Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar ne podpira mednarodnega sporazuma za boj proti ponarejanju (ACTA) in je hkrati jezna na Slovenijo oziroma državo, ker ga je podpisala v tajnosti. "Tako se to ne dela, vsaka demokracija mora dati možnost, da tudi civilna družba pove svoje mnenje," je zapisala.
Omenjeni trgovinski sporazum so v Tokiu v četrtek podpisali predstavniki Evropske komisije in 22 od 27 članic unije. Med podpisnicami sporazuma, katerega namen je zaščita avtorskih pravic in zajezitev spletnega piratstva, je tudi Slovenija, ni pa med njimi denimo Nemčije. Po podpisu morajo Acto potrditi še Evropski parlament in nacionalni parlamenti držav članic.
Fak, al nismo mi v demokratični držav?!?!?! Demos-ljudstvo(latinsko), kar pomeni, da se država špila po pravilih ljudi!
To, da so podpisali v tajnosti samo dokazuje to, da so gn*ji zar*kani!
In pol bomo mi na stara leta pravl unukom, da si na intrnetu bil anonimen, samo številka, in da vse kar si hotel je bilo dostopno vsakomur, včasih še tiste stvari, ki jih nismo hoteli.... (Pra)vnuki pa nas bodo samo DEBELO gledali!
P.S. Saj bi se po mojem mnenju, dlao priti mimo blokad, s pomočjo TOR-a (https://www.torproject.org/) in/ali s pomočjo zamaskiranega MAC, naslova...
Sej, ker so pr*asci, in zanje bi bilo najbolje, da nihče nebi vedel... Oni bi pa samo služili, zapirali in mučili ljudi ki o tem niso vedeli 0 (NIČ)!!!!
!!P*R*A*S*C*I!!
jaoooooo dejco včasih se probaj malo zadrzati teh komentajev nepotrebnih...ali pa prosi puckota naj tudi tebi napravi svojo temo ,kjer se boš lahko prosto po preširno izražal in izživljal....in izvajal teror
jaoooooo dejco včasih se probaj malo zadrzati teh komentajev nepotrebnih...ali pa prosi puckota naj tudi tebi napravi svojo temo ,kjer se boš lahko prosto po preširno izražal in izživljal....in izvajal teror
Ne polivaj olja po ognju sej veš sam povem kaj si jaz mislim in pa ja komaj čakam nč tazga oni bi z vsakim ki je proti naredili še kaj hujšega in tudi bojo dokler bomo držal usta odprta da nam bojo sral not premlad si da bi vedel kaj vse se dogaja po svetu to pa zato ker se narod enostavno ne zna upret ne zna ukrepat ekrat za skoz pokazat da ni heca da nas ne morjo teptat celo življenje upam da te enkrat dobr pohodjo da mal odpreš te učke tvoje jz se skoz bunim čist skoz jih ne podpiram nobenega od teh prašičev politikov itd....treba se je borit do zadnjega.Če ne bomo k uni v severni koreji.
reveži da jih ni kar se tiče pravic a to hočte fuck narod zbudite se kva vam je??
Heheheh sej poj boste pa jokal ni tega ni unga nemorm to ne morm uno piskal boste k pi**ice sam bo prepozna dokler vam je fletn se ne zavedate uni pa potihoma kujejo zaroto proti celemu svetu ampak ok vsak ma pravico da razmišlja po svoje lej dj brezveze kle kj razlagat k vidm da ste sami bol da ne rečem od prvega do zadnjega ok.
Jaz skoda bit optimisticni, ce pa se v kaosu prvo zacne krasti po trgovinah in zazigat avtomobile. Skratka ko narod podivja zacne najprej sebi skodo delat. Tako da s tole tvojo maceto nimas kej veliko za naredit. Uglavnem sanjas nekaj v tri krasne.
Du5aN napisal/-a:Zato pa bo najbolje, da se nas 4. februarja ČIM VEČ udeleži PROTESTA! Jaz sem definitivno zraven!
Citiram:
Če prideš pome, se tudi jaz v LJ prikažem .
PS (to se pa po tihem bere ) : Ker imam sedaj v zimskem času velik apetit, me zanima kdo bo poskrbel za catering ter če lahko kdo od organizatorjev objavi menu listo (ker vsakega dreka, ki se mi ga zastonj ponudi, pa tudi ne vzamem) . V kolikor je hrana in pijača iz nahrbtnika meeting zame odpade .
Pa še to, vsak pravi meeting ima tudi udarno glasbeno zasedbo odzadaj. Ker je meeting v LJ upam, da nam ne bo Daniela pela
Ma sicer ne vem za kaj se gre pri teji celotni zadevi, samo tole pa je tak nateg, češ da ni vedela. To lahko vsak potem napise, ko je enkrat nekaj storil.
A morilcu se bo tudi oprostilo, če bo rekel da mu je notranji glas govoril, naj ubije svojega človeka. Ja menda se mu ne bo.
Če je kej na tem da ji je res žal, naj naredi narodu sedaj kako uslugo, ampak takrat jo bo spet prpričala službena dolžnost, da naj si lepo tišči ušesa.
Naj se enkrat povem da se mi s to acto ne da neki prevec ukvarjat, ampak se pa da na tem primeru brez problema videti, da nas probajo nategnit cisto za vsakim vogalom.
Vsakomur bi moralo biti mar za acto... V čim večjem številu na shod. Ratificiran itak ne bo. v primeru, da pa se obetajo napadi, ki jih preveč stanejo... ostanem jim, da "izklopiio internet" potem pa se bo videl bes ljudi. Ni mi jasno, zakaj so zapravljali denar za razna usklajevanja, ko pa se itak ve, da tega ne bo nihče mirno sprejel...
Po napovedih Anonymous, da bodo izvedli napad na spletne strani NLB, so danes to tudi zvedli. Spletna stran ne dela! Možnost dopuščam tudi temu, da so na banki preventivno ugasnili serverje, a govorili so, da se jih ne bojijo. Kakorkoli, napad (če je bil ali pa ne) je uspel.