| Macbook pro baterija (%) | |||||
|
|||||
Ne sekiraj se, nisi edini
![]() |
|||||
Jst mam isti problem...
|
|||||
To niti ni problem
Rešitev je pač da pustiš mbp da se nafila do 100% ... |
|||||
Nikoli ne pride do 100% in to mislim, da preventivno, tako da to ni problem sploh.
|
|||||
kaj pa če bi ga probal čist do konca spraznit, pa poj napolnit? mogoče ja pa problem v spominu baterije?
lp _________________ Lp Simon |
|||||
To NI problem, bolj feature
|
|||||
Itak da se
![]() |
|||||
sej pri meni tudi včasih kaže 100%
samo pač nevem, zakaj ko ga izklopim običajno ni več na 100% |
|||||
Če imaš MBP na kablu, se po tem ko je baterija polna, polnjenje izklopi. Za razliko od večine prenosnikov, ki takoj ko pade voltaža iz 4,20V na celico, dopolnjujes polnjenjem, tu ni tako.
Jaz v tem vidim samo dobro. Polnilnik ne dopolnjuje nepomembnih nekaj milivoltov in s tem privarčuje kak cikel življenjske dobe baterije. |
|||||
|
|||||
ja normalno ja, vedno ti bo kazal health tm od 93 - 100%
|
|||||
Tisti, ki se razume bo uvidel kmalu bom rekorder na MBAIR vsaj kar se tiče ciklov in stanja baterije:
Charge Information: Charge remaining (mAh): 4405 Fully charged: Yes Charging: No Full charge capacity (mAh): 4447 Health Information: Cycle count: 837 Condition: Normal Battery Installed: Yes Amperage (mA): 0 Voltage (mV): 8164 drugače pa pri meni je tudi baterija na 99% |
|||||
ni glih vredu tole, probaj čim bolj spraznit, pa poj napolnit _________________ Lp Simon |
|||||
to je čist vredu tud če pride na 95% kar health itak niha, enim več drugim manj.. če bi pod 90% prišlo bi se lahko malo sekiral pa še to bi potem nazaj na 100 skočil
|
|||||
jz mam še asus nettop pa je na njem po več kot letu dni še zmere 100 %, pa se skoz uporablja. Je pa res da ga priklopim filat ko se sprazni, tko da se cel napolni. Mislm da je najslbše da ga prklopiš ko je še pol baterije polne in podobno. Jaz s temle nimam nobenih težav je, je pa res da kdaj morš tud dopolnit da maš poj polnega če kam greš, ampak pri men ni nobenih težav 100 % še zmerej.
_________________ Lp Simon |
|||||
Dajte tole prosim še enkrat prebrat. MB-ji delajo drugače kot ostali, ravno zato ker ne dopolnjuje vsakega padca voltaže. Če vas moti da ne kaže 100%, preklopite na Bateriji - Show - Time, pa vam bo lepo pisalo charged ko je na kablu. Povsem normalno je, da če si na kablu, čez nekaj časa voltaža bateriji malenkost pade in pri tem polnilec ne bo dopolnjeval za ta padec voltaže (ki je povsem običajna stvar in ne okvara). 100% je pri vseh li-po baterijah 4,20V na celico. Ko ta malenkost pade (4,15V) bo kazal drugačen procent od 100. |
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |