Zdravo,
pred kratkim mi je kolega iz usa poslal GPS kamero. Zdaj pa so mi iz carinske uprave poslali da naj jim dam račun. Ne vem kako jim naj dam račun če ga nimam oziroma kaj mi je narediti.
LP
J
| Naročilo iz USA | |||||
Zdravo,
pred kratkim mi je kolega iz usa poslal GPS kamero. Zdaj pa so mi iz carinske uprave poslali da naj jim dam račun. Ne vem kako jim naj dam račun če ga nimam oziroma kaj mi je narediti. LP J |
|||||
Ti ni poslal kot darilo? Ker meni je tudi kolega, ki je trenutno v ZDA pred kratkim poslal iPhone-a in ni bilo nobenih komplikacij, tudi davka ni bilo potrebno plačati.
|
|||||
Pokliči jih ali jim napiši email saj imaš kontaktne podatke.
|
|||||
@urbanbevk
Saj cariniki niso po župi priplavali... Če je to že slučajno res, da so ti poslali iPhone in da nisi plačal nič, si imel krepko srečo (čeprav malo dvomim, da je bilo res tako @sedemnajstka Tudi, če piše, da gre za darilo, to carinikov ne briga... Oni potrebujejo osnovo za carinjenje ... Najbolje, če jih pokličeš (na dopisu je zraven tudi številka) ... in povprašaš kako in kaj ... |
|||||
Jaz vedno ponaredim račun, da plačam manj ali nič carine. Zaenkrat me še niso dobili
|
|||||
Primer izpred nekaj dni.
Kupil plesne čevlje za hčero. Cena čevljev in transporta iz USA 226$. Če se prav spomnim obremenitev preko Paypala ca. 168€. Čez 9 dni pismo iz carinske pošte na Cesti v Mestni log. Prosimo prinesite račun in dokazilo o nakupu na internetni strani. Prijazno povedo, da lahko pošljem mail in pripnem link, kjer sem kupoval. Drugi dan mail, da se lahko oglasim pri njih, ker da je postopek carinjenja končan. Dvignem čevlje in plačam še 36€ carine davka in storitev. Tkole je bilo pri meni. _________________ Gotterdammerung |
|||||
@Jest
Potem imam očitno res srečo |
|||||
mislm da je 150 EUR meja glede carine, kar je več morš pa plačat carino glede naročil iz ZDA. ker sm tud sam pred kratkim nekaj naročal iz tam.
lp _________________ Lp Simon |
|||||
glede davka je pa meja nekaj čez 20 EUR če se prav spomnem 23 EUR, kar je več pa spet plačaš.
za tiste k boste kj naročal, jz sm naročal po amazonu pa lahk rečem da stvar deluje super sam mal merkaš da ne prekoračiš 150 EUR, če presega pa ahk naročiš v več paketih, al pa narediš več naročil. tko da potem ni carine, lp _________________ Lp Simon |
|||||
Carine itak za elektronske artikle ni...tako,d a placas samo davek... tam pa je meja nekje okoli 30 U$D se mi zdi ... |
|||||
Imam eno vprašanje, mogoče bo za koga butasto, ampak vseeno
_________________ Macbook Pro 13" (early 2010) iPhone 4 16GB iPod Shuffle iPod Nano |
|||||
Davek placas dvakrat zato, ker si pac kupil izven EU ... Ce pa kupujes kot pravna oseba, pa lahko zahtevas racun brez davka... in ga placas samo pri nas... V nekaterih primerih lahko tudi kot fizicna oseba zahtevas povrnitev davka ... vendar to ne omogocajo vse trgovine ...
Nazadnje urejal/a Jest Tor 19. Jul 2011 14:30; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
zato da oboji služijo
_________________ Lp Simon |
|||||
To za povrnitev misliš tako, kot si včasih dobil ko si šel v Avstrijo in si potem dobil nazaj? _________________ Macbook Pro 13" (early 2010) iPhone 4 16GB iPod Shuffle iPod Nano |
|||||
Tako je ... vendar to ponavadi lahko naredis le takrat, ko si osebno tam... Preko online nakupov pa se mi zdi, da bo malo tezje... Ce online trgovina ne nudi prodaje za "export", potem pac ne mores zahtevati racun brez davka ... |
|||||
Tudi jaz težko dvomim da ti je poslal kot darilo in nisi nič plačal? |
|||||
si bom kr tole temo mal sposodil:
sem čist navdušen nad amazonom v pondeljek naročil robo, dons zjutri je bla že na brniku, juri že dobim, hudo zaenkrat je bil to moj drug naročil za fizične stvari na amazonu in morm rečt majo res dobr poštimano, dobiš prej kokr pa pri nas (pri določenih k jim na netu piše na zalogi in dobava v treh dneh- naročiš, poj te pa drug dan kličejo da tega artikla nimajo in da je treba čakat al pa da se sploh ne dobi več) prvi naročil je bil pa amazon kindle in je tud vse lavfalo super, tko da so res carji. Aja nad kindlom pa tud navdušen lp _________________ Lp Simon |
|||||
Jst mam pa vedno tako težavo da ko kaj naročim iz Amerike carinike ne vejo kaj je ta stvar.
|
|||||
Si pa car da si to upaš _________________ MacBook Pro 15" |
|||||
Zadnjic so me fajn prestrasili, ko en teden ni slo naprej nato pa sem le dobil
|
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |