shranitev tel številke / slika trenutnega pogleda
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 23.11.2011 20:40:41 shranitev tel številke / slika trenutnega pogleda |
|
Pozdravljeni
Prosil bi vas za pomoč in sicer:
- dobil sem sms številke pa nimam v imeniku? Kako jo shranim ne da si jo najprej napišem na listek in ročno vnesem.
- večrat sem opazil, da tisti ki nam pomagate prilepite trenuten pogled na telefonu. Kako se to naredi, ker sem namreč med slikami že našel te posnetke, kako sem jih naredil pa ne vem
Lep pozdrav
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 23.11.2011 20:42:21 |
|
klikneš na SMS in ga odpreš, zgoraj desno maš "Add Contact".
Screenshot narediš da skupi klikneš home+power dumb
_________________ mbp late 2008
iPhone 4
ipad1
|
 |
Jablanator
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 23.11.2011 20:44:37 |
|
Ali pa vpišeš v google/youtube how to make screenshoot on iphone x
in dobiš odgovor v roku 1 minute.. =)
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 23.11.2011 20:47:16 |
|
Stik dodaš takole
Narediš pa direktno na iPhonu s hkratnim pritiskom na home in power gumbek.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 23.11.2011 21:03:56 |
|
 sram me bilo...
imel sem ze več "pogovorov" kot eno stran in se nisem postavil na vrh sms-a, tako bi to videl.
unterajter - nisem vedel kako se temu reče "screenshoot"
Hvala za odgovore, moram res pohvalit ta forum. Ko rabiš pomoč res hitro odpišete bi rekli "svaka vam čast" ste zelo prijazni.
lp
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 23.11.2011 21:55:29 |
|
Sej je več varijant (how to capture screen on,...) no glavno da si zrihtal in se nekaj novega naučil 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 23.11.2011 21:58:55 |
|
unterajter je napisal/a: | Ali pa vpišeš v google/youtube how to make screenshoot on iphone x
in dobiš odgovor v roku 1 minute.. =) |
in ti si za tole tipkanje porabu več kot če bi mu to lepo povedu.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 23.11.2011 22:01:30 |
|
Goran je napisal/a: | in ti si za tole tipkanje porabu več kot če bi mu to lepo povedu. |
Zakaj bi folku bilo prinešeno vse na pladnju? Naj mu raje pove kako naj naslednjič to sam naredi, da naslednjič ne bo rabil naše pomoči ampak bo bil sposoben problem sam rešit.
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 23.11.2011 22:16:16 |
|
Goran je napisal/a: | in ti si za tole tipkanje porabu več kot če bi mu to lepo povedu. |
Bova pogledla kolko vprašanj je po forumu brezveze?.. torej čisto enostavnih ki se jih enostavno da najt na forumu in googlu?..
Takšne stvari si naj pogledajo na googlu prvo.. in če nebodo dojeli naj vprašajo nato tukaj..(to je to kar se pladnja tiče)
P.S. Glih danes sem enemu posredoval link včerajšnje odprte teme ker je zadal isto vprašanje kot en uporabnik včeraj..
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 24.11.2011 08:51:25 |
|
Kljub temu da je iskalnik super narejen, včasih kaj spregledaš.
Se strinjam, da se veliko najti preko googla, you tube... sam moraš pa točno tud v angleščini vedet kaj iščeš. Tukaj pa lahko vprašaš malo bolj nerodno oz po domače, pa fantje že vedo hitr kaj te matra.
Lp
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 24.11.2011 08:54:56 |
|
unterajter je napisal/a: | Bova pogledla kolko vprašanj je po forumu brezveze?.. torej čisto enostavnih ki se jih enostavno da najt na forumu in googlu?..
Takšne stvari si naj pogledajo na googlu prvo.. in če nebodo dojeli naj vprašajo nato tukaj..(to je to kar se pladnja tiče)
P.S. Glih danes sem enemu posredoval link včerajšnje odprte teme ker je zadal isto vprašanje kot en uporabnik včeraj.. |
Glede tvojih odgovorov, pa bi ti svetoval, da pač ne odpisuješ oz pomagaš drugim, če se ti zdi da bi lahko to našli na spletu... Kje je smisel, če pomagaš poleg tega pa tarnaš.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 24.11.2011 09:25:55 |
|
Mislim, da si zgrešil bistvo.. Problem ponavljanja "takih vprašanj" je preprosto v tem, da postane forum presneto nepregleden. To seveda onemogoča kvaliteten pregled in s tem tudi iskanje. Res je, da bi ti lahko že naslednji so-borec na čisto prijazen način podal odgovor, res pa je tudi, da obstaja ogromno takih in podobnih tem. Že če samo v iskalnik vpišeš svoj problem po "kmečko" v slovenščini, boš dobil veliko povezav na ta forum in tudi drugam. Ni potrebe vedno po angleškem jeziku..
Tole pišem predvsem zaradi nečesa:
PROSIM POMISLITE TUDI MALO NA NAŠE ADMINE, KI PREKLETO VELIKO ČASA PORABIJO TUDI ZATO, DA UREJAJO TAKE ZADEVE, KI JIH NAČELOMA NE BI BILO TREBA...
Sam sem že ohoho časa dnevno na forumu, pa lahko rečem, da se res praktično vse najde- že vsaj enkrat prediskutirano.. če je volja, seveda 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 24.11.2011 10:21:28 |
|
Se strinjam, ampak tudi sam sem iskal, pa smatram da nisem ravno neroden pa nisem našel.
Saj veš, ko nekaj rabiš ne nejdeš. Je pa na vseh forumih (drugje bolj v vlogi pomoči sodelujem) tako, da se teme oz vprašanja ponavljajo s tem da so ovita v drug papir.
Lp
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 24.11.2011 10:57:32 |
|
eni niso vsak dan 15ur na forumih in ne znajo niti po forumih iskat.
Eni nimajo časa 2uri iskat odgovora ki ga potrebujejo, ker niso navajeni "ustajlene" kulture foruma.
roko na srce, te teme po odgovorjenem vprašanju same padejo v pozabo.
ta forum ima ko postaviš novo temo "predlog" katere bi lahko bile odgovor na tvoje vprašanje.
Mislim da majo admini več težav s trolli na tem forumu kot nepotrebnimi temami.
in še zadnje, odgovor "take stvari lahko hitro najdeš tudi na googlu" lahko napišeš na 100 in en način. Način "koji idiot si ti da to tu sprašuješ če maš google" je pač najslabši od vseh možnih. Sploh ker je tako vprašanje da je čisti isti waste of server space če napišeš odgovor al pa "googlaj"...

iPhone 4
ipad1
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 24.11.2011 15:25:50 |
|
@Ploki ne dojemaš bistva, ki ga hočemo jaz, tomazpog in unterajter sporočiti.. Ni problem s tem, da vprašaš, sploh če ti angleščina ni ravno domača ali pa če ne poznaš izraza in niti ne veš kaj iščeš kot je to v tem primeru.
Problem je, da nekateri točno vedo kaj iščejo pa jim je vseeno lažje novo temo odpret, kot vpisat teh par ključnih besed v iskalnik foruma ali pa google in čakati, da jim bo odgovor prinesen na pladnju. Tudi mi, ki vsakodnevno odgovarjamo in pomagamo moramo od nekje to potegniti - če ne iz lastnih izkušenj pa z gugla. Kolikokrat sem jaz guglal, da bi lahko odgovoril na zastavljeno vprašanje, ko bi lahko tisti drugi to naredil.. Še dobro, da ne štejem.
Zdej pa dost offtopica 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 24.11.2011 15:28:13 |
|
Js nism googlal, js sm vedu. Če ne veš pač ne googlaš če se ti ne da pomagat. eni so bolj iznajdljivi eni manj
iPhone 4
ipad1
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 24.11.2011 15:42:49 |
|
Res mi je žal da sem napisal kar sem ker me očitno samo alen razume.. Ok bom pomagal odslej brez nekih komentarov in človeku nebom dal misliti da ima tudi google da kaj prebrska.. Vi pa ste stvar tako obrnili da se sedaj počutim kot avstrijski egoist ki noče pomagat in mu je vse težko..
Do sedaj sem se zgledoval po tem:
Lačnemu ne kupi ribe, ampak ga nauči lovit ribe..
Bom pa vam sal na roko in bom stvar spremenil..bognedaj da bi vi svoje otroke vzgajali tako da bi mu kar vse enostavno naredili namesto njega, ker nebo znal nič.. Pol pa se čudimo da je največ slovencev starih 35 pri mami in do nesamostojni..
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 24.11.2011 15:44:28 |
|
če ni vedel kako se reče screenshot človek.
iPhone 4
ipad1
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 24.11.2011 15:58:00 |
|
Ploki je napisal/a: | če ni vedel kako se reče screenshot človek. |
Človek... kaj pa tebi ni jasno?????
Si si vse prebral?? si videl kje sem tole napisal:
no glavno da si zrihtal in se nekaj novega naučil
DOBEN NI NIČ REKO DA JE KAJ NAROBE.. VSE KRITIKE KI SEM JIH PODAL SO BILE ZA NJEGA DOBRE... ALI BOTE REKLI DA NE?.. ZAJ PA ŽE NEHAJTE PROVOCIRAT PA NAPADAT..
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 25.11.2011 07:23:24 |
|
JOJ prav žal mi je da sem kaj vprašal, ker se ja začelo neko bockanje med sabo.
Ne razumem zakaj se ni tema končala ko mi je Plonki v dveh vrticah odgovoril na vse moje nejasnosti? Prav tako gpc17.
Prosim vas nehajte oz naj admin pobriše temo.
Unterajter - doumel sem kaj želiš povedat in kot so ti že ostali povedali ne naredi iz teme z kratkim odgovorom temo s 50 strani, kot si rekel bodo imeli admini veliko dela da to urejajo.
Načeloma sem pa takega mnenja, če hočeš pomagaj če ne temo preskoči. Komentiranje kje bi še lahko našel in kako.
Konec koncev zakaj pa je forum, vsak gre lahko vprašat na servis, zastopništvo, pogleda v navodila...
|
 |