Jabuk
iPhone pošiljanje maila - does not allow relaying....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 25.08.2010 19:57:38
iPhone pošiljanje maila - does not allow relaying....
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Spet težava Smile
ko skušam poslat slike iz iPhona na mail mi napiše zgoraj navedeni error....

Uploaded with ImageShack.us[/img]
iPhone Doctor

iPhone Doctor

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 25.08.2010 20:20:06
T-2 od nedelje, 25.7.2010 onemogoča "relaying", to je pošiljanje pošte preko T-2 SMTP strežnika (smtp.t-2.net), v primeru, da uporabnik ne uporablja njihovega poštnega predala.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 25.08.2010 20:21:31
daj napisi se komu je kdo posiljal, ker iz slike je razvidno, da si posiljal na @t-2.net in CCju na isti mail? napaka pa govori o @gmail.com?

je to napaka posiljanja nekega drugega maila?

ce je tako, je bil tisti email, ki ni bil poslan, namenjen na @gmail.com?

edit: ocnop, torej ne mores posiljat preko t2 ce nimas pri njih accounta?

ma te ISPji ga tako lomijo okoli teh mail streznikov, popenim ko ne mores uporabljat drugega smtpja kot ISPjevega (zurka ce si samo pri nekom na obisku in bi rad poslal email)..

Nazadnje urejal/a ALT Sre 25. Avg 2010 20:26; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 25.08.2010 20:23:22
čaki, ne razumem najbolje....kaj naj bi to pomenilo....ker sem probal iz t-2.net tudi na drugi t-2.net naslov in še vedno ista napaka....sorry sam sm bolj trd za te stvari....

LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 25.08.2010 20:25:35
ALT je napisal/a:
daj napisi se komu je kdo posiljal, ker iz slike je razvidno, da si posiljal na @t-2.net in CCju na isti mail? napaka pa govori o @gmail.com?

probal sem iz t-2.net na t-2.net , kasneje pa še na gmail....vedno je javilo isto napako...
iPhone Doctor

iPhone Doctor

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 25.08.2010 20:34:32
Fedor je napisal/a:
ALT je napisal/a:

probal sem iz t-2.net na t-2.net , kasneje pa še na gmail....vedno je javilo isto napako...

Poskusi enako, samo preko wifi doma kjer imaš t-2 pa poročaj.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 25.08.2010 20:51:38
ocnop je napisal/a:
Fedor je napisal/a:
ALT je napisal/a:

Poskusi enako, samo preko wifi doma kjer imaš t-2 pa poročaj.

preko wi-fi ja pa gre ja.....kaj potem dam v nastavitve smtp. od tušmobila?

LP
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 25.08.2010 20:58:02
Naceloma je tako, da pri SMTP nastavitvah vkljucis avtentikacijo ... Potem bi se moralo dati posiljati tudi iz drugih omrezji... Zal pa tile "novi" ponudniki delajo malo po svoje in blokirajo vse zivo... izgovor pa je, da zaradi spamanja Smile ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 25.08.2010 21:00:10
evo sem spremenil na smtp.tusmobil.si in dela super.....pri drugem accountu (gmail) pa je možnost dveh serverjev...tako da, če ne uspe z smtp.t-2.net avtomatsko poskuša poslat še z drugim smtp.tusmobil.si.....zakon, na kratko Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 25.08.2010 21:12:13
in kdo zdj blokira tole? tusmobil ali t2? nekako sem navajen, da ISPji blokirajo smtpje, ki niso njihovi, tako ponekod ne mores uporabit svojega smtpja za poslat mail, cetudi imas avtentikacijo..

v tem primeru pa t2 blokira posiljanje mailov s svojega smtpja zaradi tujega ipja? kljub avtentikaciji?

ma res ga srackajo Mad

a veste slucajno, ce tusmobil/mobitel blokirajo tuje smtpje?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 25.08.2010 21:14:57
ALT je napisal/a:
in kdo zdj blokira tole? tusmobil ali t2? nekako sem navajen, da ISPji blokirajo smtpje, ki niso njihovi, tako ponekod ne mores uporabit svojega smtpja za poslat mail, cetudi imas avtentikacijo..

To delata baje Tus Telekom in T-2, ce imas dinamicni IP ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 25.08.2010 21:30:12
hm? a imas sploh lahko staticni ip na telefonu? ali si mislil na adsl dostop? (to sploh nudijo? Very Happy

skratka zanima me za posiljanje emailov preko telefona.. ker se mi vcasih zgodi, da noce poslat maila, vcasih pa ga poslje (tudi preko mobilnega omrezja).. vem pa, da je tudi siol ga vcasih sral okoli posiljanja preko njihovega smtpja z drugih omrezji, tako da ne vem sploh koga bi krivil..

ps, ko smo ze pri cudnih stvareh z omrezjem, a se se komu dogaja, da pri izklopu prenosa podatkov v sbsettings in ponovnem vklopu zgubi omrezje in ga isce skoraj minuto? to se mi na 3g ni dogajalo, na odklenjeni 4ki pa vedno..
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 25.08.2010 21:33:12
ALT je napisal/a:
hm? a imas sploh lahko staticni ip na telefonu? ali si mislil na adsl dostop? (to sploh nudijo? Very Happy

To seveda velja za ponudnika dostopa do interneta ... preko DSL ali optike Smile ...

ALT je napisal/a:
skratka zanima me za posiljanje emailov preko telefona.. ker se mi vcasih zgodi, da noce poslat maila, vcasih pa ga poslje (tudi preko mobilnega omrezja).. vem pa, da je tudi siol ga vcasih sral okoli posiljanja preko njihovega smtpja z drugih omrezji, tako da ne vem sploh koga bi krivil..

"Normalen ponudnik naj bi imel SMTP streznik odprt za svoje uproabnike... torej, ce uproabis pri STMPju avtentikacijo, naj bi zadeva sla skozi...

ALT je napisal/a:
ps, ko smo ze pri cudnih stvareh z omrezjem, a se se komu dogaja, da pri izklopu prenosa podatkov v sbsettings in ponovnem vklopu zgubi omrezje in ga isce skoraj minuto? to se mi na 3g ni dogajalo, na odklenjeni 4ki pa vedno..

To se dogaja predvsem pri softversko odklenjenih iPhone-ih...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 25.08.2010 21:45:23
ja ko pošiljaš maile preko wi-fija daš pač smtp. internetnega ponudnika....preko gprs, umts, pa smtp. mobilnega operaterja.....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 25.08.2010 21:49:51
ja naj bi imel.. vendar mi vcasih pri telemachu in se nekje ni deloval siolov smtp.. zgleda, da sedaj ne blokirajo vec tujih (siolovih) smtpjev..

sem pa sprobaval preko tusmobila sedaj poslat mail preko siolovega smtpja in ne gre.. tako da izgleda res blokirajo vse smtpje.. se pa verjetno ne da z njimi zmenit da ne bi blokiral? preko njihovega smtpja pa res ne mislim posiljat vseh emailov.. zakaj bi to sploh radi??

in drugega verjetno ne preostane, kot iskat wifi da posljem mail? gr8, se en razlog vec za odhod od tusmobila..

ja to mi je jasno, vendar js nocem preko tusmobila posljat svoje maile.. zakaj bi oni to hoteli mi tudi ni jasno..

aja, pa telefon je tovarnisko odklenjen..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 25.08.2010 21:53:59
ALT je napisal/a:
ja naj bi imel.. vendar mi vcasih pri telemachu in se nekje ni deloval siolov smtp.. zgleda, da sedaj ne blokirajo vec tujih (siolovih) smtpjev..

sem pa sprobaval preko tusmobila sedaj poslat mail preko siolovega smtpja in ne gre.. tako da izgleda res blokirajo vse smtpje.. se pa verjetno ne da z njimi zmenit da ne bi blokiral? preko njihovega smtpja pa res ne mislim posiljat vseh emailov.. zakaj bi to sploh radi??

in drugega verjetno ne preostane, kot iskat wifi da posljem mail? gr8, se en razlog vec za odhod od tusmobila..

ja naštimaj si 2 smtp serverja v iPhonu...ko ti ne prime preko enega naj proba drugega....
tudi jaz razmišljam, da prekinem tušmobil, ker je pokritost s 3g porazna....sicer dodatek k paketu 5€ za 1gb podatkov je ugoden...ne najdem podobne alternative....ima kdo kak predlog?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 12.06.2011 18:53:30
imam enako težavo, da na telemachovem računu na WiFi-ju pošilja maile, na omrežju pa napiše "...was rejected by the server because it does not allow relaying"..

pod smtp imam samo host name (smtp.telemach.net), ter server port (25). Authentication imam pa na password.

Sem pa pri simobilu.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 12.01.2012 19:02:08
Re: iPhone pošiljanje maila - does not allow relaying....
Pozdravljeni;

Imam namreč Iphone 4

Doma imam Telemachov dostop do interneta in tudi njihov postni predal.
Poštni predal imam skonfiguriran tudi na Iphonu.
Ko sem povezan na Telemachov brezžični internet doma mi prejemanje in pošiljanje mailov deluje.
Ko sem povezan na katerekoli drugi brezžični internet mi pošiljanje mailov ne deluje več.
Prav tako mi ne deluje pošiljanje mailov, ko imam na Iphonu brezžično dostopno točko ugasnjeno in probam poslati mail preko EDGE/3G Simobil podatkovnega dostopa. Prejemanje pošte deluje vedno.
Kako naj skonfiguriram SMTP strežnik za telemachovo pošto, da mi bo pošiljanje mailov delovalo od kjerkoli :
-brezžični dostop (siol, t-2, amis)
-EDGE/3G simobil

Najlepša hvala za odgovore.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 12.01.2012 19:04:06
Preberi malo odgovore v tej temi... je ze vse napisano... samo nekaj sporocil visje ...

Pri SMTP streznikuje potrebno verjetno samo vpisati uporabnisko ime in geslo, ce uproabljas Telemachov SMTP streznik ...

Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 13.01.2012 09:34:13
imam enak problem kot biker in afirst1. Se pravi Telemachov email in posiljanje emailov preko Telemachovega SMTPja ne deluje , ko sem na 3Gju (ce sem na domacem WiFi omrezju posiljanje preko Telemachovega SMTPja deluje OK, kar je seveda logicno saj dostopam preko njihovega modema).

Edina resitev, ki sem jo nasel do sedaj je, da uporabim gmail SMTP za "outgoing server". Seveda naslovnik potem dobi email, kot da ga posiljam iz mojega gmail accounta...

Ce je mogoce tukaj kdo, ki uspesno uporablja Telemachov SMTP preko 3Gja naj napise, kako ima nastavljeno. Vpis uporabniskega imena in gesla zal (vsaj pri meni) ne deluje...

lp,
PoGa
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani