Mac Pro 2008 in RAM | |||
Serijsko je imel moj Mac Pro (model 2008, 8-core 2.8GHz) 4Gb RAMa, dodatne 4Gb pa sem dokupil takoj pri novem in sicer so mi pri podjetju Mac&PC zmontirali dodatni RAM znamke ICE. Zadeva je 3 leta delala BP. Pred kratkim pa sem opazil, da melje počasneje, kot je ves čas do zdaj ... ni mi bilo jasno, kaj je narobe, zato sem malo "raziskoval" in opazil, da prepozna samo 6Gb namesto instaliranega 8Gb RAM-a. ... odprl sem kišto, pogledal ploščice z moduli in opazil, da sta se dva modula ... kot bi se "stopila" od temperature?? pod hladilnimi rebri modulov je videti, kot bi se razlila neka tekočina (stopljena plastika??) V primeru, da bo treba zadevo zamenjati, kje se dobi RAM najceneje? Če se ne motim, gre notri DDR2 800MHz RAM. Hvala za odgovor! LP |
|||
![]() |
|||
![]() Je pa res čudno, da so se kar "stopili"... Si mogoče kontaktiral kakšen servis zakaj je do tega prišlo? _________________ iPhone 5S,32Gb-Spacegrey iPhone 4, 32Gb iMac 27", i5 mid 2011 Macbook Air 13, late 2008 New iPad , 32Gb WiFi iPod nano, 8Gb Apple TV 2013 Ipad Pro 64 Iphone X |
|||
![]() |
|||
![]() Pač, en modul je crknil, ker so v parih posledično nista delala oba. Sedaj je not namesto 2x1Gb kar 2x2Gb, skupno, kot praviš 10Gb. ![]() LP |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |