Jabuk
openoffice vs. neooffice
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 23.08.2007 08:42:41
openoffice vs. neooffice
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ne vem v čem je razlika. Včeraj sem si downloadal OpenOffice 2.2.1 za OSx, in deluje normalno. A je NeoOffice še bolj prilagojen Applu, ali je to samo oznaka. Zanima me razlika, da pa ne bi tople vode odkrival, prosim za kratek odgovor.

Very Happy
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 23.08.2007 08:50:03
NeoOffice je aqua OpenOffice pa rab X11 za poganjanje ... jaz uporabljam NeoOffice ker je native ...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 23.08.2007 10:15:19
Oba pa sta napisana v Javi, kar je zelo slabo. Lahko bi bil kter v xcode skompajlan.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 23.08.2007 16:11:29
Zame sta oba precej počasna na PPC-ju.

MS Office 2004 je dosti-dosti hitrejši, ker je pač Cocoa native...
je pa res, da slednji ni brezplačen.

Kaj je zdaj z Sunovo obljubo, da bodo naredili native MacOS X verzijo svojega StarOffice-a?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 23.08.2007 17:19:34
opeter je napisal/a:
Kaj je zdaj z Sunovo obljubo, da bodo naredili native MacOS X verzijo svojega StarOffice-a?

Je bila v petih dneh zanikana Smile

http://www.macworld.com/news/2002/07/31/staroffice/
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 27.08.2007 14:25:26
Citiram:
Oba pa sta napisana v Javi, kar je zelo slabo. Lahko bi bil kter v xcode skompajlan.

ni res. jave je v openoffice za vzorec, še v neooffice-u jo je bolj malo. tam pa je zato, ker so neooffice programerji zaradi lepe applove integracije jave v os x (če ste kdaj napisali java program v os x veste, da zgleda skoraj kot vsak obj-c/cocoa program) le-to izkoristili, da so dobili zelo lepo integracijo neooffice-a v os x.

Citiram:
MS Office 2004 je dosti-dosti hitrejši, ker je pač Cocoa native...

ne cocoa, carbon.

bo pa openoffice tudi izdajal aqua openoffice za os x. alpha verzija: http://porting.openoffice.org/mac/download/aqua.html

ampak po alpha verziji sodeč bomo kar lepo še naprej uporabljali neooffice.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 28.08.2007 09:06:02
Sem si prenesel NeoOffice in je res bolj prilagojen Mac 0S.

Ampak pred dnevi se mi je zgodil na Win hec. Lanski dokument, precej dolg sem ustvaril z Wordom prejšne generacije (Word 97). Letos kreiram podoben dokument, zato sem želel odpreti lanskega. Nov Word 2003 mi prijazno razloži, da dokumenta pač ne more odpreti, ker je poškodovan... Vsi poizkusi so bili zaman, tudi arhive ni hotel spoznati...

Pa kliknem na isti dokument z Writerjem. In glej ga zlomka, le - ta ga odpre brez najmanjšega problema. Potem ga shranim kot Word dokument, ne da bi ga pravzaprav dotaknil. Word ga odpre brez problema. Očitno Open Office bolje obvlada Word format kot Word sam... Komentira naj MS!

Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 28.08.2007 09:57:06
borchi je napisal/a:
Citiram:

ni res. jave je v openoffice za vzorec, še v neooffice-u jo je bolj malo. tam pa je zato, ker so neooffice programerji zaradi lepe applove integracije jave v os x (če ste kdaj napisali java program v os x veste, da zgleda skoraj kot vsak obj-c/cocoa program) le-to izkoristili, da so dobili zelo lepo integracijo neooffice-a v os x.

Meni so se javanski programi v OS X zdeli vedno ne popolnoma ujemajoči z ostalim aqua okoljem. Nikoli me niso vizualno navdušili in sem vedno iskal cocoa alternative.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani