Jabuk
Macbook Pro 2011 + zunanji monitor
Jabi

Jabi

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 06.06.2011 20:20:49
Macbook Pro 2011 + zunanji monitor
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pred kratkim sem postal lastnik novega malega Pro-ja. Napravca brez konkurence, a preklop na moj zunanji monitor je veliko razočaranje. Imam LED AOC-ja 22", ki ima HDMI in VGA vhod (žal ne DVI-ja). Kupil sem vmesnik Mini Display Port na HDMI in povezal napravi. Slika v Mac OS je obupna (kosmata je najboljši izraz). Poskusil sem vse možne nastavitve na Macu in monitorju, a brez uspeha. Potem pa sem poskusil še v Boot Camp Windowsih in je slika briljantna. V glavnem pa uporabljam Mac OS in me resnično zanima, v čem je problem. Serviser na EPL mi je rekel, da je to zato, ker Mac monitorja ne prepozna kot monitor, ampak kot TV in zato ne nastavi prave frekvence. Zakaj pa ga Windowsi lahko prepričajo v to, da je monitor, Mac OS pa ne?
Hvala že vnaprej za morebitne koristne nasvete.

Boris

Stevie Jabuk

Kraj: Ruše
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 06.06.2011 21:13:19
priključi zunano tipkovnico in miško. računalniku z prižganim monitorjem (zunanjim in glavnim) daj spat tako da ga zapraš, z zaprtim glavnim motitorjem zbudi računalnik in upaj na bolše. (men je delovalo na tv-ju).
drugače bral sem tudi da hdmi priključki niso najboljša izbira za računalniški ekran. drugače pa bi še jaz probal na vga (vem da je priključek malo težje dobit) ampak ga boš enkrat ziher rabo.

pa če bi lahko povedo še resolucijo pa vse to ka zrav ekrana spada, da bo lažje razumet zakaj tak Smile mogoče ti lahko malo več svetujemo Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 06.06.2011 21:17:34
IMO je problem v monitorju...AOC ni ravno neka znamka. Preverjeno delajo monitorji znamke Samsung, HP.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ruše
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 06.06.2011 21:19:26
zee je napisal/a:
IMO je problem v monitorju...AOC ni ravno neka znamka. Preverjeno delajo monitorji znamke Samsung, HP.

LG dela tut super Very Happy
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani