj to, priznam na to se ne spoznam niti malo, jaz sem si zakupil domeno www.lexydeedj.com

Našel sem te pakete http://www.hitrost.com/

Sedaj ko najamem spletni prostor kako potem združiš to oboje? Sedaj ne vem če mi lahko kdo pomaga pri izbiri paketa, ne bi rad preveč mesečno zapravil zato.

Stran sem si zamislil tako, da bi na začetku bil nek hud intro v flash in potem stran deljena na dva dela MUSIC & DESIGN, nekaj kratkih opisov in je toto.

Za svoje mixe imam rapidshare, tako da bi na strani bila objavljen lin in je toto, tako da nekaj dost prostora ne rabim.

Iščem tudi nekoga ki bi mi vsaj malo pomagal pri strani, vizualno vem kakšno bi mel, ne vem pa kako to v praksno prenest.

jaz ti lahko pomagam pri strani
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 06.05.2009 14:00:13
Gostovanje: http://www.spletnaabeceda.si Wink (glede na to da ne boš kakor vidim rabil veliko prostora me po mailu kontaktiraj pa se bova dogovorila)

izdelava spletne strani: RapidWeaver (osebno zelo priporočam) ali iWeb ( '09 ima sedaj tudi FTP upload čeprav še vedno ne najboljši amapk vsaj je Razz)

Alternativno ti ostane potem še kakšen WordPress
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 06.05.2009 14:06:35
Saj pravim, ta svet je zame povsem noviteta, saj kot sem ženapisal imam domeno že 1 leto a se še ni nič premaknilo.

Pomembno mi je, da se bom sam čim več naučil kako je to glede uporabe, sedaj sprva ne rabim nekih zahtev, če pa bo večje povprašvanje, več dela bo tudi vse ostalo boljše.

Stran bom mel izključno za lastno reklamo, objavjanje stvari, novic, kakih slik, mixov in je toto.

Rad bi si postavil neko osnovo, na kateri bi lahko kasnje delal in izboljšal zadeve.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 06.05.2009 14:13:58
Saj pravim za takšno stran kot jo nameravaš imeti (količina glede na to da si napisal da imaš na rapid-u datoteke) sploh ni panike za gostovanje me kontaktiraj in ti bom razložil kako Wink glede uploadanja domene in ostalega ti lahko tudi jaz pomagam....

Glede oblikovanja same spletne strani pa kot rečeno RapidWeaver je po moje najboljši in prav nič zakompliciran... isto kot iWeb vendar z več možnosti ki so pri oblikovanju strani pomembe.... pa tudi predloge lepše ter hitrejše....

Kot rečeno več pa na mail ali zs lahko tudi na telefon ampak ti ga pošljem po zs.

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 06.05.2009 14:18:08
Ja mixi so nekej 100MB, sedaj opcija je ali Rapidshare ali pa kaj druga. Na spletnem prostoru bi mel kake slike in je toto.

Sedaj ne vem kako je s temi Tampelate stranmi, sem našel kar nekaj hudih in jih enostvano vizualno kar v PS spremeniš ostalo pa z Macromedio ali kak drug program.

Sem pa za Winse imel nek program, ki mi je naredil vse sam, sem samo vstavljal zadeve kaj bi rad, sem ga potreboval za nek projekt pri inovacijskem managmentu in sem naredil kao osnutek strani,ki pa ni bila za objavo.

Kako pa je z flashom, kar nekaj ljudi mi je reklo, da je sedaj to kao out, vsaj ti intri in to...

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 06.05.2009 15:04:35
Odgovori s citatom
na kratko še z moje strani..

ko imaš enkrat zakupljeno domeno za določeno obdobje je potrebno poiskati gostovanje kot tudi poskrbeti za vmesni člen - DNS, ki pove kam je usmerjena domena oz. kje domuje. torej v kolikor želimo, da je domena vidna na spletu, mora imeti DNS zapis.

namreč s pomočjo DNS zapisa na DNS strežniku, najde vaš brskalnik - spletni strežnik, kjer domuje vaša spletna stran in podobne storitve.

z drugimi besedami. ko vpišete v brskalnik www.jabuk.si, nas s pomočjo DNS zapisa (ns1.3fs.si), preusmeri na spletni strežnik (212.72.103.60), kjer domuje spletna stran.

ponudniki v večini ponujajo oboje. tako gostovanje oz. prostor na strežniku kot tudi najem DNS strežnika za preusmeritev.

k temu lahko dodamo še večji mesečni prenos (namreč vsi ponudniki nas v osnovi omejujejo), več prostora, podatkovno bazo (MySQL, MSSQL, PostgreSQL, itd.), poštne predale, FTP uporabnike, lasten IP, preusmeritev na določen naslov, preusmeritev pošte na določen poštni predal, poddomeno, varno povezavo (HTTPS, FTPS, itd.), podporo za skriptni jezik (PHP, ASP, itd.), itd.

če zaključim. v osnovi vsi ponudniki ponujajo vse našteto, razlika je predvsem v hitrosti povezave v svet, ki jo ponujajo; času dosegljivosti strežnika; podpori in seveda ceni.

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 06.05.2009 15:23:49
Odgovori s citatom
iLexy Dee je napisal/a:
Ja mixi so nekej 100MB, sedaj opcija je ali Rapidshare ali pa kaj druga. Na spletnem prostoru bi mel kake slike in je toto.

Sedaj ne vem kako je s temi Tampelate stranmi, sem našel kar nekaj hudih in jih enostvano vizualno kar v PS spremeniš ostalo pa z Macromedio ali kak drug program.

Sem pa za Winse imel nek program, ki mi je naredil vse sam, sem samo vstavljal zadeve kaj bi rad, sem ga potreboval za nek projekt pri inovacijskem managmentu in sem naredil kao osnutek strani,ki pa ni bila za objavo.

Kako pa je z flashom, kar nekaj ljudi mi je reklo, da je sedaj to kao out, vsaj ti intri in to...

najem prostora na strežniku ni več drag. predlagam, da preveriš ponudbo na spletu.

spletne predloge. imaš številna podjetja v slo. in tujini, ki ponujajo nakup predloge za drobiž. ob nakupu dobiš izvorne datoteke v .psd obliki in v kolikor ti je Photoshop neznanka, ti tole ne bo v veliko pomoč.

za Win je najbolj enostaven Fusion NetObject in za Mac OS, Apple iWeb. Način dela je podoben.

Flash je zanimiv za vse, znalce in neznalce, vendar težavni so slednji, ki bi želeli vključiti Flash prav povsod (večinoma so to ljudje brez okusa za oblikovanje).. in zaključek: obiskovalce odvrača ogled takšnih spletnih strani in zato se Flash večinoma odsvetuje, ker se koristi povsod brez okusa. grozno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 06.05.2009 18:43:37
Podpis pod to! Meni gredo te flash zadeve že precej na kanto!
No, pa še iPhone jih ne podpira!

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 06.05.2009 20:54:59
Če stran ne bo preveč obsežna, lahko komot gostuješ pejđ tudi pri meni (na mojem accountu, server v nemčiji). Imam še kar nekaj neporabljenega prostora, domen pa neomejeno. Za več info me kontaktiraj na ZS.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 07.05.2009 08:01:31
Hehe, kake face ste, res nisem vedel, da se je trend tako spremenil, vem da je bil Flash včasih res ono waaauuu....a sedaj ni več.

Saj bom že nekaj "zgamblal" skupaj, za gostovanje pa sem že uredil, tako da hvala za ponudbe.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 07.05.2009 08:45:57
Aja pa še nekaj, če hočeš uporabljat iWeb, je nujno porebno imeti Me account, ker vedno ko dam, da bi objavil stran, mi se odpre okno za prijavo v Me, brez tega pa mi ne gre nič.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 07.05.2009 09:06:20
Katero verzijo iLife-a imaš? '08 ali '09

Če imaš '08 potem ja moraš imeti .me account če želiš direktno objavljati spletno stran in popravke... da se tudi narediti export v neko mapo na računalniku in potem vsebino te mape preneseš na strežnik v root mapo (npr: public_html)

Če imaš '09 potem ne ni potrebno imeti .me account za diretno objavljane spletne stran... klikneš na ime strani (čisto prvi gumb na levi strani/seznamu strani) in boš videl da lahko vneseš podatke o .me accountu ali FTP in še nekaj zraven... izbereš FTP)

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 07.05.2009 11:08:48
imamo je napisal/a:
Katero verzijo iLife-a imaš? '08 ali '09

Če imaš '08 potem ja moraš imeti .me account če želiš direktno objavljati spletno stran in popravke... da se tudi narediti export v neko mapo na računalniku in potem vsebino te mape preneseš na strežnik v root mapo (npr: public_html)

Če imaš '09 potem ne ni potrebno imeti .me account za diretno objavljane spletne stran... klikneš na ime strani (čisto prvi gumb na levi strani/seznamu strani) in boš videl da lahko vneseš podatke o .me accountu ali FTP in še nekaj zraven... izbereš FTP)

lp

09 imam, ampak nekaj ni vredu, vedno mi tečnari ta Me....sem pa opazil, da imam v iWeb opcijo, da se kao registriram na strni, pa mi zahteva Apple ID....praktično ne morem delat nič, niti izvozit ne nič.

Sem si namestil Rapidweare in sem se malo poigral, tako da sedaj stran že dela....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 07.05.2009 14:26:02
gostovanje?
[url]slohosting.com[/url]
že par projektov sem naložil tja gor in sem še vedno bil zadovoljen, vse štima tak kot more.
Gostuješ pa lahko na linux ali windows platformi, so pa cene skorajda enake in za moje pojme ugodne, glede na to kar dobiš.

lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 15.05.2009 12:30:33
V kolikor se kdo zanima za Win gostovanje lahko kontaktira info@TriTim.si, pa se dogovorimo za sponzorsko ceno za uporabnike jabolčnega foruma.

Smo sami Apple fani na firmi. Wink

LP
primozz
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani