Wifi težava | |||
|
|||
![]() |
|||
Jaz naredim novga userja in probam če dela. Včasih se čudežno "popravi" tudi na starem userju. |
|||
![]() |
|||
Ima kdo podobno težavo? |
|||
![]() |
|||
Imam Belkin 54g, ki ga uporabljam za wireless, priklopljen pa je na nek xDSL/cable router switch. Fino bi bilo, da bi se dalo tako kot za belkin recimo, dostopat do routerja prek povezave in tam štimat nastavitve, ampak ker ta 2. ni moj nevem kako naj to naredim. Skratka, MBP se sedaj glede povezave obnaša čudno. Ko kakšne spletne strani noče zloudat ali pa jo zelooooo počasi, imam 2 možnosti. Ali izklopim in vklopim Airport, ali pa preko spletne strani resetiram moj router. To običajno potem deluje, ampak čez nekaj časa potem spet začne mlet, ali pa tudi ne, odvisno. Sedaj pa nisem prepričana ali je zato kriv moj računalnik, ali moj router, ali tisti 2. switch. Ker povezava dela sicer na dveh stacionarnih računalnikih vredu, ampak če pa kdo kaj dol začne vleč pa najbolj najebem jaz. Kaj mislite da naj? |
|||
![]() |
|||
Jaz sem imel problem, ko se mi je ravno tako "zabasal" router/modem, potem sem pa imel zadosti, kupil Linksysov WRT160NL router, naložil na njeda dd-wrt, tistega "router/modema" ki sem ga dobil od operaterja pa nastavil sam kot modem... Verjemi zadeva dela kot šus, pa imam 3 naprave povezane prek wifija 2 pa po kablu.... Fajn funkcija je tudi Qos, in tudi ce nekdo downloada na polno lahko na drugem računalniku brskaš po spletu brez da bi to opazil (no njemu se download malo zmanjša) Lp |
|||
![]() |
|||
Samo kaj je pa potem fora, da router ni več router ampak modem? Ker mi imamo recimo 3 slote zapolnjene ane... 1 za moj wireless, 2 pa za kabelsko. A ni tko, da če modemu odvzameš funkcijo routerja/switcha, da je potem lahko samo ena stvar priklopljena? Ali je tako, da če mu vzameš funkcijo routerja, da ostane switch? Tega nikoli nisem vedela. In pa ja, ta Qos. Verjetno to nekje v tem xDSL-ju nastavim... Najprej moral noter prit -.- gledam zdeje, piše zraven neko firmo očitno je Planet. To mora bit staro ko zemlja ![]() -------------- EDIT: Stvari sem nekako rešila z DNSji. Dala sem noter Googlove in sedaj je bolje. Samo še vedno pa določenih stvari nevem, pa če mogoče tu kdo ve ![]() Kaj je razlika med IPv4 in IPv6? Koliko naj dam DNSjev? A dam vse 4 k jih ma google? (4) A na routerju tudi lahko DNSje spreminjaš, in a naj jih? Zakaj je počasi delu samo men, na stacionarnem pa ne, pa ma tudi kao IP za DNS? (povezujem se jaz wireless-če ima vezo) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |