Malo me moti no....
| OS Lion in trackpad | |||||||
Ima še kdo občutek da ga scrollanje po trackpadu v Lionu malo bega - predvsem ko želiš kak dokument ali folder brskati in si navajen klasičen miške s scrollerjem...zdi se mi da na trackpadu dela ravno v kontra smeri. Torej - če se želiš pomakniti dol, boš na miški (recimo stara dobar Logitech) kolešček pognal proti sebi..na trackpadu moraš potegniti gor, torej v obratni smeri. Safari - na trackpadu s prsti v levo in naložila se je oprejšnja stran - sedaj moraš v desno...
Malo me moti no.... _________________ Back To The Jabuk |
|||||||
Potem si pa nastavi po svojih zeljah... Cel kup sporocil je ze, kako se to naredi ...
![]() |
|||||||
mene moti to, da v SL si šel z tremi prsti levo desno in ti je tud v finderju šlo nazaj in naprej, zdaj pa menja "namizje" =) se da to tud narest kje?
|
|||||||
Verjetno se da (ali pa se bo dalo)... ce si namestil novo verzijo, se je vcasih treba prilagoditi novim zadevam
|
|||||||
ja sj verjetno bojo.. sam je blo pa ful uporabno, zdj morš klikat tisto nazaj =))
|
|||||||
ne ne..ni treba klikat nazaj..v safarijo s prsti potegneš desno
_________________ Back To The Jabuk |
|||||||
Govora je o Finderju... V Safariju ze deluje.. v Finderju pa ne ... |
|||||||
mogoče vprašanje, sicer ne za to temo - alič se iz appstora kaka zadeva da potegnt dol in kasneje instalirat?
|||||||
Kako se da pa recimo odpret nov zavihek v novem tabu, s trackpadom? (pri miški je sredinski gumb) da ni treba desni klik pa open in new tab?
Aja pa če se da s trackpadom med zavihki skakat, na tak način k se da recimo, ko eno stran odpiraš, z dvema prstoma levo desno(nazaj, naprej)? |
|||||||
Previous/Next funkcionalnost so sedaj implementirali v gesture s stirimi prsti. Sepravi poteg levo/desno, enako kot v SL, le en prst vec je potrebno uporabit.
|
|||||||
men isto nardi s 3 al pa 4 prsti.. pač cel "namizje" zamenja
|
|||||||
greš v settings - more gestures - swipe between pages in tam izbereš with two or three fingers, pa bo vse delalo tako kot prej ko si uporabil dva prsta za back/forward
|
|||||||
Ena zanimivost - opazil sem da magic mouse za odtenek - brez kakih
|||||||
swipe between pages ja.. govorimo o finderju |
|||||||
ja pa saj s sto tretjo opcijo ki je with two or three fingers se tut v finderju pomikaš naprej in nazaj, verjetno nisem izjema al kaj? |
|||||||
Se enkrat:
Deluje identicno kot v SL, le s stirimi prsti (4). In ne, sploh ni izbire za ta gesture v Trackpad settings. |
|||||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |