Jabuk
USB 2.0/FW800 zunanji disk
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 29.09.2011 11:29:26
USB 2.0/FW800 zunanji disk
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
V svojem MBP uporabljam sedaj že nekaj časa SSD. Ker se je izkazal za malo premajhnega sem razmišljal o nakupu zunanjega diska. Kapaciteta mi ni toliko pomembna.

Zanima me sledeče. Disk se bo uporabljal za Time Machine in shrambo dokumentov in nekaj mojih top filmov Smile Backup (na Time Machine) bom delal ročno cca. 1x tedensko. Ali bo USB2.0 bistveno počasnejši kot FW800? Predvsem me zanima za backup. Ostalih stvari ne bom premikal pogosto? Problem je ker je kar nekaj diskov zdaj USB3.0, ki pa ga MBP ne podpira.

Zanima me tudi ali je mogoč prek torrent klienta direkten prenos datoteke na priključen zunanji disk? Če prenašam 10GB datoteke se mi zdi škoda jo najprej zapisovat na SSD potem pa prepisat na zunanji disk in jo na SSD brisat.

Sem pa gledal tale disk (500GB):

http://www.youtube.com/watch?v=8ZJhKmBYXP8
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 29.09.2011 11:48:40
Za hitrost je verjetno znano kakšna je razlika med Firewire in USB. Velikost backupa je odvisna od sprememb, ki so nastale v 1 tednu, ne poznam pa razlike v ceni med diskom s priključkom USB in Firewire, zato težko rečem koliko se splača.
Sam uporabljam navaden usb zunanji disk in izvajanje backupa ne moti - še vedno lahko ta čas normalno uporabljaš računalnik. Ponavadi backup napravim 1x na 14dni in na USB disku traja pribl. 5-10min oz. se ga nabere za približno 5GB. Zdej pa do the math Wink

Lokacijo shranjevanja lahko določiš v torrent klientu (in je lahko tudi zunanji disk), povečini...sem pa siguren za uTorrent.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 29.09.2011 11:56:28
OK. Potem bo v redu. Itak lahko določim katere direktorije mi backup-a. Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 29.09.2011 12:03:53
Jaz mam firewire WD MyBook Studio, z 1Gb...zaenkrat imam gor klasični backup, torej kopije datotek. In ker čakam na SSD, ki bo prišel v mojega MACa, bom ta disk uporabljal enako - za backup preko Time Machine. Disk bom prepolovil na 250Gb (120 bo SSD plus nekaj prostora) in 750Gb, ki ga bom imel namenjenega ročnemu backupiranju in datotekam, ki jih na MACu ne potrebujem.

Zaenkrat sem z njim zadovoljen. Nameravam pa nabaviti ali mrežni disk (enako WD), ki ga bom uporabljal kot "delovni" disk, torej bom imel na njem praktično vse kar poterbujem - fotke, filme, dokumetacijio... (backup "dragocenega materiala" bom itak sprotno delal na firewire disk.

V mislih sem imel Time Capsule, ampak če imam firewire disk, TC ne potrebujem. Imam sicer še MacMinija na katerem teče SL Server (web, torrenti, ical server), razmišljam pa da bi njegov backup delal na firewire disk (ga bom dal v share).

...in upam da bom končno mirno spal Wink

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani