Jabuk
iPhone 4 in nedelujoči GPS
Jabuček

Jabuček

Kraj: Bled
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 25.06.2011 21:20:10
iPhone 4 in nedelujoči GPS
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo! Danes sem opazil, da mi nekaj ne špila GPS na mojem iPhone 4 (tovarniško odklenjen, iOS 4.3.3, modem firmware 04.10.01). Sprejem GPS signala je namreč izredno slab in se prekine že, če grem npr. pod enim drevesom ali, če imam telefon v žepu. Skaraka, GPS sprejema skoraj ni, čerpav mi je do nedavnega delal normalno. Telefon mi ni padel na tla, niti z njim nič ne eksperimentiram.... edino iOS upgrejdam relativno sproti. V nastavitvah imam seveda vse vklopljeno, prav tako sem telefon tudi resetiral, ampak nič ne pomaga. Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe? Ata Google mi ne najde nič uporabnega.... Hvala že v naprej!!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 25.06.2011 21:55:30
diši po EPL.ju

Jablanator

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 26.06.2011 10:42:38
Si že poskusil restore and set up as new?
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 26.06.2011 21:01:18
Ja, sem ga restoral na polno, in na novo namestil aplikacije (nisem naredil restora), pa je isto. Če gledam npr. v Navigonu GPS info, vidim, da najde signal za sekundo, dve, tri, potem pa spet zgine... in tako ponavlja v nedogled. V enem drugem APPu, ki sem ga naložil, mi sicer najde koordinate ampak je natančnost +- 200 m... kar je mal too much, moč signala pa komaj 1 črtica. Skratka, ja, mislim, da diši po EPL.si. Smile Sej drugega mi pa verjetno ne preostane, ane???!
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 26.06.2011 21:05:16
Ne.... Servis Smile
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 27.06.2011 16:30:21
Sem klical danes na Pro-servis in so mi rekli naj jim prinesem telefon pokazat in, da mi ga bodo zamenjali z "novim", če se bo tudi njim zdelo, da GPS ne dela prav. Ker mislim, da ni dvoma in, da bodo tudi oni ugotovili, da je nekaj narobe me pa sedaj zanima sledeče:

Tisti telefoni, ki jih dajo namesto pokvarjenega niso novi ampak so obnovljeni. Ali je treba biti na kaj pozoren pri teh telefonih? Me skrbi, da ne bom dobil mašinco v slabšem stanju kot je moja... npr. display, baterija, firmware... skratka kakršnakoli informacija na to temo mi bo dobrodošla. : Embarassed
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 27.06.2011 16:37:14
Lemming_SLO je napisal/a:
Sem klical danes na Pro-servis in so mi rekli naj jim prinesem telefon pokazat in, da mi ga bodo zamenjali z "novim", če se bo tudi njim zdelo, da GPS ne dela prav. Ker mislim, da ni dvoma in, da bodo tudi oni ugotovili, da je nekaj narobe me pa sedaj zanima sledeče:

Tisti telefoni, ki jih dajo namesto pokvarjenega niso novi ampak so obnovljeni. Ali je treba biti na kaj pozoren pri teh telefonih? Me skrbi, da ne bom dobil mašinco v slabšem stanju kot je moja... npr. display, baterija, firmware... skratka kakršnakoli informacija na to temo mi bo dobrodošla. : Embarassed

ne se bat dobiš ubistvu novega,in tudi preverjeno deluje saj sem tudi jaz dobil novega oz. obnovljenega deluje vse ni panike... Very Happy ubistvu je kot bi dobil novega Very Happy
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 04.07.2011 12:17:38
No, torej, da še zaključim tole zgodbo... zadeva se je končala z zamenjavo telefona in sedaj sem spet srečen in veselo uporabljam Runnerja. Smile Ampak, da življenje nebi bilo prelepo, sem naletel na eno zanimivo softversko zadevo, ki jo ne znam rešiti...

Zaželel sem si kontakte vleči direktno iz Exchange strežnika in jih ne kopirati oz. sinhronizirati na telefon. In - začudeno sem ugotovil, da je pri vseh kontaktih pri katerih imam vnešen rojstni dan, le ta v koledar zapisan 1 dan kasneje, kot ga imam vpisanega. Grem gledat na Exchange in je datum 16. november, pogledam na iPhone in je datum 17. november. Prebrskal sem 3/4 interneta, a rešitve za ta problem nisem našel. Vsi samo sumijo, da so razlog za težavo neusklajeni časovni pasovi, vendar jaz uporabljam isti časovni pas tako na telefonu kot Exchangu. Ali ima morda kdo od vas "sojabukov" =izpeljanka iz sovaščan, sodržavljan,... Smile kakšno idejo????
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani