Nič ni večno - ali pač ?!
|
Šerif
Pridružen/a: 01.12.2007 |
Prispevkov: 10379 |
Kraj: |
|
|
|
Prispevek: #1 Objavljeno 22.09.2011 21:52:51 Nič ni večno - ali pač ?! |
|
Pomfri iz McDonaldsa
.. jst osebno ne morm verjet svojim očem .. Je jasno, da je svinjarija, ampak TOLE
Če ima kdo čas, ne voha dobro in piše rad neumnosti po forumu, lahko doma tole testira!
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
|
Stevie Wozniak
Pridružen/a: 12.11.2009 |
Prispevkov: 1112 |
Kraj: Prekmurje |
|
|
|
Prispevek: #2 Objavljeno 22.09.2011 22:07:19 |
|
me pa res zanima razlog zakaj je tako obstojen kot bi bil plastičen!
|
|
Šerif
Pridružen/a: 01.12.2007 |
Prispevkov: 10379 |
Kraj: |
|
|
|
Prispevek: #3 Objavljeno 22.09.2011 22:09:28 |
|
Hmm, nekje sem celo prebral, da imamo sodobno hrano tako močno konzervirano, da recimo trupla pri klasičnem pokopu razpadajo nenormalno dolgo - kot bi bilo tkivo resnično konzervirano!
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
|
Stevie Jobs
Pridružen/a: 08.10.2008 |
Prispevkov: 4549 |
|
|
|
|
Prispevek: #4 Objavljeno 22.09.2011 22:29:02 |
|
a še nisi povleku zlo starga mcdrek pomes fritesa izpod sedeža avta?
|
|
Stevie Jobs
Pridružen/a: 10.11.2008 |
Prispevkov: 9147 |
Kraj: LJ |
|
|
|
Prispevek: #5 Objavljeno 22.09.2011 23:10:51 |
|
Pri kolegu v službi so testiralli takole tudi kruh za toast (tisti kvadratni razrezan na kose). Je bil rezultat zelo podoben pomfriju.
Jaz bi pa enkrat poskusil s Poli salamo. Pri nas doma se dostikrat kak kos valja po hladilniku po 14 dni, pa ne zgleda nič narobe.
|
|
Stevie Jobs
Pridružen/a: 20.02.2008 |
Prispevkov: 1700 |
|
|
|
|
Prispevek: #6 Objavljeno 23.09.2011 02:00:41 |
|
Poli zacne prav nemarno smrdet.
|
|
iPhone Developer
Pridružen/a: 19.09.2008 |
Prispevkov: 10452 |
|
|
|
|
Prispevek: #7 Objavljeno 23.09.2011 06:15:35 |
|
Kaj pa pričakujete? Posušen kropmirček, ki je za nameček še posoljen. A mislite, da bo kakšna bakterija preživela v takem okolju?
Naredite domač pomfri, z domačim krompirjem s sosedovega polja... na koncu ne pozabite na sol. Rezultat bo isti.
|
|
Stevie Jabuk
Pridružen/a: 08.10.2009 |
Prispevkov: 202 |
|
|
|
|
Prispevek: #8 Objavljeno 23.09.2011 08:39:56 |
|
|
|
Stevie Jobs
Pridružen/a: 10.11.2008 |
Prispevkov: 9147 |
Kraj: LJ |
|
|
|
Prispevek: #9 Objavljeno 23.09.2011 08:57:36 |
|
To je sto posto zato, ker je tip mel pozitivne misli, ko je gledal McDonaldsov pomfri!
Saj verjetno poznate poslus s kuhanim rižem, kjer daš kuhan riž v tri kozarce za 140 dni. Potem enega stalno hvališ, enega grajaš, enega pa ignoriraš ... rezultat:
http://www.youtube.com/watch?v=4sbzCaEsHfw&feature=results_video&playnext=1&list=PL48A05981A0A4D397
|
|
Stevie Jobs
Pridružen/a: 08.10.2008 |
Prispevkov: 4549 |
|
|
|
|
Prispevek: #10 Objavljeno 23.09.2011 09:15:45 |
|
@mikrohard: sm gledu en video, kjer je dal dude v posodo mc pomfri pa pomfri iz restavracije.. un iz restavracije je zgnil.. ta iz meka pa ne. sam ne najdem videa.
|
|
Jabužiček helper
Pridružen/a: 28.06.2009 |
Prispevkov: 12239 |
|
|
|
|
Prispevek: #11 Objavljeno 23.09.2011 09:31:44 |
|
@hhsk, dva posta nad tvojim
|
|
Stevie Jobs
Pridružen/a: 08.10.2008 |
Prispevkov: 4549 |
|
|
|
|
Prispevek: #12 Objavljeno 23.09.2011 09:37:26 |
|
aja nism gledu sm mislu da ta fatboy samo mcfutr tlač not. ker una je bla bl taka low budget scena.
|
|
Stevie Jabuk
Pridružen/a: 06.09.2008 |
Prispevkov: 296 |
Kraj: Ruše |
|
|
|
Prispevek: #13 Objavljeno 23.09.2011 09:47:51 Re: Nič ni večno - ali pač ?! |
|
Puck0 je napisal/a: | Pomfri iz McDonaldsa
.. jst osebno ne morm verjet svojim očem .. Je jasno, da je svinjarija, ampak TOLE
Če ima kdo čas, ne voha dobro in piše rad neumnosti po forumu, lahko doma tole testira! |
tak po eni strani če malo bol pomisliš to sploh ni tak narobe.
krompir lahko v kleti zdrži do kr vlko mescov, to pa zato ker je iz dolgih škrobnih molekul. ko krompir spečeš, iz njega gre skoraj vsa vlaga (zato kozarec v kirem je bil ni vlažen), kar še upočasni razpadanje (ker za razpadanje potrebuješ vlago pa toploto.) bakterije se na olju ne morejo naredit (no vsaj jas še nisem videl plesnivega olja), s tem ko pa pokriješ kozarec pa preprečiš vstop ostalim bakterijam, oziroma vsaj tistim, ki bi lahko razgradila skrobne molekule.
|
|
Stevie Jobs
Pridružen/a: 10.11.2008 |
Prispevkov: 9147 |
Kraj: LJ |
|
|
|
Prispevek: #14 Objavljeno 23.09.2011 10:37:54 |
|
Sej po svoje maš prav. Če bi bil pomfri tolk nerazgradljiv, bi ga bli polni skreti ...
|
|
iPhone Developer
Pridružen/a: 19.09.2008 |
Prispevkov: 10452 |
|
|
|
|
Prispevek: #15 Objavljeno 23.09.2011 11:29:14 |
|
hhsk je napisal/a: | @mikrohard: sm gledu en video, kjer je dal dude v posodo mc pomfri pa pomfri iz restavracije.. un iz restavracije je zgnil.. ta iz meka pa ne. sam ne najdem videa. |
Naredi sam, če ne verjameš. Ocvri domači pomfri, odcedi olje, ga posoli in pusti na zraku, da se bo posušil. Ne bo zgnil, ker preprosto ni primerno okolje za bakterije. Bakterije potrebujejo vlago... in če bo krompirček suh, ne bo začel gniti. Zgnil bi, če bi ga zaprl v posodo (da ne bi uhajala vlaga) in če ne bi bil soljen (oz. če bi bil tako vlažen, da sol ne bi bila sposobna posrkati vlage). Sol je pač naravni konzervans, ki se uporablja že zelo zelo dolgo. Tukaj ni nobene posebne kemije ali razni bav bav stvari.
|
|
Stevie Jabuk
Pridružen/a: 14.01.2011 |
Prispevkov: 424 |
Kraj: Mengeš |
|
|
|
Prispevek: #16 Objavljeno 23.09.2011 11:51:46 |
|
No, če jim verjameš imajo v vsaki državi robo iz tiste države, kjer so, torej je pri nas lahko čisto drugačen krompir kot v ameriki. torej je krompir že v osnovi lahko spremenjen, preden sploh pride v mcdonalds. Poleg tega je tole malce čuden test, saj je v želodcu ponavadi želodčna kislina (no, včasih sicer prevlada alkohol...), ki hrano razgradi v manj kot enem dnevu...drugače bi bilo dovolj da bi jedel enkrat mesečno.
Aja---kaj pa če je bil npr. mcdonaldsov krompirček bolj soljen kot tisti drugi?
|
|
Stevie Wozniak
Pridružen/a: 25.11.2009 |
Prispevkov: 1448 |
Kraj: Izola, Medvode |
|
|
|
Prispevek: #17 Objavljeno 23.09.2011 13:21:04 |
|
ampak če pomislite dobro, so vsi ti poskusi z hrano narejeni v daljšem obdobju (hrano zapreno in jo opazujejo več dni ali celo tednov) - halo - itak da bo zgnjila itd..
kar je najbolj važno je to, da tudi če greš v mc donalds in poješ njihov pomfri, ga že isti ali naslednji dan odstraniš iz svojega telesa , pač ko ga poješ gre takoj v prebavo...
drugo bi bilo, če bi imel v sebi ta pomfri več dni ali nekaj tednov - ja v temu primeru bi morda bilo za bruhat in se zamislit kaj jemo...ampak tako ko pa gre že isti dan ali naslednji dan vse ven, pa se nimamo kaj bati...no razen kalorij in maščobe, ki jo zaužijemo. to je pa tudi vse.
a ni tako?
|
|
Stevie Jobs
Pridružen/a: 10.11.2008 |
Prispevkov: 9147 |
Kraj: LJ |
|
|
|
Prispevek: #18 Objavljeno 23.09.2011 13:42:47 |
|
Point je v konzervansih. Hotl so pokazat, da je krompir tko prepojen s konzervansi, da niti ne zgnije. In te konzervanse ješ in ti potamanijo vse kar je živega v telesu. Nekaj se jih izloči skozi prebavila, nekaj pa jih konča v jetrih, ki skrbijo za filtriranje krvi.
V tem krompirju je konzervans tudi sol, ki za telo tudi ni najboljša. Nekaj je rabimo, take količine, kot jo konzumiramo pa ne. Ljudje, ki imamo probleme s pritiskom, moramo čimbolj zmanjšati vnos soli...
Te debate so za kak drug forum.
|
|