Iscem en program in potrebujem vaso pomoc. Iscem program, s katerim bi lahko zaklenil doloceno datoteko. Ce bi jo kdo zelel odprti, bi potreboval geslo.
Mozno je, da se to da narediti v OS-ju, ampak jaz tega nisem nasel.
| Program za zaklep datoteke | |||||
Iscem en program in potrebujem vaso pomoc. Iscem program, s katerim bi lahko zaklenil doloceno datoteko. Ce bi jo kdo zelel odprti, bi potreboval geslo.
Mozno je, da se to da narediti v OS-ju, ampak jaz tega nisem nasel. |
|||||
OS X ti ponuja FileVault - cel tvoje home direktorij zakodiran in lahko dostopaš do njega samo, če si ta pravi uporabnik in imaš geslo za dostop. FileVault pa seveda potem ne moreš uporabiti z brez geselskim načinom dostopanja do OS X. Poglej v System Preferences pod Accounts. Druga reč je pa, da narediš iz želene datoteke ali mape, ali različnih kombinacij teh dveh DMG image in tega zaščitiš z geslom. |
|||||
Po se enem podrobnem iskanju po internetu sem nasel tocno to, kar sem iskal. Pa se program Disc Utility je v OS X-u, tako da ni treba nicesar instalirati.
Povezava do postopka: http://www.hackszine.com/blog/archive/2007/03/how_to_create_an_encrypted_dis.html?CMP=OTC-7G2N43923558 |
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |