Živjo,
rad bi si arhiviral en koncert iz rtvslo.si pa me zanima s katerim programom bi se to najlažje dalo naredit, morda VLC ?
| VLC in snemanje streama iz rtvslo | |||||
Živjo,
rad bi si arhiviral en koncert iz rtvslo.si pa me zanima s katerim programom bi se to najlažje dalo naredit, morda VLC ? |
|||||
Jaz sem nekaj krat snemal stream z VLC-jem.
Startas VLC, potem pa gres FILE -> STREAMING/Exporting Wizard... Izberes opcijo Transcode/Save to file, kliknes Next tam das link do streama , gres Next in v opciji Transcode izberes Video in Audio bitrate, Codec |
|||||
Khm, sem že neki poskušal, pa verjetno nekaj delam narobe. Označil sem vse potrebno pa ne gre - konkretno bi želel snet tole:
http://www.rtvslo.si/play/koncert-oliverja-dragojevimca/ava2.26162674/00:00:01/01:07:53/ |
|||||
To bi tudi jaz mel |
|||||
Najbolje bi blo kar snemati cel video z "iShowU" programom.
|
|||||
Zihr je še kaka varianta, audio mi je uspel nekak zripat z Wire Tap Studiom ... če ne bo treba nekak veze na rtvju uporabit
|
|||||
jaz bi rad snel naprimer to datoteko za maturo
http://tvslo.si/predvajaj/nikolaj-vasiljevic-gogolj-revizor/ava2.131022261/ Sem probal z VLC-jem vendar žal neuspešno... Mi lahko prosim nekdo razloži res celoten postopek, tudi kateri codec n to naj uporabim. Hvala! |
|||||
Zdaj pa res rabim kak dober nasvet.
Jutri dopoldne bi rad posnel del tega streama, pa to še nisem nikoli počel. www.ustream.tv/embed/18880906 Kako bi se blo najbolj enostavno lotit tega? VLC al kaj drugega? EDIT: Znam s QuickTime kjer obkrožiš video in ga potem snema. Sam bi raje videl, če bi direktno shranjeval stream. |
|||||
Verjetno bi s kakšnim pluginom za Firefox šlo, DownloadHelper ali kaj podobnega.
|
|||||
Hvala @najmoD. Zdaj sem kar s QuickTime posnel. Za prvo silo je. Itak stream ful prekinja.
Če se kdo kaj spomni bom vsakega predloga vesel. |
|||||
S FlashVideoDownloader se da vse lepo dol dat! Je pa plugin za Firefox. Dol pobereš v FLV formatu.
Lp |
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |