Pozdrav vsem! Sem dolgoletni uporabnik Microsoftovih operacijskih sistemov. Moje zahteve glede nabora programov, ki jih uporabljam postajajo vedno bolj minimalistične in z uporabnika, ki je včasih nainštaliral vse možne demote in trial programe in kolegom šraufal Tron računalnike z 100 in enim problemom prehajam na uporabnika, ki so mu pošli živci in potrebuje kvaliteten prenosnik, da lahko hitro in učinkovito opravi tistih nekaj stvari, za katere pač rabim računalnik (obdelava fotografij, photoshop, internet brskalnik, chat programčki, filmi, glasba).
Z windowsi sem že izgubil potrplenje saj rabim za preprosto opravilo kot je pregled pošte, 2 minuti da se postavijo windowsi, še kako minuto da dvakrat kliknem repair omrežne povezave da končno povezava deluje in da zaženem glomazni outlook 2007(kljub temu da na njem nimam nesnage in nekih bv servisov). Bog ne daj da moram računalnik na hitro ugasniti, saj to ponovno vzame 2 minuti ali pa 3. ker pač se odloči polovico podatkov na trdem disku preurediti, in tako opravilo poglej pošto vzame 10 ali pa 15 minut. swašta. No kakorkoli že, dovolj govoričenja preidimo k dejstvom:
Zaradi naštetih razlogov se nekako nagibam k nakupu MacBook Pro 15" in se mi porajajo naslednja vprašanja:
1. Ali je zaganjanje OSa, zaustavljanje OSa, hibernacija, zaganje programov, preklaplanje med programi kadar dlje časa niso v uporabi mnogo hitrejše in prijaznešje kot v Windowsih? Torej bo Mac učinkovitejša mašina za recimo pregledat pošto in napisat en post na blog v primerjavi z PCjem( če začneš z ugasnjenim laptopom) ?
2. Opazil sem da prihaja nov MAC OS - Leopard. Ali je smoterno počakat do uradnega izzida in takrat kupit laptop. Kolko je verjetno da sploh bo bundlan OS X Leoparad z macbook pro nemudoma ob izzidu? Ali si v kakem primeru upravičen do brezplačne nadgradnje na Leoparda? V kakem (p.s., ker sem študent mi je laže potrpeti še kakšen mesec kot pa kupovati kasneje nov OS) Prosim za izčrpen odgovor.
3. Zanima me, kakšna je politika Appla glede registracije/aktivacije operacijskega sistema. Torej če imam macbook pro z Tigrom in si od kolega sposodim inštalacijske dvdje za OS Leopard(ena licenca), in ga želim inštalirati. Ali bi (tehnično gledno) tak sistem deloval brez problemov ali bi bila situacija podobna kot v windowsih, kjer nisi deležen popravkov in nadgradenj, če nimaš pravilno aktiviranih windowsov. Piratsva ne podpiram, vprašanje je informativno.
hala za odgovore

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si
Kontakt
Na vrh strani