kalcek16 je napisal/a: |
Zanima me s katerim programom bi lahko presnel dvd? |
Ta luksuz je pa Macovcem do ene mere prikrajšan. Nečesa takega kot je v Winsih Slyfoxev Anydvd, ki deluje kot en driver in ti odklepa regijske kode in enkripcijo da lahko potem kopiraš filmske dvdje kar s čim iz Nerotovega paketa na Macu ne obstaja. Približki Nero Recode ali DVD shrink sicer so ampak je to daleč od udobja v Windowsih: filmski dvdji so po navadi zaščiteni in dvd2one ali kateri od sorodnih ti zaščite ne povozijo ker je to "narobe". Torej rabiš še Mac the Ripper s katerim najprej poripaš dvd in odstraniš copy protection. Potem pa ta odščiteni dvd iz diska spustiš skozi dvd2one ali toast ali karkoli že in ga posnameš na ploščo. Ne eden ne drugi program nista zastonj, toast pa ti niti ne nudi toliko možnosti za stiskanje kot dvd shrink. So še nekateri drugi, ki s ejih zdajle ne spomnim ampak ni kaj dosti razlike med njimi. Mogoče se kateri manj ruši kot drugi...
Druga zagata je če imaš v svoji zbirki tudi dvdje iz drugih regij kot je tvoja izbrana na računalniku in bi jih rad skopiral (bog ne daj predvajal). Tu ti ne pomaga niti Mac the Ripper. Pri ripanju začne javljati errorje in to je to. Starejše dvd enote v macih so taka kopiranja še dovoljevala novejše pa ne. Firmware hackov še en čas nazaj, ko sem sam iskal način kako obiti te težave, ni bilo, kdor je pa kaj probaval s hacki firmwarea mu pa programi iz paketa iLife niso več zaznavali dvd enote, kakor sem razumel iz postov po forumih.