Jabuk
Ne morem odpet diska
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 23.08.2011 21:15:27
Ne morem odpet diska
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Skratka MBP je že prišel s prednaloženim Levom.

Naslednji dan sem ustvaril Recovery USB in trdi disk zamenjal z SSD. Ko se je Lion ponovno namestil sem ugotovil da je ustvaril "Recovery HD" particijo katere ne rabim (po nepotrebnem troši 5+GB prostora na ne ravno prostornem SSD-ju).

Posnel sem si z interneta samo .dmg fajl in ustvaril zagonski USB. Težava je nastopila ko pred namestitvijo nisem mogel "unmount-at" SSD-ja in ponovno formatirat. Formatiral sem lahko samo particijo ne pa celotnega SSD-ja. Seveda včeraj nisem imel ideje zakaj nikakor ne more odpet diska.

Danes sem se spomnil, d bi bilo zelo verjetno potrebno posebej izbrisat recovery particijo in bi potem predvidevam da normalno me spustil da izbrišem disk. Oziroma, da vprašam drugače. Ali se je s tem že kdo igral in ali kdo ve ali dejansko recovery particija preprečuje izbris celotnega SSD-ja saj te particije disk utility ne vidi ter posledično ni mogoče unmount-tat diska?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 24.08.2011 07:15:06
Ne moreš žagat veje na kateri sediš. Če prav razumem?
Jest bi pognal nek tretji OS (npr GParted) in brisal paticijo, ki je ne potrebujem ali pa se pognal v Target Mode z drugo mašino in od tam brisal neželjeno particijo.

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 24.08.2011 09:31:21
vem samo to da ti recovery ne pobere 5gb, mislu sm da je 300mb ampak mi je google dal drugačen podatek.

Hi, what is the size of the recovery hd in lion? appears in disk utility, there is no information about it? thanks
Correct Answer by Pondini on Jul 29, 2011 11:30 AM

About 600 MB.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 24.08.2011 09:46:51
Ne vem. Po instalaciji imam zasedeno 10GB. Ko sem na minija namestil iz USB kljuca mi je zasedel samo 3-4GB (mini nima nobenih recovery HD particij).
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani