Živjo,
mogoče kdo ve v kateri format moram formartirat zunanji disk, da bo 100% kompatibilen (dodajanje/odstranjevanje/obdelovanje datotek) z mac in windows?
Hvala.
Lp
| Zunanji disk problem | |||||
Živjo,
mogoče kdo ve v kateri format moram formartirat zunanji disk, da bo 100% kompatibilen (dodajanje/odstranjevanje/obdelovanje datotek) z mac in windows? Hvala. Lp |
|||||
Exfat format
|
|||||
formatiraj pa ga na macu, ker mislim da windows nima opcije exfat formata. Do zdaj mi pa zunanji disk deluje bp tako na macu kot na winsih
|
|||||
Živjo,
sem probal na MS DOS (Fat) format in mi deluje brez problema. Verjetno si mislil to? lp |
|||||
naletu boš na probleme z datotekami večjimi od 4gb. če ne boš mel dosti opravka s takimi datotekami ne boš mel problemov, če pa boš mel, pa formatiraj v NTFS pa v mac sistemu inštaliraj macfuse + tuxera ntfs
|
|||||
Exfat je zelo podoben ntfs-ju. Vbistvu je enak, in nimaš problemov z večjimi files. Sem kopiral en blu-ray film velik 20gb in je kopiral bp.
|
|||||
Fat 32 in exfat ni enak!!!!!!! Pri fat 32 lahko kopiraš file do 4gb. Pri exfat ni teh omejitev. Drugače pa lahko v exformat formatiraš le na macu kolko vem. Dela pa tudi bp na winsih |
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |