Jabuk
Iz Leoparda na Snow Leoparda na Liona
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 01.11.2011 18:49:05
Iz Leoparda na Snow Leoparda na Liona
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo Smile

sem iskala po temah, pa po internetu, ampak nihče tukaj še očitno ni imel dotinega problema, angleško (vsaj tega) pa ne razumem povsem navodil, tako da če mi nekdo pomaga.. Smile

Imam MBP, 2.4 GHz Intel Core 2 Duo, 2GB Rama in verzija je Leopard 10.5.8. Upgrejdan ni, ker se do sedaj nisem s tem kaj preveč obremenjevala, ampak sedaj bi pa imela Liona. Kolegica ki ima že Snow Leoparda mi je dala Liona, vendar ga ne moreš direktno inštalirat na Leoparda. Zato se že cel dan mučim s tem kako bi mojega maca najprej spravila na Snow Leoparda in potem naprej. Postopek pa je začuda (vsaj meni) izredno zakompiciran.
Ker sem bolj pirat sem software potegnila dol iz tu KAT(upam da nič ne oglašujem, samo da veste kaj imam). Ker mi, ko .dmg zaženem mac napiše da moram nekaj burnat, sem se pozanimala kaj je fora.. našla sem enkup linkov,
http://www.maciverse.com/install-os-x-snow-leopard-from-usb-flash-drive.html
http://thepiratebay.org/torrent/5068890/
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=194859
kjer piše da moraš preko utilityja exportat file v .iso, potem pa zapeč ali na dvd, ali pa dat na ključek 8GB. Nekje piše tudi da se ti vse zbriše in je clean cut, ter da je isto kot če formatiraš.
Zanima me, če mi lahko kdo, ki je to že počel da malo bolj "človeška" navodila kaj naj naredim step by step :/

najlepša hvala za pomoč
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 01.11.2011 18:57:46
če boš pekla na dvd, samo odpri disk utility pa klikn na burn, izberi tisti .dmg, .iso, ki bi ga rada zapekla.
ne bo nardil clean install-a če boš samo vtaknla zgoščenko notri in dala install.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #3   Objavljeno 01.11.2011 19:02:39
jah sedaj ga dajem na 8gb usb. Tako delam kot piše tu..
it work very well on my MAC BOOK...i have to show How to install through Flash drive KINGSTON 8 GB..R U Ready..

1. Download DMG FILE

2. Ensure flash drive plug-in already.

3. Open Disk Utility

4. Choose your flash drive icon on left hand of the window

5. Click ERASE and look at to FORMAT click and change to MAC OS INTENDED [journal] and then click ERASE

6. Click RESTORE, you'll see SOURCE and DESTINATION

7. Drag your DMG file to SOURCE and
Drag your flash drive icon on left hand that you click before erase...click RESTORE..wait..

8. When restore already, close all program include EJECT YOUR FLASH DRIVE..then open STARTUP DISK[if can't open it ..jst restart and open it again]...

then connect your Flash drive..In the startup disk gonna show you your flash drive connect already..CLICK AT FLASH DRIVE ICON and RESTART

9. Now, wait for process and then if you want to keep your program,information,etc jst click and click but not .. you can adjust in disk utility for clean & clear your hard drive

i use 29 MIN for all above...except download DMG file...

you can download 10.6.2, 10.6.3, 10.6.4, 10.6.5 for update your system from here
http://support.apple.com/downloads/#macosx106

THANK YOU FOR THIS TORRENT AND ALL SEEDER

samo ko dam recimo startup disc mi reče da nemore tega uporabit s to verzijo OS Xa.. to mi ni čisto jasno, samo potem itak piše da čene moraš restartat.. Tako da bom to naredila najprej, pa potem še enkrat probam

kaj itak je sploh startup disc?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 01.11.2011 19:06:27
zagonski disk.
pusti startup disk, ti samo posnami na usb po postopku k si ga napisala, vtakni usb not, restartej, pa ko zaslišiš startup zvok pritisni option/alt tipko, potem pa tm izberi iz kje hočeš bootat (v tvojem primeru usb ključ).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #5   Objavljeno 01.11.2011 19:10:29
aha, in potem bo navadno bootal usb in bo kao naložil oziroma Snow Leoparada prepisal čez Leoparda, brez da bi mi brisal kakšne podatke pa karkoli (imam backup sicer, ampak vseeno)...?
kaj pa če moram zbirat kake particije, nevem kje je naložen Leopard :/
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 01.11.2011 19:13:13
bo.
izbereš prvo particijo, ponavadi je tm posnet, a pa imaš disk razdeljen na particije?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #7   Objavljeno 01.11.2011 19:16:29
hmm, mislim da ne, ker ko sem ga dobila to pomoje nisem naredila. Disk utility pravi da je samo Fujitsu pa ta ključek. Torej predvidevam da je samo 1.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 01.11.2011 19:18:52
aha, no pol pa itak ni panike.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #9   Objavljeno 01.11.2011 19:32:18
no sedaj je .dmg formatiral na source in ključek na uno drugo, sem restartala in sedaj piše 43min Smile pomoje da bo.

Kaj pa potem naredim z Lionom? a isto? pa lahko kar takoj ko inštalira Snow Leoparda še Liona kar takoj čez ruknem in je kul?

Pa še to: moj mac je ameriški in ima tudi ameriško tipkovnico, tako da so čžš v bistvu znakci ane. Ampak sem nekje našla kako narediš da je anlgeška tipkovnica slovenska, in pač da te znake zaznava kot šumnike. Tega ne najdem več, spomnim se pa ne kje sem že naredila. A mogoče veš kako se to naredi?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 01.11.2011 22:06:07
ja isto nardiš z lionom. sam mislm da more bit snow leopard vsaj verzija 10.6.6.
ja v system preferences/language and text, si izbereš slovensko tipkovnico in voila. edino z pa y sta po ameriško, torej na mestih kjer jih maš označene na tipkovnici.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #11   Objavljeno 01.11.2011 23:48:31
Ojla Smile no, vse je lepo delovalo in se že učim "muvov" Liona :p

zanima me pa samo še nekaj: Pri leopardu sem imela, ko si odprl finder okno, spodaj napisano recimo koliko je še prostora na disku, koliko ima dotična mapa datotek itd. To sedaj zelo pogrešam, pa me zanima a je pač tako da Lion tega ne more imet, ali lahko kje naštimaš, pa sem samo jaz tako smotana da ne najdem Smile
btw, v dashboardu imam un app ki ti kaže koliko je poraba itd različnih stvari, ampak jaz bi tam Sad
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 02.11.2011 00:05:41
piše ampak piše samo prosti plac.
finder/view/show status bar, čene pa klikneš cmd + j v finderju pa odkljukaš show item info.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #13   Objavljeno 02.11.2011 00:18:37
yes, yes, to, to Smile najlepša hvala
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 02.11.2011 07:36:41
ni panike, tud jaz bom reku hvala ko boš dala za pir Cool
Jabuček

Jabuček

Kraj: Razdrto
Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 04.11.2011 10:20:13
Trenutno sem na lionu in mi ni ušeč tko da grem na snow spet in me zanima če nardim clean install če se mi zbriše tudi bootcamp?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani