ne vem kje bi si downloadal linux saj imajo na uradni strani vse malo čudno
| LINUX | |||||
ne vem kje bi si downloadal linux saj imajo na uradni strani vse malo čudno
|
|||||
Odvisno katerega.... razlicnih distribucij linuxa je ogromno ... www.redhat.com www.ubuntu.com Poglej na www.lugos.si |
|||||
Jaz na laptopu uporabljam Fedoro 9 in je super zadeva
Je pa tudi ubuntu kr fajn zadevščina sem uporabljal prej... |
|||||
|
|||||
Najbolj popularen Linux je: http://software.opensuse.org/, mogoce tudi http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
|
|||||
sploh ni debate, ti je ze wehi napisal. Glede na lastne izkusnje pa ti povem, da je suse meni osebno bolj vsec ko ubuntu.
Prednosti ubuntuja so recimo v tem da ma vec podpore, vec ze skompajlanih programov, iger itd... ampak mu pa suse hitro sledi. Suse pa je malenkost lazji za nastavitev. Nasplosno pa sta oba nekje 50:50. Ne mores zgresit niti z enim, niti z drugim. Dalec nazaj so casi, ko je bil linux zatezen os. Zdaj je vse ful simple, tak da je ze skrajni cas da se to malo bolj razvije ( ce ne druga kot backup OS X-u lp |
|||||
Ko bodo še povečali podporo driverjem za 3rd party tiskalnike, skenerje, kamere ipd. pa sploh ne vidim več razloga, da ga kdo ne bi uporabljal namesto Winsov.
|
|||||
Suse je počasen in ima (vsaj imel je do verzije 10.3, zdaj ne vem več kako jes tem) počasen software manager. Plus tega zasede precej več prostora od ubuntu, ki nima toliko navlake po namestitvi na disk. Pa še plus ubuntuja je preprosto nameščanje programov in s tem tudi povezanih knjižnic in še česa zaradi česar ti lahko suse naredi kar precej sive lase ko mu ne paše to in ono itd. Jaz dam glas za ubuntu.
|
|||||
a morš met za inštalirat ubuntu windowse
vsaj tako meni pokaže |
|||||
Ne, ne rabiš windowsov. Zaženeš live CD in klikneš install - in to je to. |
|||||
lordjimmy:
sam pa sem ravno opazil, da se suse dosti hitreje zazene in sam sistem deluje bolj stabilno in hitreje kot ubuntu. Pri ubuntu se mi nemalokrat zgodi da sistem za sekundo ali dve "freezne". Pri suse linuxu tega se nisem opazil. moje mnenje. lp |
|||||
a ni ubuntu zastonj
|
|||||
je zastonj, ja
|
|||||
Najboljši je Linux Mint:
http://www.linuxmint.com/ V glavnem je ta distro Ubuntu z dodanimi kodeki, programi in malce drugačnim vmesnikom.
![]() |
|||||
men pa napiše tole:
The document “wubi.exe” could not be opened. System Profiler cannot open files in the “System Profiler Document” format |
|||||
Wubi.exe je za nameščanje iz Windowsa, ne iz OS X.
Najboljša sta PCLinuxOS in Ubuntu, predvsem Ubuntu. Najslabši po mojem mnenju je pa Linux Mint. |
|||||
kaj daš pr ubuntu please choce your location
ne vem kaj nej dam zto k ni slovenije |
|||||
Boljse poglej, more bit Slovenija (ubuntu ma polno podporo slovenscine).
lp |
|||||
sam slovakia piše tri krat al pa dvakrat
|
|||||
izberi anglescino, potem pa bos naknadno izbral al pa instaliral drugi jezik pa nastavo lokacijo, da ti bo ura stimala itd...
lp |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Programska oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |