Virtualni PC na zunanjem disku | |||||
saj ne vem, ali to spada pod ta sklop... V glavnem, rad bi naredil naslednje: 1. Naredil popolno virtualno kopijo 6 let starega PC-ja, ki teče na Windows XP, ki niso avtentični in vseskozi teži. Ta fizični stari računalnik ima particijo diska na C (sistem in programi) in D (datoteke, slike, glasba). Jaz bi ga kloniral. Oz. vsaj presnel vse datoteke in nekaj nujnih programov (Silvester Fineus za davkarijo ipd.) 2. To kopijo shranil na zunanji disk, ker v MacBooku nimam več prostih 80 GB, kolikor je velik ta PC. 3. Na MacBooku (letnik 2007, črni, OSX Leopard) že imam inštalirano legalno kopijo VMWare Fusion. In kot virtualni računalnik XP mašino. XP-ji so piratski. Ampak tistega zaenkrat ne uporabljam. 4. Potem pa zaganjal virtualni PC (kopijo te stare mašine) izključno preko VMWare iz zunanjega diska, preko USB2 ali pa FireWire. A se to da? Hvala vnaprej. |
|||||
![]() |
|||||
Lp, |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Lahko zaženeš preko usb, firewire (oboje je dokaj počasno) priporočam NAS z vsaj tremi diski v raid5 nas naj ima podporo iscsi dodaš iscsi particijo in poganjaš virtualke iz iscsi particije. Preko afp ali smb pa ni priporočljivo zaganjati virtualk saj je samba protokol bolj pri počasnih in zna včasih tudi zaštekati oz. se ne odzivati, kar pomeni nedelujoč sistem ali pa napačni zapis virtualke in posledično sesutje... Sam imam 2.4 TB iscsi particijo in zaganjam vse virtualke iz tega in dela ko šus, teče pa na nasu z 7 diski (7200 rpm) v raid 6 polju _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
![]() |
|||||
kaj pa, če zamenjam komp in nabavim MBP, pa potem en eSATA disk? |
|||||
![]() |
|||||
e-sata priključek nima macbook pro imaš pa thunderbold in LaCie že ima diske ki podpirajo te priklop. _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Drugače pa bo verjetno najbolj elegantno in najceneje zamenjat interni disk, pa bo najbolje delalo. Razen če nočeš imet virtualca direktno na mašini. |
|||||
![]() |
|||||
Tako da FW800 je zihr izvedljivo, disk je pa cca 30 € dražji... TB NAS sistemi pa so par 100 € dražji. 1TB WD Studio s FW800 je na mimovrste 97€ ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Potem je očitno izbira Firewire 800, ker je oprema s Thunderboltom še predraga. Morda pa je najceneje, če si za tistih 1x na mesec, ko poslujem z DURS-om preko Halcomovega certifikata in MS Internet Explorerja, nabavim kar ASUS eeeePC na 280 EUR pa mir. Rahlo off topic - a se da Windows mašino klonirat na enak način kot Mac, torej da si enostavno presnameš vse programe in datoteke in da imaš popolnoma enako okolje kot na stari škatli? Ali je to nemogoče, glede na to, da so novi PC-ji v glavnem na Windows7, moj stari pa na XP-jih? Hvala za vse odgovore dosedaj. |
|||||
![]() |
|||||
Problem klona bo v tezavi, da ne gre za enak hw. Najverjetneje zadeva ne bo delovala. |
|||||
![]() |
|||||
![]() Za virtualca pa ni panike, zna VMWare migrirat mašino v virtualno, vodičev je pa na netu cel kup. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Za tiste parkrat letno, naj naredim BootCamp reštart, ali virtualno? A na virtualcih teče Halcom? Iz lastne izkušnje npr. vem, da nek program za podnaslavljanje filmov v virtualnem okolju zafrkava. |
|||||
![]() |
|||||
Ne vem... Zna pa bit včasih težava s kakšno strojno opremo. Npr. zunanji čitalci kartic za bančništvo. Probaš lahko z migracijo, sej te stane samo čas... |
|||||
![]() |
|||||
Jah, ampak verjetno, če je fizična mašina za znort počasna (po današnjih standardih), potem bo virtualna ravno tako, ali jo lahko sfriziram? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Ne, ne, moj Mac je super, še bolj super pa bo naslednji. Pač pa je tista 7 let stara fizična Windows mašina počasna za znoret. Če jo migriram, a migriram tudi vso njeno počasnost, ki jo gre pripisati zastareli strojni opremi, ali samo popolnoma vse fajle, virtualni hardware pa je tak, kot si ga določim v WMWare? |
|||||
![]() |
|||||
![]() Če je pa počasna zara programske šare in nesnage, pol pa ja ![]() Meni na MBP leti virtualc Win XP dosti hitreje, kot je pred davnimi časi na Athlonu 3200, z 1GB RAM. Win7 pa tut laufa gor bp. Samo RAMa je treba imeti dovolj (virtualna nej bi za svoj RAM naslavljala sistemski RAM, ker če mora delat preko virtualnega spomina preko diska, pol ni za nikamor). Za XP bo dovolj 3-4 GB na Macu in od tega dodeljenga 512 - 1024 MB virtualcu. |
|||||
![]() |
|||||
![]() Jaz imam eno staro win mašino na kateri imam še Win95 z nekimi pisarniškimi programi. Kolk imam možnosti to klonirat v virtualca. Imam kupljen VMWare Fusion. |
|||||
![]() |
|||||
Lp, |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |