cerifikat 2 iPad čez kabel | |||||
Izkazala se je potreba pri kateri je potrebno več uporabnikom iPada importirat certifikate - načeloma se to da narediti tako da se pfx file pošlje na mail, se ga odpre iz emaila in inštalira...vendar to s stališča varnosti ni zadovoljiva rešitev. V poštev pride le preko USB kabla ali preko card readerja, pa me zanima ali ima kdo kakšno rešitev oz. ali zadeva na ta način sploh funkcionira? Našel sem program "iPhone enterprise configurarion utility" - bi s tem šlo? Hvala za nasvete. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Installing certificates via Safari Safari can be used to download certificates from a web page. Host a certificate on a secured website and provide users with the URL where they can download the certificate onto their devices . |
|||||
![]() |
|||||
Torej kakšna rešitev? Iphone configuration utility mi pa omogoča le izbris certifikata na napravi, da bi pa novega importiral pa ne gre... ne vem zakaj. |
|||||
![]() |
|||||
Pač ustvariš nov profil - klikneš Configuration Profiles - New - Poiščeš Credentials - klikneš Configure in izbereš certifikat... potem pa še pod General izpolneš polja.... klikneš pod Devices na svoj iPhone, izbereš zavihek Configuration Profiles in vidiš katere maš inštalirane in katere lahko inštaliraš... Če potrebuješ še kakšno pomoč pa le vprašaj =) Aja, v posamezni profil lahko namestiš več certifikatov, tako imam jaz v enem profilu za Spletno banko 2 certifikata (za 2 uporabnika). LP |
|||||
![]() |
|||||
do sem mi gre normalno in še vidim opcijo install (poleg novo dodanega) ter remove (poleg starih) vendar, tista install tipka ne reagira neglede kako jo kliknem. Kje je tukaj težava? |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |