Jabuk
Wifi težava
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.09.2011 15:30:33
Wifi težava
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam tečavo in sicer ko vklopim iMac-a se mi en poveže avtomatsko na moje omrežje ampak se morem ročno povezat....gor pa imam Lion OS.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 04.09.2011 16:18:44
To se je meni dogajalo že večkrat na različnih sistemih.

Jaz naredim novga userja in probam če dela.
Včasih se čudežno "popravi" tudi na starem userju.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 21.10.2011 15:19:19
Meni se dogaja, da včasih ob rebootu sploh hardversko ne podpre wifi adapterja. Ko kliknem na antenco zgoraj v desnem kotu (ki je siva in brez signala) mi izpiše "no harware connected". Če rebootam, zadeva potem dela...
Ima kdo podobno težavo?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #4   Objavljeno 03.11.2011 11:24:56
Malo si bom sposodila temo:

Imam Belkin 54g, ki ga uporabljam za wireless, priklopljen pa je na nek xDSL/cable router switch. Fino bi bilo, da bi se dalo tako kot za belkin recimo, dostopat do routerja prek povezave in tam štimat nastavitve, ampak ker ta 2. ni moj nevem kako naj to naredim.
Skratka, MBP se sedaj glede povezave obnaša čudno. Ko kakšne spletne strani noče zloudat ali pa jo zelooooo počasi, imam 2 možnosti. Ali izklopim in vklopim Airport, ali pa preko spletne strani resetiram moj router. To običajno potem deluje, ampak čez nekaj časa potem spet začne mlet, ali pa tudi ne, odvisno.

Sedaj pa nisem prepričana ali je zato kriv moj računalnik, ali moj router, ali tisti 2. switch. Ker povezava dela sicer na dveh stacionarnih računalnikih vredu, ampak če pa kdo kaj dol začne vleč pa najbolj najebem jaz.
Kaj mislite da naj?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 03.11.2011 11:57:43
V taki prmerih je najbolš (vsaj po mojih izkušnjah), nastaviti tisti xDSL router/modem, da deluje samo kot modem, ker tista router funkcija je zeeelo slaba.

Jaz sem imel problem, ko se mi je ravno tako "zabasal" router/modem, potem sem pa imel zadosti, kupil Linksysov WRT160NL router, naložil na njeda dd-wrt, tistega "router/modema" ki sem ga dobil od operaterja pa nastavil sam kot modem...

Verjemi zadeva dela kot šus, pa imam 3 naprave povezane prek wifija 2 pa po kablu.... Fajn funkcija je tudi Qos, in tudi ce nekdo downloada na polno lahko na drugem računalniku brskaš po spletu brez da bi to opazil (no njemu se download malo zmanjša)

Lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #6   Objavljeno 03.11.2011 12:37:38
aha, sam kot pravim ta xDSL ni moj, in tudi nevem kako sploh prit do njegovih nastavitev ane. Verjetno prek enega od računalnikov ki so povezani s kablom ane..?

Samo kaj je pa potem fora, da router ni več router ampak modem? Ker mi imamo recimo 3 slote zapolnjene ane... 1 za moj wireless, 2 pa za kabelsko. A ni tko, da če modemu odvzameš funkcijo routerja/switcha, da je potem lahko samo ena stvar priklopljena? Ali je tako, da če mu vzameš funkcijo routerja, da ostane switch? Tega nikoli nisem vedela.

In pa ja, ta Qos. Verjetno to nekje v tem xDSL-ju nastavim...

Najprej moral noter prit -.-

gledam zdeje, piše zraven neko firmo očitno je Planet. To mora bit staro ko zemlja Very Happy
--------------
EDIT: Stvari sem nekako rešila z DNSji. Dala sem noter Googlove in sedaj je bolje. Samo še vedno pa določenih stvari nevem, pa če mogoče tu kdo ve Smile
Kaj je razlika med IPv4 in IPv6?
Koliko naj dam DNSjev? A dam vse 4 k jih ma google? (4)
A na routerju tudi lahko DNSje spreminjaš, in a naj jih?
Zakaj je počasi delu samo men, na stacionarnem pa ne, pa ma tudi kao IP za DNS? (povezujem se jaz wireless-če ima vezo)
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani