iphone 3gs, BB 05.16.xx - menjava GPS čipa | |||||
se opravičujem, če je bilo to vprašanje že postavljeno, na hitro sem pogledal po iskanju in nisem uspel najti odgovora. zanima me za, če je možno za iPhone 3gs z iPadovim bb 05.16.xx na servisih (verjetno neuradnih) zamenjati samo GPS čip, ker na iPadovih bb-ih, je GPS neuporaben. Ker programske rešitve za downgrade bb verjetno še nekaj časa ne bo, mi je nekako logično, da bi se zamenjal hardware-sko GPS čip. Če se da, me zanima ali se splača (kakšen je strošek)? Mogoče je neumno vprašanje, ampak nisem strokovnjak za IT tehnologijo. hvala za odgovor, v kolikor se vprašanje ponavalja, se pa opravičujem za smetenje. lep pozdrav vsem |
|||||
![]() |
|||||
Resitev je edino ta, da si recimo za v avto napabavis TomTom CarKit, ki ima vgrajen dodaten GPS sprejemnik... Preko tega pa so ze pisali,d a pa deluje, tudi ce imas iPad baseband ... |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
GPS čip skrbi samo sprejem podatkov s satelitov, da potem lahko izracuna pozicijo ... iOS pa je operacijski sistem, ki z vsem skupaj upravlja... Z iPad basebandov dejansko iz iPhone-a naredis "invalida" ... ker ne more uproabljati dela strojne opreme, ki je sicer na voljo ... Pri takih iPhone-ih je z strojno opremo (hardver) vse OK... tako,d a tudi ce zamenjas del hardvera, ne bos naredil nic... Lahko edino zamenjas cel iPhone ![]() Drugega, kot to, da se sprijaznis, da pac imas iPhone, pri katerem GPS ne deluje, ti ne preostane ... ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() nekako si to potem predstavljam tako, da je podatek o verziji basebenda nekje zapisan in iOS, ki je opracijski sistem, to prebere in ne zna naprej, čeprav sam čip, kot ste mi razložili, deluje in sprejema signal normalno. In jailbreak programi še niso uspeli najti, kje je kakšna "luknja" v kodi, da bi pripravili fix za iOS. ker če prav razumem bi eventuelni fix moral popraviti operacijski sistem iOS? hvala za razjasnitve |
|||||
![]() |
|||||
mislim, da se da zamenjati čip in ta čip je hardversko delujoč ampak je sprogramiran na BB od ipeda, ki neomogoča delovanje GPS-a in ker zaenkrat še ni možnega downgrejda (nekaj se šušlja, da naj bi v kratkem prišel, samo glede na pretekle izkušnje bo to trajalo do leta nikoli) edina možnost trenutno je zamenjava čipa z čipom ki je preprogramiran na BB 5.13.04, kjer je mogoč unlock. Na tej strani boste dobili več informacij in imajo tudi cenik, če bi jim želel poslati, da ti oni zamenjajo lahko pa sam zamenjaš. Samo, če nimaš kakšnih izkušenj z spajkanjem bga podnožji ti svetujem, če se že odločiš za kaj takega naj ti oni zamenjajajo čip. Postopek zamenjave čipa: http://www.beijingiphonerepair.com/fix/exclusive-how-to-replace-iphone-3g3gs-baseband-chip-step-by-step-guide-with-photos/ Cenik: http://www.beijingiphonerepair.com/baseband-chip/ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |