Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Microsoft Word 2008
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.04.2010 18:19:58
Microsoft Word 2008
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam Microsoft Office 2008 in me zanima, če je možno v Microsoft Wordu nastaviti popravljanje besed. Torej, imel sem tako nastavljeno da mi je vse kar sem pisal podčrtavalo. Nato sem to izklopil.

Zanima me, če je možno nastavit, da mi podčrtava nepravilno napisane slovenske besede?

Hvala in lp Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 13.04.2010 21:08:01
Za jezike razvitih drzav se to da nastaviti, za slovenscino pa ne.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 18.04.2010 17:47:22
zee je napisal/a:

Je pa Slovenija ocitno dovolj razvita, da se smrdljivo Mac Office 2k8 podrtijo prodaja na nasih policah.

Office brez proofing tools za slovenscino je zame priblizno toliko uporaben, kot Notepad brez menu entryja File -> Save.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor-Žalec
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 25.04.2010 19:57:55
Da ne odpiram nove teme:

Kako izključim v wordu navidezen znak podoben simbolu PI, ki se pojavlja pred vsako vrstico? Poizkusil sem vse style a brez uspeha. Ne vem kaj sem čaral, ampak kar naenkrat se je pojavil in sedaj mi pije že tako razrahljane živce.

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 25.04.2010 20:19:36
V vrstici z ikonami New, Open, Save poišči ikono, ki je podobna črki PI (pod njo je napis Show) in jo pritisni.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 25.04.2010 20:33:22
To je to! HVALA! Rešil si mi 15 minut življenja. Res sem že izgubljal živce.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 30.04.2010 16:54:30
WireMess je napisal/a:
zee je napisal/a:

Je pa Slovenija ocitno dovolj razvita, da se smrdljivo Mac Office 2k8 podrtijo prodaja na nasih policah.

Office brez proofing tools za slovenscino je zame priblizno toliko uporaben, kot Notepad brez menu entryja File -> Save.

Jaz si žal moram pomagati tako, da pišem v MS Oficeu, ki mi gre od vseh podobnih programov najmanj na jetra, pač brez črkovalnika, potem pa dokument ponovno odprem v NeoOfficu in popravim napake.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 30.04.2010 20:43:31
To deluje pri kratkih dokumentih. Pri 140+ straneh dolgem doktoratu je to rahlo nepraktično. Confused
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 30.04.2010 22:37:02
Je, če oblikuješ, preden je tekst dokončan (kar ni ravno najboljši sistem dela) ...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 13.05.2011 17:36:57
Nekam stara tema je, se opravicujem, ampak vseeno moram nekaj dopisati. Namrec, ze pred casom je izsel Office 2k11 za Maca in kot vidim, tudi tokrat ni na voljo proofing tools za Slovenscino (kot tudi ne za kup drugih jezikov). Menda pa, da se lahko Custom.dick po novem shrani v UTF encodingu (z 2008 so namrec ufurali nagravzen bug, ki je dovoljeval shranjevanje Custom.dick le v obskurnem 8 bitnem Mac OS Roman kodiranju).

Torej, ce zdaj ukradem (bolje receno, recleimam Office - namrec, Office 2008 4 Mac sem posteno kupil in mi se na misel vec ne pride, da bi sploh se kdaj futral pokvarjeno MS-Apple metastazo), bo menda spell check deloval, ako se nicvredni kupci teh cudovitih produktov posluzimo open source (LOL) slovarja aspell in naredimo Custom.dick.

Ce koga zanima, bom potem, ko neham bruhati po tipkovnici, objavil, kako stvar deluje (ce deluje).
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 13.05.2011 18:08:45
Axis69 je napisal/a:

Jaz si žal moram pomagati tako, da pišem v MS Oficeu, ki mi gre od vseh podobnih programov najmanj na jetra, pač brez črkovalnika, potem pa dokument ponovno odprem v NeoOfficu in popravim napake.

LOL
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 13.05.2011 18:11:28
WireMess je napisal/a:
Nekam stara tema je, se opravicujem, ampak vseeno moram nekaj dopisati. Namrec, ze pred casom je izsel Office 2k11 za Maca in kot vidim, tudi tokrat ni na voljo proofing tools za Slovenscino (kot tudi ne za kup drugih jezikov). Menda pa, da se lahko Custom.dick po novem shrani v UTF encodingu (z 2008 so namrec ufurali nagravzen bug, ki je dovoljeval shranjevanje Custom.dick le v obskurnem 8 bitnem Mac OS Roman kodiranju).

Torej, ce zdaj ukradem (bolje receno, recleimam Office - namrec, Office 2008 4 Mac sem posteno kupil in mi se na misel vec ne pride, da bi sploh se kdaj futral pokvarjeno MS-Apple metastazo), bo menda spell check deloval, ako se nicvredni kupci teh cudovitih produktov posluzimo open source (LOL) slovarja aspell in naredimo Custom.dick.

Ce koga zanima, bom potem, ko neham bruhati po tipkovnici, objavil, kako stvar deluje (ce deluje).

No, kar z besedo na dan. Marsikoga zanima kako si resil zadevo.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 13.05.2011 18:26:41
agerg je napisal/a:
WireMess je napisal/a:

No, kar z besedo na dan. Marsikoga zanima kako si resil zadevo.

Je se nisem, ker sele vlecem smrdljiv 2k11 s torrenta. Odkar sem telefonicno komuciral z MS Zlovenija (bas v zvezi z opisanim fuckupom) in videl njihov nesramen pismevuharski odnos do stranke (da generalne nesposobnosti sploh ne omenjam) ne kupim nicesar vec. Dovolj so me okradli, menim.

Jah, zadeva je v principu simpl: Custom.dic je plain text fajl, v katerega nameces (abecedno sortirane) besede iz aspell slovarja in ga shranis. Nato v Wordu (Preferences, Spell Checking) nastavis kateri fajl hoces uporabljati za svoj custom slovar. To bi, kot ze receno, vse delovalo ze v Wordu 2k8, ce bi bilo moc vanj shraniti sumnike.

Ce bo tokrat delovalo (z 2k11) bom postal podrobna navodila, v obliki kuharskega recepta.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 13.05.2011 20:05:00
http://www.aptudejt.si/slovenski-crkovalnik-za-office-2011mac/ - jst sm po tem si naredu in čisto ok deluje Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 13.05.2011 20:16:15
namgyel je napisal/a:
http://www.aptudejt.si/slovenski-crkovalnik-za-office-2011mac/ - jst sm po tem si naredu in čisto ok deluje Smile

Jap, Custom dic nalaga 100 let, poleg tega pa ti popravlja še en jezik hkrati (ponavadi angleščino). Wink

@WireMess: Če je tako smrdljiv produkt imaš cel kup alternativ, ki so očitno boljše - po tvojih besedah. Čeprav ko človek bere tvoje - precej primitivne poste - bi mislil da možje iz MS stojijo za tabo s puško in te silijo v uporabo njihovih produktov (ki so, mimogrede, objektivno, v zadnjih interacijah precej dobri, vključno z Office: mac 2011).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 14.05.2011 07:43:26
Se popolnoma strinjam! Posiljevanje nekakšnih neosnovanih mnenj vodi v "gostilniško" debato, kjer vsi o vsem vedo največ! Če program nekomu ni všeč, naj ga ne uporablja! Jaz sem z Office Mac 11 čisto zadovoljen, ampak je to moje mišljenje na podlagi izkušenj dela z njim.
Če pa nekoga resnično program moti in s svojimi posti in "strokovnimi" mnenji vsiljuje svojo voljo in dela iz ostalih "bedake", pa je najbolje da dotični s svojim znanjem napiše celoten lasten program, ga poimenuje po sebi in.... Saj ste razumeli.

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 14.05.2011 12:47:10
namgyel je napisal/a:

Slovar, ki ga snames od tu je najbrz aspell. Se dobro, da imamo open source resitve, s katerimi flikamo pregresno drag in defekten proprietary softver.

Zal pa ta resitev, ki jo objavljas na linku, deluje le za Office 2011. Tisti, ki smo kupili Office 2008, se lahko obrisemo pod nosom.

Kje je problem? Problem je v tem, da so kaksni 2 leti nazaj pri nas pospesevali prodajo Macov z reklamo za Mac Office 2008. Zraven pa ni pisalo, da ni nikakrsne podpore za slovenscino. Zanima me, koliko Officeov 2008 za Maca (in posledicno tudi Macov) manj bi se prodalo, ce bi nategnjeni kupci to vedeli. Kdor ne vidi tega problema, si zasluzi, da ga se bolj nategujejo po dolgem in sirokem.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 14.05.2011 12:54:11
aptudejt je napisal/a:
namgyel je napisal/a:

Jap, Custom dic nalaga 100 let, poleg tega pa ti popravlja še en jezik hkrati (ponavadi angleščino). Wink

@WireMess: Če je tako smrdljiv produkt imaš cel kup alternativ, ki so očitno boljše - po tvojih besedah. Čeprav ko človek bere tvoje - precej primitivne poste - bi mislil da možje iz MS stojijo za tabo s puško in te silijo v uporabo njihovih produktov (ki so, mimogrede, objektivno, v zadnjih interacijah precej dobri, vključno z Office: mac 2011).

Ves, misek, se ves ne, kako zelo je res to s puskami. Zato pa trosis mikimiskaste modrosti. Povej mi, kako si lahko izmenjujes dokumente, ki bodo 100% kompatibilni z MS Office in pri tem ne uporabljas MS Office? Najbrz si ze kje slisal, da je ogromna glavnina pisarniskih dokumentov narejenih z MS Office, ali nisi?

Ja, super, 2011 ze omogoca uporabo opensource slovarja aspell. This is a great success. LOL pa to...

Mac loonies...

Nazadnje urejal/a WireMess Sob 14. Maj 2011 13:03; skupaj popravljeno 2 krat
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 14.05.2011 13:01:32
racka11 je napisal/a:
Se popolnoma strinjam! Posiljevanje nekakšnih neosnovanih mnenj vodi v "gostilniško" debato, kjer vsi o vsem vedo največ! Če program nekomu ni všeč, naj ga ne uporablja! Jaz sem z Office Mac 11 čisto zadovoljen, ampak je to moje mišljenje na podlagi izkušenj dela z njim.
Če pa nekoga resnično program moti in s svojimi posti in "strokovnimi" mnenji vsiljuje svojo voljo in dela iz ostalih "bedake", pa je najbolje da dotični s svojim znanjem napiše celoten lasten program, ga poimenuje po sebi in.... Saj ste razumeli.

Govora je bilo o Office 2008, ki sem ga (smo ga) prav tako placali. Mac looney...

Moja mnenja so visoko strokovna, nic strahu, vse kar pisem o tej nagnusni Office 2008 sagi je zal cista resnica, ki sem jo tudi eksperimentalno potrdil na mojem Macu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 14.05.2011 14:02:19
Mene ne bodo tule zmerjali z miškami in dokazovali svoje kvazi superiornosti nad mano, ko gre v resnici za nesigurnost vase in zmerno - do dokaj veliko pomanjkanje inteligence in osnovnega bontona.

Microsoft nikjer ni oglaševal, da gre za slovenski produkt, če so te pa "nategnili" v trgovini kjer si kupil Maca, je pa druga zgodba. Zanimivo, da so te uspeli prelisičiti, glede na to kako so tvoja "mnenja visoko strokovna", mi pa smo miškoti in smo to vedli. Zarota, ti rečem.

Zgleda, da ostali razumemo, da smo lahko srečni, da smo najmanjša država na svetu in 15. jezik po vrsti, ki je imel to srečo, da je dobil preveden OS in pisarniški paket (Win 95 in Office 6.0). Ter razumemo, da se MSu ne splača prevajati programa kot je Office za mac, ki ga v času ene verzije kupi nekaj sto uporabnikov (MS Slovenija pravi, da bi se prevod splačal pri prodaji 700 licenc + ).

Če delaš nekje kjer so Office dokumenti taka huda nuja (da ni pdf dovolj, in so dovolj kompleksni, da Open office ni zanesljiv), potem dvomim da je nuja da uporabljaš Maca.

Skratka, točno si vedel kaj si kupil nato pa naknadno zahtevaš da program vključuje neko funkcijo, ki tebi paše (seveda bi jo tudi mi vsi ostali meli).

In da pojasnim, ja slovar je v osnovi Aspell, spuščen skozi moj algoritem (vem da je nekje v kodi tudi Racman Jaka in Pluto), da je sploh združljiv z Office.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani